夫婦情感

跳至

首頁
34567...16

尾頁

大宅

honeybid2 發表於 21-1-9 21:11
冇錯。FTM 其實對男人黎講唔係一件咁吸引既事。一個女人長期自己對住一個小朋友困獸鬥,一係入媽媽group ...

加上我生完又真係走曬樣,以前拍拖100磅多啲,生完最勁個陣140+,肥左2個碼,而家瘦返都120幾,頭髮又少左好多,佢都成日笑我肥豬,仲大隻過佢。我問過佢係咪對我無興趣,佢話佢都係講笑話我肥姐,我係生左個仔先肥之嘛,不過我覺得係有關係嘅!

大宅

Fion710 發表於 21-1-9 21:26
做ftm都要有條件,入得廚房出得大廳,雖然生過都要盡量keep好外表,老公辛苦搵錢返到屋企都想耳根清靜,老 ...

我樣唔差,我打扮下都出得街嘅,我煮嘢食都多花款,佢都好滿意,上年開始就整下眉、植眼睫毛,fu下mask,做運動減肥,但而家疫症只能夠多係屋企

男爵府

mayce860914 發表於 21-1-9 21:21
我老公想我湊仔,bb個陣比99湊到一pat嘢咁,又文塞多拗撬,最後自己湊返,我老公又支持到生活開支,我早排 ...

佢想你自己湊,但冇講既係同時亦想你唔好變黃面婆... 最好又湊到仔又唔同社會脫節又keep 到身材樣貌...

大宅

我啲好jm 同我呻老公99,呻完都delete message 啦.

男人又好難同男人傾心事, 要傾唯有搵女人傾. 咁如果係呻壓力, 會delete message 又唔出奇.
佢搵人呻, 其實可能對婚姻仲好, 因為佢啲情緒倒左俾第二個, 冇倒俾你.

本身如果男人有出軌, 老婆搵男人出軌證據係好易.
但係掉返轉, 男人冇出軌, 你要證實佢真係冇出軌係好難, 真係搵個camera 影住佢24 小時, 再加埋讀心術證明佢冇精神出軌.

你一係就唔好結緍, 你結婚就要接受 "佢係有可能呃你而你唔知. 總之佢對你好就得" 接受唔到就離婚算數. 放過自己唔駛再疑神疑鬼.

男爵府

mayce860914 發表於 21-1-9 15:10
我話其實你開心唔開心都可以同我講,佢話唔係咩都可以同老婆講架,我返工有壓力你湊仔都有壓力,我同你講 ...

其實你講黎講去都三幅被 我愈睇都覺得你煩煩地

人地話冇,你又唔信
人地話有,你又係咁

話離婚,你又唔想
一齊你就成日去懷疑

我唸你老公都嚴你太煩

男爵府

mayce860914 發表於 21-1-9 20:50
我都覺得係因為我太得閒諗埋啲無謂野,我平時差唔多日日都會出街買送煮飯,又會返運動班,而家三日先出一 ...

咁全世界天下大乱啦,唔出街唔代表可以唸咁多幼稚野

你不停出post 響到搵藉口同駁回 回覆
其實你知唔知你自己問題係咩

大宅

子恩 發表於 21-1-9 22:06
咁全世界天下大乱啦,唔出街唔代表可以唸咁多幼稚野

你不停出post 響到搵藉口同駁回 回覆

我知呀,咪就係疑心重,信任問題。

伯爵府

回覆 mayce860914 的帖子

l9年前, 你哋都未結婚,大家仲細,佢都未定性, 既然 佢選擇同你結婚生仔,又畀曬錢你管, 有時間都陪你同l仔, 又肯畀你管得咁嚴 ,佢都係愛你想同你組織幸福家庭。 19年前嘅舊事, 不應再睇提,只會傷感情。你未知對方是否第三者,就whatsapp人哋, 講啲咁過份嘅說話, 我係你老公都嬲到爆啦。
我懷疑樓主有情緒問題, 你試下搵婚姻輔導傾下,就算你先生唔去,你自己去 搵人傾訴, 開解下自己, 令自己唔好胡思亂想。
你嘗試寫封情信畀你老公, 首先同佢道歉, 同佢講你心底說話, 最後當然要講聲你愛佢。
希望樓主可以挽救呢段婚姻!

