潮流時尚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

自從cc呢年瘋狂加價,我覺得好唔值。2019年買個mini square 先21600, 而家變左2萬9... 加到癲左。sorry 真係跟唔上進度,即使跟到,都唔係咁想買。再講,啲款都冇乜驚喜。... 唔知有冇人同我一樣退坑呢....

伯爵府

我一路都係買兩萬零既袋,貴過3字既我都唔會點考慮,過唔到心理關口,而同時都好明顯睇到袋既質量,車工越黎越差

我會話我自己選擇減少購買而唔會講唔再買

珍珠宮

lumlumi 發表於 20-11-6 11:40
自從cc呢年瘋狂加價,我覺得好唔值。2019年買個mini square 先21600, 而家變左2萬9... 加到癲左。sorry 真 ...

不能同意更多

大宅

回覆樓主:

年頭想買Small Business Affinity,點知香港政府封關,又見到呢到好多jm 分享H開箱,不如膽粗粗試下搵P仔啦⋯⋯買完P仔就同自己講,下個就會買呢個C。點知未等到靚色,佢就加到去28k,但28k都買到個gp30 leather,同一舊錢買C我條氣又唔多順
所以最終都冇再諗呢個袋,完全滅晒火
而且我覺得3H2C會開心過3C2H

大宅

回覆樓主:

我仲記得我第一個boy 29700
第二個都係30xxx
都好似係呢兩年嘅事

複式洋房

之前見到個tote bag幾靚但差唔多要4萬...即刻萌生退意...咁既價錢但quality咁樣..已經轉坑

複式洋房

回覆 KarenPin 的帖子

啱呀...就算只入基本款條氣都順D

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

生命麵包 發表於 20-11-6 11:43
我一路都係買兩萬零既袋,貴過3字既我都唔會點考慮,過唔到心理關口,而同時都好明顯睇到袋既質量,車工越 ...

貴過4萬一定唔會買

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 lumlumi 的帖子

CF是靚, 唔可以否認, 2X歲少女, 買CC都唔會買Lindy (當同價袋比較)因先入為主, 當有CF/其他CC袋,就好似唔需要, 加到6萬, 都不需要不會追,
但千千萬萬的少女, 都未擁有, 所以加左都有人買!!

◕順其自然啦~♥ ◕

大宅

jaze 發表於 20-11-6 12:05

啱呀...就算只入基本款條氣都順D

我每次有想買C既念頭,就會諗:但呢個價錢都買到個H既xxx
所以到頭來都係去買H

cynicsaturn    發表於 20-11-8 01:06
wcpcelia    發表於 20-11-6 16:15

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

新手睇cc,本身已有jm講質量唔得,咪平平地買下耳環。依家多少少花式的都過五千,真係唔會好似已經咁手鬆。
work hard PLAY hard

大宅

kekka 發表於 20-11-6 12:14
回覆 lumlumi 的帖子

CF是靚, 唔可以否認, 2X歲少女, 買CC都唔會買Lindy (當同價袋比較)因先入為主, 當有C ...

Jm一語中的
想當年我係一個Lindy vs 兩個CC之間掙扎,我個fd一句「俾我揀我就寧願要多」於是我就買咗2個CC先,雖然第二年先買到Lindy會貴咗,但如果當初先買Lindy後買C,個代價一定更大

複式洋房

冇錯

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

過唔到心理關口

公爵府

回覆樓主:

加都預咗,但我都覺得佢今年加得幾過份吓,基乎2個月加一次,往年加都係一千幾佰咁加上去,今年每次都幾千咁加上去。

不過都係果句,要買嘅,點加都係會買嘅。所以真係早買早享受

HehaKK    發表於 20-11-6 14:20
Campenella    發表於 20-11-6 13:57

禁止訪問

伯爵府

自從cc呢年瘋狂加價,我覺得好唔值。2019年買個mini square 先21600, 而家變左2萬9... 加到癲左。sorry 真 ...

其實佢瘋狂加價
我覺得會有後著既

經濟麻麻地時加價
忠粉 或者鍾意買既人都係繼續買

但遲少少經濟好返
佢就減返20-30%(早幾年都試過嫁)
新客 忠粉就瘋狂咁買

伯爵府

我又唔可以叫做退坑既
CC會繼續睇同留意
袋照用 始終升哂值麻 (我都有mini Square)

今年年頭喺CC mini vanity case
VS H mini Bolide
就揀左mini Bolide啦
佢地只係相差€250咋
而我下個同下下個都係想買H

子爵府

今年係我買得最少野既一年, 只係買過兩個手袋, 好少既野。 而家團火熄晒, 等下d金價無咁貴, 我去買金粒(1兩)同金條(5兩)。 呢一年我反思左好多。 我仍然會來睇大家既靚野。 慶幸我個 SA 好少搵我, 之前問親野幾日至覆

別墅

我都退咗買袋,轉咗買H. 大多人有C,已經唔特別,通街一模一樣。

首頁
12345...6

尾頁

跳至