夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章

其實我都知而家呢個時勢仲有得搏係好事。。但成個月都日日返早收尾。。成個人都去哂份工度。。(ーー;)。。我知我要體諒。。但總係有啲心理平衡唔到。。好想話佢。。但又知道係無理。。係咪要俾多啲時間佢等下個月上左位穩定啲先?
ps。研究過吳會係扮反工搵女人。

伯爵府

體諒下

子爵府

熱血勳章

肥肥寶 發表於 20-12-6 19:57
體諒下

我都係咁唸。。但就總係好似心情怪怪地咁。。吳知點咁。。可以都有因為往事嘅原因。。唉。。真係有時候發生左就永遠有條剌。。就算明知只不過係返工搵食搏殺都係會好不安。。

伯爵府

KATELYY 發表於 20-12-6 20:03
我都係咁唸。。但就總係好似心情怪怪地咁。。吳知點咁。。可以都有因為往事嘅原因。。唉。。真係有時候發 ...
UM,有不好往事又真係難受D,或者叫佢一有時間就打電話俾你傾下計

子爵府

熱血勳章

肥肥寶 發表於 20-12-6 20:05
UM,有不好往事又真係難受D,或者叫佢一有時間就打電話俾你傾下計

佢都已經係秒回我個種嚟。。但點講呢。。就係好似係個種一朝被蛇咬 十年怕草繩嘅感覺。。

伯爵府

KATELYY 發表於 20-12-6 20:10
佢都已經係秒回我個種嚟。。但點講呢。。就係好似係個種一朝被蛇咬 十年怕草繩嘅感覺。。
...
咁你就要去隔離向木子高學習下,佢有長篇故事俾你追,等你冇咁多時間亂諗野

子爵府

加你GPS!

既然你心裏都知佢係做嘢而唔係有小三,咁叫佢加你GPS等自己可知佢隨時行蹤,個人會安定啲!

子爵府

熱血勳章

肥肥寶 發表於 20-12-6 20:14
咁你就要去隔離向木子高學習下,佢有長篇故事俾你追,等你冇咁多時間亂諗野
...

哈哈。。我其實都有追下動漫日劇。。又追下小說咁。。但總之就係有時會心不在焉咁囉。。之前其實都遺忘左件事一段日子。。但一有少少風吹草動就立刻會淨返哂出嚟。。
但你問我係咪怕啲咩事發生呢。。又唔係。。因為我自己都有覺悟如果再發生同樣事情就一定放手。。只係覺得呢啲感情事好麻煩。。
麻煩嘅吳係大人。。而係點安慰小朋友嘅心情。。

男爵府

KATELYY 發表於 20-12-6 19:41
其實我都知而家呢個時勢仲有得搏係好事。。但成個月都日日返早收尾。。成個人都去哂份工度。。(ーー;)。。 ...

即係其實你未係真正原諒佢

子爵府

熱血勳章

wingyaumama 發表於 20-12-6 20:19
加你GPS!

既然你心裏都知佢係做嘢而唔係有小三,咁叫佢加你GPS等自己可知佢隨時行蹤,個人會安定啲! ...

有啊。有裝定位。。所以我先至覺得係自己問題。。
男人搏殺無時間俾家庭其實係好普遍。。但就係總覺得唔知點咁。。

子爵府

熱血勳章

honeybid2 發表於 20-12-6 20:22
即係其實你未係真正原諒佢

我從來都無覺得可以原諒到佢。。只係覺得罪不致死。。我能夠接受到可以俾多次機會。。
但其實自從個件事之後。。我對佢嘅感覺已經完全吳同。。以前會想得到愛。。得到重視。。而家係只想風平浪靜。。什至係保持距離個種。。

男爵府

回覆 KATELYY 的帖子

才不要懷疑神疑外,自己耍有信心~兩個人要同心。咁時勢,要互相諒解

大宅

KATELYY 發表於 20-12-6 20:28
我從來都無覺得可以原諒到佢。。只係覺得罪不致死。。我能夠接受到可以俾多次機會。。
但其實自從個件事之 ...

對,發生左無得算數,永遠都會有條刺,感覺是個陌生嘅家人,就係因為咁,我對佢已經無咁重視,我會做我喜歡嘅事,不再放佢在第一位,或者咁,所以無咁緊張了,或者你都搵下啲興趣啦

子爵府

熱血勳章

zuccabb 發表於 20-12-6 22:12

對,發生左無得算數,永遠都會有條刺,感覺是個陌生嘅家人 ...

我本身都係好似你咁唸。。唸住小b上k1可以有少少時間做下運動空閑下。。可惜而家又只可以宅在家。。而小b又日日夜夜都問住佢。。可能就係因為咁令到我又唸多咗掛。。有時候我真係覺得小朋友好需要時間。。之前佢都叫做可以正常作息。。俾到小朋友有依賴佢嘅時間。。但上月頭開始份工就忙。。小朋友起身佢就返左工。。到佢返屋企大家都訓左。。有時小朋友什至會扭計要等佢返先訓。。攪到作息亂哂。。唉。。好無奈。。

首頁

尾頁

跳至