潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

留家抗疫耐唔耐會執屋,今次執到手袋。我諗緊掉咗啲CC袋嘅盒(唔係CC嘅一早俾我掉咗個盒淨返塵袋)因為始終係紙,香港天氣又潮濕,不過又驚冇咗個盒難收藏(耳環、小皮具我係即掉個盒)。

大家點收好你哋啲靚袋㗎?

男爵府

Rilakcc 發表於 20-12-14 12:34
留家抗疫耐唔耐會執屋,今次執到手袋。我諗緊掉咗啲CC袋嘅盒(唔係CC嘅一早俾我掉咗個盒淨返塵袋)因為始終 ...

基本上我所有cc 同H嘅袋或者首飾,所有原裝包裝我都會keep ,但係唔係個個袋都會擺返入個盒度

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我會放返入盒
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

全部用完放返入盒,香港天氣潮濕,好在有個盒先頂得住,試過盒同塵袋都發霉,但袋一D事都冇

堅持到底, 就是勝利!

男爵府

回覆樓主:

我放主房展示櫃,無入塵袋的 因展示櫃有玻璃門唔會入塵,但入面再擺吸濕袋。

我會定期更換吸濕袋,同埋每個月會幫d袋做下護理,同埋模下佢地,咁就唔會擺到發毛,同埋真皮袋係要有人手模下先會靚架

大宅

原盒加塵袋,每個塵袋再放防潮珠
定期會開晒啲袋放入房抽濕一個鐘左右

複式洋房

Rilakcc 發表於 20-12-14 12:34
留家抗疫耐唔耐會執屋,今次執到手袋。我諗緊掉咗啲CC袋嘅盒(唔係CC嘅一早俾我掉咗個盒淨返塵袋)因為始終 ...

放左入防潮櫃,防塵防潮濕

禁止訪問

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔太大個會留番個盒, 大既就入塵袋再放入大膠箱.

大宅

都係放入原裝塵袋同盒. 另外聽人講過袋要平放可以keep 到個型好啲.

首頁

尾頁

跳至