自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

大肚都無咩所謂啦,開心就好啦

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

有拍拖時合照對比,明顯係有咗啦,唔係做乜咁急住結婚,除非個女仔有大病,但唔似囉

珍珠宮

回覆樓主:

本來鄧羅霖開心,但係個仔原來剛剛畢業仲未揾到工,新抱未畢仲大肚,一家三口點生活呢? 男家和女家嘅家長各出一半?

珍珠宮

carrieylaa 發表於 20-11-16 08:33
其實佢老公家族咁有錢,點解咁捨得3個仔都唔要畀曬羅琳,而且不聞不問

個仔細就話怕羅改嫁跟人哋姓啫, 咁大個怕乜?而且可能係羅唔放手三個仔比男家 我唔信三個仔外國讀書全部係羅供

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

evajyn 發表於 20-11-16 01:55
個新抱個樣似個男人
我都覺

子爵府

回覆樓主:

阿媽過唔到去觀禮都唔等阿媽,趕住要結婚,個女嘅仲要未畢業,唔等得咁急結婚都好明顯下啦

子爵府

搵返舊聞, 大概係, 羅霖無要贍養費, 孩子去外國讀書, 前夫只負責學費, 羅霖負責生活費, 之後前夫話已分左錢同資產俾羅霖, 羅霖話啲錢本來係佢嘅, 前夫最初話會俾孩子所有教育費用, 但唔找數要羅霖代支, 最後講掂數前夫只負責部份

24/8/2018:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0824_00862_001.html

"自從六年前和劉坤銘離婚後,兒子的撫養權屬於共同擁有,前夫負責兒子們在外國讀書的學費,至於在外國讀書的食宿及日常生活開支等,全部由羅霖一力承擔。她說:「大仔外國學費一年9萬由前夫負責,但生活同食宿費係我畀,每年要五十萬。如果啲仔同前夫一齊生活,生活費由前夫畀,我見前幾年自己收入好啲,所以接咗兩個仔返嚟住,想見多啲。」

羅霖說到這裏開始又哭起來:「但係依家我身體咁,知道收入會少咗,所以我同兩個大仔傾過,叫佢哋搬返去前夫度住,希望佢哋體諒,我唔係唔要佢哋,我都好唔捨得,好彩佢哋都明白。如果日後我環境好啲,再會接佢哋返嚟住。」

她說自離婚後未試過和前夫直接溝通,一定要透過雙方律師代表傳話,大仔早前曾向前夫說過要搬返去住:「大仔同前夫傾過,佢話ok,但之後我嘅律師收到佢嘅律師信,話要查番呢六年我嘅收入。幾日前去律師樓,呢六年我用咗500幾萬喺三個仔身上。」"

26/8/2018:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0826_00862_001.html

"對於羅霖有關言論,今日劉坤銘發出嚴正聲明: 「2011年,羅霖單方面申請離婚至今,羅小姐一直以離婚案件,不斷作出失實的報道……本人已按照2012年的離婚協議和法庭的頒令,作出財產上的處理,包括有關房產、現金及部分資產轉移給羅小姐。而本人亦按法庭的指令完成支付給予羅小姐的所有相關金額。」

羅坤銘指自己一直無間斷地支付三個孩子的學費,直至三個孩子完成大學。而並非如羅霖所言由她單承擔大部分費用,一直以來他都非常愛孩子的成長,但女方一直用盡方法破壞孩子們與自己的關係。今次發出聲明,是希望停止羅霖再作失實的描述,並將考慮為保護孩子而申請禁制令,阻止對方利用孩子作出不必要的宣傳,同時,就誹謗本人的事宜,保留一切法律上的權利。"

29/8/2018:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0829_00862_001.html

羅霖聲明:
物業方面,劉先生只是放棄對本人母親及姊姊名下的物業作出申索而已,劉先生從沒有轉移物業予本人;

現金方面,除了本人取回劉先生之前所欠本人之欠款外,本人從沒有從劉先生身上取得其他金錢作己用

孩子方面,劉先生於法庭頒令中原承諾負責支付三個兒子的所有教育費用,可是後來劉先生多次未有依時支付大兒子美國留學的學費和宿費,迫使本人代他先支付。其後本人多次向劉先生追討不果後才迫不得已入稟法院控告他藐視法庭。

最後雙方同意劉先生需向本人支付之前他拖欠的教育費,之後他只需負責支付兩個大兒子的部分教育費及小兒子的全部教育費。

劉先生除了支付兒子的教育費外,沒有支付兒子的贍養費。本人之前向傳媒用「零贍養費」這個字眼就是這個意思。如果這對劉先生造成不便或不安,本人對此表示遺憾。

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

似有左啦
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

22歲就結婚... 真係有能力成家立室?.... 勁...

翡翠宮

牛年勳章

bosch 發表於 20-11-16 08:17
如果佢榮升做嫲嫲, 唔知會唔會影少d寫真相...

抱埋個孫影

禁止訪問

子爵府

羅都好慘,離婚啲仔又怪怪地。

男爵府

女方身型是男方兩倍。

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

個仔完全唔靚仔嘅

子爵府

Fishqqma 發表於 20-11-16 07:48
男人樣

認同

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

如果新娘子唔夠三十歲,無B個肚唔會突成咁,有左5個月以上啦。

首頁

尾頁

跳至