夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

一齊上線就係佢哋一齊傾?可唔可以有多少少證據先?佢小朋友仲咁細....

子爵府

畀面勳章

mayce860914 發表於 21-1-17 22:51
我都覺得奇,啲jm咩心態?!

你就係唔明所以咪而家咁囉,講嚟講去話佢哋一齊上線就係傾緊偈, 仲有冇其他先? D男人唔係蠢㗎,要做根本唔會畀你發現,明知你會睇佢哋隨時可以用好多apps聯絡啦~唔好成日自己喺度鑽牛角尖,婚姻其實好簡單, 唔係佢想點而係你想點,講咁耐我以為你老公有做嘢你自己又唔想離婚,就唔好因為你想像嘅嘢而去破壞你哋嘅婚姻啦~ 如果你有心離婚根本唔使你老公做啲乜,我都係嗰句你自己都可以做唔到佢肯唔肯,離婚唔係你諗得咁困難,係你自己有冇心想做啫, 什麼贍養費分身家 ,到你單方面申請離婚法庭都係要判,佢都係要分㗎喇~主導權從來都係你度,唔係佢點點點,係你去唔去做啫

大宅

caliamama 發表於 21-1-18 08:44
你就係唔明所以咪而家咁囉,講嚟講去話佢哋一齊上線就係傾緊偈, 仲有冇其他先? D男人唔係蠢㗎,要做根本 ...

男人唔係蠢呀,但係當佢覺得你飛唔出佢手指啦嘅時候,佢就係比你知道佢出軌又點?我咪又係係屋企做煮飯婆,我之前同佢嘈過,佢直頭講到”我就係咁架喇!我係鐘意同人傾偈,你唔滿意嘅、覺得過唔去嘅咪離婚囉!”佢係氣焰大到咁,佢根本都唔理我感受,佢明知我係因為呢件事屈住,但係佢都係我行我素,彩你都傻,咁樣又有冇尊重過我?我係無其他証據佢哋係咪出軌,但而家大家嘅關係去到咁差,佢都依然要繼續傾,咁即係點?

大宅

caliamama 發表於 21-1-18 08:44
你就係唔明所以咪而家咁囉,講嚟講去話佢哋一齊上線就係傾緊偈, 仲有冇其他先? D男人唔係蠢㗎,要做根本 ...

X2

大宅

janus198 發表於 21-1-18 07:45
一齊上線就係佢哋一齊傾?可唔可以有多少少證據先?佢小朋友仲咁細....

我真係唔知點搵證據,但佢精神出軌就肯定!

子爵府

畀面勳章

mayce860914 發表於 21-1-18 09:36
男人唔係蠢呀,但係當佢覺得你飛唔出佢手指啦嘅時候,佢就係比你知道佢出軌又點?我咪又係係屋企做煮飯婆 ...

我講咁多真係有認真睇你講過嘅嘢,你覺得佢真係冇理你感受冇做過嘢冇嘗試過畀返啲安全感你?佢講過佢鍾意同任何一個人傾都唔鍾意同你傾,我當然明白因為佢曾經同人曖昧所以你唔相信佢,但你繼續審犯咁,佢繼續搵其他人傾,成件事其實冇對錯,只會離婚收場,唔係你頂唔順就係佢頂唔順,唔洗諗乜嘢分身家男人就唔想離婚,你要離唔到佢想唔想㗎~不如調返轉頭諗下佢仲愛你仲愛小朋友,就算覺得你幾難頂佢都繼續忍你,婚姻係雙向架,一定唔會其中一方錯曬, 如果唔係點解我不停叫你做番好你本份,你唔再審犯咁成日懷疑佢,佢都仲繼續做嘅話,咁你就冇藉口留低啦~明麻?

子爵府

畀面勳章

mayce860914 發表於 21-1-18 09:37

證據唔需要搵出嚟,好多發現老公出軌嘅太太都唔係特登搵㗎~但證據絕對唔係你想像出嚟,佢精神出軌但你都確實係精神虐待,信任破壞咗需要好長時間建立,但佢做時你自己亦都要做,而唔係佢做錯補返數,你自己都要改變~真係搞三搞四不知悔改完全唔理老婆嗰啲我唔會講咁多,但係好明顯你先生真係有做過嘢但係你冇改過,你都識得講你哋曾經好過一段時間,就係因為你嘅懷疑又再審犯佢精神虐待佢,唔好一直怪責對方而睇唔到自己嘅問題啦~夫妻關係唔係比賽唔需要鬥贏㗎喎~老實講如果佢唔愛你地,離婚佢不知幾開心喇~你做返好你嗰part佢都唔改過,機會比左都唔珍惜先諗離婚喇~

大宅

caliamama 發表於 21-1-18 10:13
證據唔需要搵出嚟,好多發現老公出軌嘅太太都唔係特登搵㗎~但證據絕對唔係你想像出嚟,佢精神出軌但你都 ...

