自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

李露眉 發表於 20-12-9 14:20
麻麻地,
但時間好快過,
小學中學記憶唔多,

Same!對中學以前既野好模糊,亦冇乜特別野想懷念

瑪瑙宮

Angelice-BeBe 發表於 20-12-9 14:26
我過得開心,幸福的屋企
而且只得我一個女

我个仔係獨子, 佢都識講覺得自己好幸福.

我覺得小朋友大左識講覺得自己好幸福係作父母最大的欣慰.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Nancy20090615 發表於 20-12-11 10:48
我个仔係獨子, 佢都識講覺得自己好幸福.

我覺得小朋友大左識講覺得自己好幸福係作父母最大的欣慰.

人大左,回想童年,的確感恩

因為回憶中都是美好開心的事

公爵府

回覆樓主:

唔算開心,同父母冇乜溝通,佢哋乜嘢以為自己大晒,冇真正關心我哋嘅成長甚至學業,冇栽培,冇乜玩具冇乜新衫,家境中下,總之我哋溫飽有個床位就得。但我哋幾個讀得書,自發的,佢哋都算做到供書教學,但長大後就明白係養兒防老,佢哋當然要求回報,尤其我是大女,佢哋總係令我覺得我欠左佢哋咁

公爵府

OKC 發表於 20-12-11 11:58
唔算開心,同父母冇乜溝通,佢哋乜嘢以為自己大晒,冇真正關心我哋嘅成長甚至學業,冇栽培,冇乜玩具冇乜新 ...

仲有,細個時成日見到爸爸賭馬,電視睇賽馬睇到面容扭曲大聲大叫,手舞足蹈,真係好討厭,阿媽就懶,成日都要瞓覺,養尊處優咁,從來唔會問我功課點,前兩年我問佢,阿媽你仲記得我讀文科定理科啊?佢竟然答錯了。

大宅

回覆樓主:

應該係開心回憶比較多,父母都係和善嘅人!

伯爵府

回覆樓主:

童年生活簡單, 父母要搵食都少理我地,初中跟家姐去外國讀書

無咩特別,平平淡淡都開心嘅

子爵府

比上不足 比下有餘。唔係好豐富,但都有回憶。而且知道爸爸很努力很努力咁去提高我們生活質素。佢已經超額完成。多謝父母

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

開心!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

開心, 以前玩具煮飯仔好靚架, 係透明賿整, 紅色 藍色 翠綠色仲有檸檬黃, 全部好晶瑩剔透, D 碟 碟邊有 壓通花好靚架, 我好中意

伯爵府

簡單而開心
屋企窮但父母以兒女為中心
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

好開心!我諗應該有唔開心嘅嘢,不過現在我只記得開心的事

伯爵府

開心,好多開心的回憶。不過我細個多愁善感,唔開朗,係個人性格問題。但我父母都係開心外向多朋友,新潮開通,成日講笑,遊戲人間嗰種,所以我大個咗都被影響到。
最唔開心可能係青春期時,情緒起伏大,好細個拍拖,而對象唔係一個好男仔,試過撞到佢約會另一個女仔,浪費咗我五年,成日喊,但好彩無影響我讀書。
最開心的時間應該係識咗我老公之後。
所以我好知足,我人生大部分時間得蒙上天眷顧,開心的多,有好父母、好老公。

首頁

尾頁

跳至