自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

早兩日填完CUT單表格, 今日CS打電話比我安排時間收機, 我一路以為只有MODAM要歸還, 原來仲有個NOW機頂盒 因為一向無用個機頂盒, 而當時申請已是6年前的事, 其間可能以為垃圾已掉了, CS話如果無咗機頂盒要陪$1,000 有無JM知道可以點搞

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔知佢點計,照單可能要1400。

NOW TV 盒 1000,個火牛 300,個REMOTE 100。

有啲人話可上網買返,但可能有序號跟既,所以我都唔知買返係得唔得架喇。

唯有你自己努力揾清楚全屋先啦。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

明屈你啦! 鴨寮街揾下, 還返個俾佢.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果你去買返,你一定要留意住個型號,有幾個型號既,千奇唔好買錯﹗

仲有個火牛,唔係求其一個火牛就得,條火牛電線有張貼紙貼住做記認架,你要留心返,以免雙重損失呀。
我就剛還晒,只記得貼紙大約係寫"此火牛只供XX產品,其他既會危險定不適合"咁上下啦﹗

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

回覆樓主:

繼續續約,睇下邊樣有so...

男爵府

我試過喎!鴨記買返$150,收機無對野,攪掂左

wcpcelia    發表於 20-11-19 10:02

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

emt1314 發表於 20-11-18 18:20
明屈你啦! 鴨寮街揾下, 還返個俾佢.

要跟機身編號,是但買部機仲蝕

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

jcstai 發表於 20-11-18 17:58
早兩日填完CUT單表格, 今日CS打電話比我安排時間收機, 我一路以為只有MODAM要歸還, 原來仲有個NOW機頂盒:ho ...

我想問你cut上網,點解要還個now機頂盒?
我都想cut, 但怕唔知有咩要這還,我都用左佢地二十年,試過兩三隻火牛燒左,隨手係第二部換過來,隻原裝火牛可能掉左十年啦!

珊瑚宮

其實大家都應留意,以後呢啲產品,若佢唔係送既(部機),而自己又唔係會用既,就最好唔好要﹗

我個成十幾年前既,當初我話唔要,佢又極勸你要,又話反正免費睇,勸我KEEP。

幾年後我嫌阻定打去叫佢攞返,又無黎攞,咁我就唔知放左响邊喇。好彩最後都揾到咋﹗

而我女度部NOW TV機,當初話係送既,就最後唔續約都無收到喇。(唔同我部NOW既)

珊瑚宮

cpmummy 發表於 20-11-18 18:37
我想問你cut上網,點解要還個now機頂盒?
我都想cut, 但怕唔知有咩要這還,我都用左佢地二十年,試過兩三 ...

你打電話去問,佢會講畀你聽要還咩既。(還機通知書度有電話)

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

呢啲招數好易中招,我試過無比返條線都扣錢,我之後就好清楚講明唔好送啲咩比我用,有時咩免費睇戲嗰啲我都唔要,又係要打上去cut,唔cut又當你用

子爵府

jcstai 發表於 20-11-18 17:58
早兩日填完CUT單表格, 今日CS打電話比我安排時間收機, 我一路以為只有MODAM要歸還, 原來仲有個NOW機頂盒:ho ...

去carousell買個二手

珊瑚宮

annlee 發表於 20-11-18 18:53
呢啲招數好易中招,我試過無比返條線都扣錢,我之後就好清楚講明唔好送啲咩比我用,有時咩免費睇戲嗰啲我都 ...

係呀,真係要小心﹗

連三色線、HDMI線有啲都話要收返,(我女度佢又無收) 好彩呢啲無記號既,我是旦攞畀佢。

真係要睇個收機師傅認唔認真做喇。

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

HKT真系好衰架,我當年話唔要佢個機頂盒,因為唔睇電視,但佢話唔可以,個plan系必須跟埋,cut單要交還。我唔敢掉,收埋喺廚櫃最入羅。不過又奇怪,因為我本身自己有個router,唔使用佢果個,佢又肯收返喔。可能系銷售手法。佢依家收你一千,真系好過搶。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我之前果個都好似掉左定佢收返(十幾年前), 佢問過我幾次我都話應該係收走左
上個月繼續, 個師傅話跟個新盒比我, 我話唔要佢又話唔得, 而家又收左係櫃頂, 希望n年後記得擺左係邊

珊瑚宮

回覆樓主:

收機見到係机頂盒, 啱就收
邊會同你慢慢對

珊瑚宮

cbeyond 發表於 20-11-18 20:05
收機見到係机頂盒, 啱就收
邊會同你慢慢對

我上個月尾收既,佢係有張表,一式三份定兩份既,會對住剔既,每一款野個狀態好唔好,有無交還,都有位置剔既。

最後要我簽名,黃色副本留畀我。

珊瑚宮

my005 發表於 20-11-18 20:11
我上個月尾收既,佢係有張表,一式三份定兩份既,會對住剔既,每一款野個狀態好唔好,有無交還,都有位置 ...

一個個人, 我cut時,一收的人簽完名就即走, 望都無望吓產品

珊瑚宮

可否拿上客服收?

無咁疴個卦!
玩具萬歲!

子爵府

回覆 jcstai 的帖子

佢每樣計,連HDMI線都要收
我就因為屋企日間無人,我自己交返去CS嗰度,我見當時個職員有望吓個機身編號同佢個電腦mon,但有無核對我就唔知,偏偏我就拎漏HDMI線,佢話唔交就收$150,我問佢係咪是但一條就得,佢就話係,之後我就係屋企是但拎條再去補交

首頁

尾頁

跳至