我都覺得迫佢黎都無用,佢要搵我又阻止唔到,我搵緊個出口

子爵府

畀面勳章

mayce860914 發表於 21-1-18 10:15
我都覺得迫佢黎都無用,佢要搵我又阻止唔到,我搵緊個出口

從來每一個人都係獨立嘅個體, 一個人想做嘅時候冇人可以左右~但當你做番好本分唔再精神虐待佢,佢每次返到屋企冇壓力,自然就會一放工唔需要搵人傾計都仆返嚟,佢亦唔會再有藉口去搵人傾計,咁當然唔會100%,但起碼你自己唔會再成為藉口,亦為咗你嘅屋企努力過,佢唔珍惜就可以心安理得咁拜拜佢條尾~ 冇需諗咁多因為係佢自己攞嚟

子爵府

回覆樓主:

你可以重睇番呢個post所有你自己寫過既心路歷程,你係唔係真係想離婚?早幾日老公唔理你,唔食唔飲你預備既食物時,成個人down晒,仲後悔自己既衝動,到呢兩日發覺老公都唔係確定想離婚時,你又想離婚,單方面希望老公求番你,承認有精神出軌,點解唔俾個喘息機會大家,忘記過去,重新出發呢?
只係睇雙方上線時間,就諗得咁多野,真係好辛苦,大家都辛苦。

大宅

我一口氣睇曬咁多頁,我只見到你老公唔係太愛你,如果佢愛你,明知你唔鐘意佢同其他女人傾,佢會為你去改。
我覺得可能你對自已又無乜信心,你老公又覺得你飛唔走,佢擺明就係食住你,19年果次你就應該同佢離婚啦。

雖然我仲未結婚,但係我一早已經同我未婚夫表明立場,女人無左男人係唔會死嘅,而呢個都係事實,你有手有腳驚養唔大個小朋友咩?點解仲要同一個對自已唔好嘅男人一齊?

我覺得你應該要好好計劃一下你自已嘅將來,再決定下一步點做,加油,我相信你做到㗎!

大宅

mayce860914 發表於 21-1-18 09:37

其實無論你想離定想唔離, 都係唔需要搵出軌證據.

想離, 就開始分居.
在香港, 出軌唔會令人分多啲身家.

唔想離, 更加唔好搵證據. 你接唔接受都好, 增加兩公婆嗌交都係不智.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

唔需要急住離婚,反正現在有地方住,有人供養仔女。
你當務之急是要立即增值自己,與其花時間找C6同其他女人傾電話的証據,不如用嗰D時間扮靚丶返兼職。
你C6繼續同其他女人傾閒偈,極之不恰當。佢唔顧你感受,但你冇籌碼,得個嘈字,只會令佢當你儍婆。既然你離婚都唔怕,何不當C6死,裝備好自己再諗下一步。

大宅

soso1227 發表於 21-1-18 15:59
唔需要急住離婚,反正現在有地方住,有人供養仔女。
你當務之急是要立即增值自己,與其花時間找C6同其他女 ...

我而家諗諗吓都應該要咁!反正係唔係都無左佢,我搵嘢做先!

伯爵府

somesome2020 發表於 21-1-18 15:04
其實無論你想離定想唔離, 都係唔需要搵出軌證據.

想離, 就開始分居.

樓主而家根本仲1516離唔離婚,可能佢覺得搵到證據支持自己離婚係正確,會死得眼閉D

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

mayce860914 發表於 21-1-17 20:24
佢都無改變,繼續同條女傾到返屋企
都話左, 男既繼續滾, 女既咪繼續忍

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

mayce860914 發表於 21-1-17 22:58
所以我開始灰,想放棄,呢幾日我都睇定法援,叫朋友print左離婚申請書比我,我都寫好了,諗住申請左法援先 ...
其實有幾難知?
佢就係要唔離婚, 佢繼續去溝女,
你照舊照顧屋企仔女
佢唔離婚唔係因為愛你愛仔女, 只係費事煩
唔通仲要再玩多次結婚生仔遊戲咩?

翡翠宮

肥肥寶 發表於 21-1-18 16:04
樓主而家根本仲1516離唔離婚,可能佢覺得搵到證據支持自己離婚係正確,會死得眼閉D
...
就算搵到, 男既氹兩氹話會分咪又係算

翡翠宮

mayce860914 發表於 21-1-18 09:36
男人唔係蠢呀,但係當佢覺得你飛唔出佢手指啦嘅時候,佢就係比你知道佢出軌又點?我咪又係係屋企做煮飯婆 ...
當你無到, 睇死你根本唔會走, 唔會離
而家試緊你底線
開始時日日傾, 等你接受左佢同其他女人日日傾計
之後咪出去拍拖, 當然到時會話OT 做野,
到咁上下咪得閒去開房過夜
到最後咪話同FD 去旅行
大家各有各自己既世界

相同而又重覆發生既劇本

子爵府

畀面勳章

littlefunpig 發表於 21-1-19 15:06
其實有幾難知?
佢就係要唔離婚, 佢繼續去溝女,
你照舊照顧屋企仔女

結婚生仔從來都唔係遊戲嚟㗎喇~點解你會覺得佢老公離婚後就一定會再結婚生仔呢?就算唔離婚唔代表係愛屋企但都唔代表佢唔想煩,佢老公又唔係靠樓主搵錢畀佢,家頭細務請個工人都得啦~就算離咗婚我唔覺得佢先生會爭個仔,咁佢老公要呢個屋企日日返到去對住個溝通唔到成日審犯嘈交既老婆唔係更加煩咩? 唔係話佢老公搞三搞四冇問題, 但係相處根本就係要兩方面睇㗎喇~ 點解一定係對方唔啱呢?

首頁

尾頁

跳至