自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我好想減,已日日行9公里以上,但阿女成日食大半(同佢share,佢話半份唔飽),剩野唔想浪費,我又要食埋佢,叫人點減

男爵府

回覆 suki2500 的帖子

我以前都係咁,我d仔女鐘意食炒飯同肉醬義粉,炸嘢,我成日都包底,決心減肥後分開食,我自己食低醣高蛋白食物,所以減得好快

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

Elaineyytang 發表於 20-11-13 15:16
回覆 茶木 的帖子

我四個月減左22磅,BMI得返18.5宜家92磅
我同你差唔多高,但你下面張相真係唔似11幾磅,會唔會磅錯左

但你依家真係好fit!

男爵府

回覆 Elaineyytang 的帖子

好勁呀!未減前張相似150磅.

男爵府

回覆 zola 的帖子

哈哈,張相係亞囡由低影上去,又著橫間衫,著返深色衫冇咁肥,不過多肉就係真嘅

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

Elaineyytang 發表於 20-11-13 16:43
回覆 zola 的帖子

哈哈,張相係亞囡由低影上去,又著橫間衫,著返深色衫冇咁肥,不過多肉就係真嘅 ...

唔緊要,已成往事
你而家好fit

男爵府

回覆 heilongmama 的帖子

哈哈,就係望住自己d旅行相就知道要 ’的‘ 起心肝減囉

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

Elaineyytang 發表於 20-11-13 16:43
回覆 zola 的帖子

哈哈,張相係亞囡由低影上去,又著橫間衫,著返深色衫冇咁肥,不過多肉就係真嘅 ...
呢張有d似我一百二十幾磅既時候。

不過唔緊要啦,你依家真係好得

男爵府

Elaineyytang 發表於 20-11-13 15:16
回覆 茶木 的帖子

你好,之前見過你post,我宜家學你咁減,我做嘅運動同你一樣,但我宜家做做下覺得好輕鬆,洗唔洗再做啲難啲的動作?

男爵府

回覆 wing姐 的帖子

我係年頭有疫情停課,唔駛晚晚睇功課,公司又少左開ot, 所以嗰幾個月好勤力喺屋企做運動,一星期做足7日,做HIIT,初時好辛苦,斷氣咁滯,後尾慣左又瘦左,先冇咁吃力,飲食方面,低醣高蛋白,即係食烚蛋呀,雞胸,三文魚,豆腐嗰d,要食番薯,薯仔,南瓜嗰d,少食白飯麵包,我嗰四個月不論運動同飲食都好忍得,捱過左,宜家keep住90磅就唔駛再戒口,一肥返兩三磅又食淸d幾日同食低醣食物,又會瘦返嗰兩磅

男爵府

回覆樓主:

我减完少少又重返

男爵府

回覆 loving_mybaby 的帖子

Hello 你減得成唔成功呀?如果你覺得輕鬆,可以加呀,其實復課後,我少左好多時間做運動,又要ot, 依兩個禮拜仔女考試我直頭零運動,不過好彩依家只要keep住就得,如果你平台期停滯左,就食多d低醣食物同烚蛋吖,都好見效架,加油💪🏻

大宅

大當家 發表於 20-11-13 14:25
首2個月跟陳善揚方法減。減左3公斤已達標,就只跟夜晚只食菜,也有落磅。
...

同你一樣,由8月 56kg 依家48kg

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

水晶宮

畀面勳章

Hailey520 發表於 20-11-13 20:41
同你一樣,由8月 56kg 依家48kg

男爵府

Elaineyytang 發表於 20-11-13 17:59
回覆 wing姐 的帖子

我係年頭有疫情停課,唔駛晚晚睇功課,公司又少左開ot, 所以嗰幾個月好勤力喺屋企做運 ...

你依家減肥成功之後仲有冇keep住日日做運動?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

MM2H 發表於 20-11-13 13:31
有答隔離鋪,但答唔到呢個鋪

不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 茶木 的帖子

不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

回覆 茶木 的帖子

男爵府

Elaineyytang 發表於 20-11-13 20:27
回覆 loving_mybaby 的帖子

Hello 你減得成唔成功呀?如果你覺得輕鬆,可以加呀,其實復課後,我少左好多 ...

末知成唔成功,我月頭先開始減。之前試蔬果汁斷食搞到甩好多頭髮,宜家都係乖乖做運動同控制用食減啦。

首頁

尾頁

跳至