自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

popolun 發表於 20-11-15 19:54
v仔好用呀!我都用咗幾年,其實你話佢好貴咩又唔係呀

其實話佢太貴又唔算, 如果使用率高的話都可以買架。我就係怕自己用用下又唔用就嘥嘢啦
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

子爵府

maynjune 發表於 20-11-15 20:37
其實話佢太貴又唔算, 如果使用率高的話都可以買架。我就係怕自己用用下又唔用就嘥嘢啦
...

都係貴買平用,我都係久唔久攞出來玩!如果幾百蚊貨仔買返嚟唔夠熱力又癡底,可以玩兩次已經想揼咗佢,到時仲嘥錢同嘥嘢

侯爵府

popolun 發表於 20-11-15 21:06
都係貴買平用,我都係久唔久攞出來玩!如果幾百蚊貨仔買返嚟唔夠熱力又癡底,可以玩兩次已經想揼咗佢,到 ...

我想要三文治飛碟烤盤, 但好似無貨
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

侯爵府

popolun 發表於 20-11-15 21:06
都係貴買平用,我都係久唔久攞出來玩!如果幾百蚊貨仔買返嚟唔夠熱力又癡底,可以玩兩次已經想揼咗佢,到 ...

係呀,所以想認真選擇好, 才下手買一件確定是自己想要的東西

水晶宮

好媽媽勳章

maynjune 發表於 20-11-15 20:37
...

差不多廿年前,Tefal都有部咁嘅野,又係可以換板,當年玩左幾次就擺埋左,搬屋時掉埋。
如果成日都用又有時間用 都好唔錯的。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

Catkooroo 發表於 20-11-15 19:22
我個時都因為kenwood平而揀左佢,用耐左d 塗層唔掂,好易痴,同埋熱力無咁平衡。買了V仔發現好太多了。
...

Same here
之前第一次買Kenwood,非常一般般,現用V仔脆同香口好多,係貴D但值得

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

Waffle 機就一定係V仔,我買左好多年,經常拎去聚會整大量Waffle ,出品好穩定。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

子爵府

maynjune 發表於 20-11-15 21:17
係呀,所以想認真選擇好, 才下手買一件確定是自己想要的東西

你睇我個頭像.......條魚仔幾靚,V仔出品

伯爵府

4年前買v仔機,雖然唔係成日用,但覺得無揀錯。去日本旅行會買盤,係個心引尼
鯛魚盤最鍾意

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

如果你用得多其他模, 買V 仔至抵d. 如果只係整飛碟, 買部平飛碟機都得.

我有v 仔又有幾set 模, 最常用係飛碟模. 有時會整窩夫但好少整得靚, 洗個模亦好難. 整過魚仔但都整得唔靚. 好明顯我係地獄廚神. 用Panini 模整熱d 包冇乜驚喜, 用af 都差唔多, 如果好似網上教整蛋卷我不如開個煎pan 煎仲方便. 我好似仲有個模未用過.

個飛碟模好似好快甩塗層咁, 我用左幾次, 壓麵包對角線已經甩甩地色.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

maynjune 發表於 20-11-15 19:21
見到有兩款, 你係講緊邊一款呢?

上圖, 雙盤(包4款烤盤) 258人仔

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

maynjune 發表於 20-11-15 19:18
脆就very good 啦

部機有820W, 所以夠火力夠脆

而V仔就係900W

子爵府

V仔做出嘅waffle真係外脆內軟之前貪平買過其他牌子嘅機,口感真係爭幾條街...浪費錢用過V仔就知真係一分錢一分貨

侯爵府

popolun 發表於 20-11-15 21:41
你睇我個頭像.......條魚仔幾靚,V仔出品

侯爵府

Locherry1215 發表於 20-11-16 00:35
4年前買v仔機,雖然唔係成日用,但覺得無揀錯。去日本旅行會買盤,係個心引尼
鯛魚盤最鍾意 ...

日本買盤會平好多? 香港個孖盤好似大概係$200

子爵府

amypekkle 發表於 20-11-15 13:26
如果你純想夾熱三文治,可以睇埋Recolte三文治機,我見旋轉$250-280有人放全新。
...

我都係用呢部,細細地、好方便

而且唔貴,如果整花左,換個部新冇咁肉痛⋯⋯不過就冇得換盤

珍珠宮

回覆樓主:

我係億世家買左部飛碟機,折左200元左右,細細部。

伯爵府

maynjune 發表於 20-11-16 07:22
日本買盤會平好多? 香港個孖盤好似大概係$200

唔係好記得了,但知道自己有v仔機,旅行會去睇下佢d烤盤,我儲左好幾款,比老公話我
我仔聯歡會,我用冬甩盤,又靚又可愛。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Strawberrys 發表於 20-11-15 16:08
Kenwood都有一機五件配件,比V仔平

我就係買左KW...係V仔之間揀左KW, 發現根本唔會每日用, 一星期都係一次, 最後都係賣左

男爵府

畀面勳章

milkteabb 發表於 20-11-16 06:39
V仔做出嘅waffle真係外脆內軟之前貪平買過其他牌子嘅機,口感真係爭幾條街...浪費錢用過V仔就 ...

我果部塵封左幾年,黎緊星期日打算開封一下,請問有waffle食譜嗎?

上網搵過同我之前整既好似唔同

記得以前baby kingdom 好多jam分享,依家一個post都搵唔返

首頁

尾頁

跳至