網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

昨日收貨,烟薯25,有爛,個盒又濕,外觀比较差。又大又圓,之前同店淘,係細長條型的,覺得满意又好味道,所以再淘,點知中伏。可能真的不耐放。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

boyboylo 發表於 21-1-9 20:38
昨日收貨,烟薯25,有爛,個盒又濕,外觀比较差。又大又圓,之前同店淘,係細長條型的,覺得满意又好味道, ...

你這隻看似不是烟薯25, 我2號下單烟薯紫薯混搭, 昨日剛收到的是西瓜紅2 隻, 烟薯25的有4隻, 其他的都是紫薯.可能已賣曬烟薯, 所以用西瓜紅頂替, 反而紫薯不錯.很紫很甜.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

boyboylo 發表於 21-1-9 20:38
昨日收貨,烟薯25,有爛,個盒又濕,外觀比较差。又大又圓,之前同店淘,係細長條型的,覺得满意又好味道, ...

還有我收到的是保溫的發泡膠盒.不是紙箱.你的可能是凍傷了.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

andyman 發表於 21-1-9 21:04
你這隻看似不是烟薯25, 我2號下單烟薯紫薯混搭, 昨日剛收到的是西瓜紅2 隻, 烟薯25的有4隻, 其他的都是紫 ...

烟薯咁快已經尾水啦?我都覺得外貌唔太似,但昨天焗咗又有出糖,都好軟好甜好好味。

翡翠宮

回覆樓主:

買了5斤混搭搭款, 已經吃了7個, 這些是餘下的.

子爵府

andyman 發表於 21-1-9 21:08

可以混搭更好。相片是焗完的效果,又真係似食雪糕。

男爵府

andyman 發表於 21-1-9 21:08

請問你係邊間買?

子爵府

回覆樓主:

發覺一個新食法,好正。先刨皮切片。焗完外面煙勒,特别好好味。

andyman    發表於 21-1-10 18:10

翡翠宮

boyboylo 發表於 21-1-10 16:33
發覺一個新食法,好正。先刨皮切片。焗完外面煙勒,特别好好味。
幾好喎, 慳唔少時間

子爵府

andyman 發表於 21-1-10 18:17
幾好喎, 慳唔少時間

雖然蕃薯丑樣,但都好好味。記得要加紙墊底,方便清理。

翡翠宮

boyboylo 發表於 21-1-10 18:51
雖然蕃薯丑樣,但都好好味。記得要加紙墊底,方便清理。

子爵府

andyman 發表於 21-1-10 19:41

記得底下再加點水,冇咁乾。

珍珠宮

回覆樓主:

在拼多多買,煙薯25,個個漏油,而且嚟到香港亦都非常新鮮,並常正,我已經第二次買,買左十斤

https://mobile.yangkeduo.com/goods1.html?_wvx=10&refer_share_uid=9233155195453&share_uin=I5QXE46R4D3D6WQ6WIVVCZMUJA_GEXDA&page_from=101&_wv=41729&refer_share_channel=copy_link&refer_share_id=mto03ZHi3M4qG09vkAPKiEU96XRNBPq8&share_uid=9233155195453&pxq_secret_key=7X4UOOXDT3TVJMGA2OVN737Q2DCYT5SL4ZS52UIPWWYISPXO7G2Q&goods_id=173984650625

子爵府

天貓 發表於 21-1-15 17:38
在拼多多買,煙薯25,個個漏油,而且嚟到香港亦都非常新鮮,並常正,我已經第二次買,買左十斤

ht ...

!唉我淘宝落咗單先見到你post.

珍珠宮

boyboylo 發表於 21-1-16 22:34
!唉我淘宝落咗單先見到你post.

不過我啲今日都開始爛啦,真係唔襟擺

子爵府

天貓 發表於 21-1-16 22:44
不過我啲今日都開始爛啦,真係唔襟擺

所以今次我買10斤做蕃薯干。因為問咗店家烟薯當造尾水係3月份,唯有最後一淘。

珍珠宮

boyboylo 發表於 21-1-17 15:26
所以今次我買10斤做蕃薯干。因為問咗店家烟薯當造尾水係3月份,唯有最後一淘。
...

我都會繼續買,我喺拼多多買廿零蚊人民幣10斤,都唔算好貴,返嚟焗熟多啲,放晒喺雪櫃,要食嗰時再攞出嚟焗熱十分鐘就食得.....

子爵府

天貓 發表於 21-1-17 16:35
我都會繼續買,我喺拼多多買廿零蚊人民幣10斤,都唔算好貴,返嚟焗熟多啲,放晒喺雪櫃,要食嗰時再攞出嚟 ...

我都打算焗一批放在冰格,耐存點。一年一次機會,又要等下年才有得食啦。

珍珠宮

boyboylo 發表於 21-1-17 16:47
我都打算焗一批放在冰格,耐存點。一年一次機會,又要等下年才有得食啦。
...

原耒冰格都得?咁可以存放耐啲

子爵府

天貓 發表於 21-1-17 16:48
原耒冰格都得?咁可以存放耐啲

我估得掛。 ,今次你拼多多選小果還是中果?我睇咗你條link, 見評語小果同中果size 分别不太大。

首頁

尾頁

跳至