大宅

cathngai 發表於 21-1-9 22:21

l9年前, 你哋都未結婚,大家仲細,佢都未定性, 既然 佢選擇同你結婚生仔,又畀 ...

我搵過社工傾過,佢同你地講嘅都差唔多,一早就叫我介左睇電話呢樣野,但我都控制唔到,我老公原本都有set pw,但疫症要戴口罩用唔到face id就del pw,我又忍唔到開始睇返,成日睇完又忍唔住質佢,我知我問題係邊,我真係管得佢太緊要

伯爵府

回覆 cathngai 的帖子

最後奉勸樓主,你唔改變一下自己的行為, 成日胡思亂想, 疑神疑鬼,離婚都係遲早嘅事。

大宅

牛年勳章

睇完你哩個Post
我好似見到我自己
我都係成日疑神疑鬼
有一任男朋友直情話我有精神病就去睇醫生
自己情緒又起伏大
直到直家先明白
佢哋同我相處時係幾咁辛苦
真係要靠自己改變!

希望你都可以挽回到你老公
加油!

大宅

cathngai 發表於 21-1-9 22:30
回覆 cathngai 的帖子

最後奉勸樓主,你唔改變一下自己的行為, 成日胡思亂想, 疑神疑鬼,離婚都係遲早嘅 ...

我知道喇!

侯爵府

mayce860914 發表於 21-1-9 22:29
我搵過社工傾過,佢同你地講嘅都差唔多,一早就叫我介左睇電話呢樣野,但我都控制唔到,我老公原本都有set ...

試下係屋企裝cctv 加錄音吖,你睇返就知當時幾失儀,幾恐怖,掉轉你就知日日出去做10 個鐘,返屋企想抖下,但比人咁轟炸係咩感受

大宅

skybiebie 發表於 21-1-10 00:52
試下係屋企裝cctv 加錄音吖,你睇返就知當時幾失儀,幾恐怖,掉轉你就知日日出去做10 個鐘,返屋企想抖下 ...

複式洋房

回覆樓主:

我以前都係咁
男友一出去好夜番
我就會串佢你叫雞啊
咁樣表示不滿,
最後本來無結果偷食了。
都係我造成講多變真。

乜野都好 上天自有安排
庸人自擾 杞人憂天
真係劣多過好。
一齊就要信
唔信唔好一齊。

問心個句 你check到
佢真係有野你會離婚?
其實係咪個心
一直想證實佢出軌
源頭係乜 你自己諗番。

只能講你老公講野都叻
佢要偷既 有心瞞
你其實都幾難揾到證據。

cathngai    發表於 21-1-10 10:05

男爵府

回覆樓主:

你真係太得閒,你有無工返架? 不如你有時間返下工

複式洋房

cupid0627 發表於 21-1-9 15:13
我反而好相信女人的直覺,樓主,你老公都係有啲身痕
佢唔能夠令你安心,係佢嘅問題
我失婚,自然話你知,離 ...

我都buy你睇法,樓主老公就算唔係已行到出左軌嘅程度,好肯定從D message 同人flirt緊架啦。

複式洋房

mayce860914 發表於 21-1-9 22:29
我搵過社工傾過,佢同你地講嘅都差唔多,一早就叫我介左睇電話呢樣野,但我都控制唔到,我老公原本都有set ...

樓主,我真心唔覺得你check c6手機有咩問題喎。而事實你睇咗之後真係發現咗佢同其他人啲對話有問題
或者咁你pm左你

公爵府

mayce860914 發表於 21-1-9 14:14
我同佢關係都好好,係去到12月個陣我無意中見到佢有張cap圖,係ws對話,內容都係錄音,係有一句”唔洗咁掛 ...

如果照你咁講,其實你老公都成日周圍撩女,唔怪得你會成日疑神疑鬼。講真,同個俾唔到安全感你既人一齊係好折磨,除非你已經睇化哂,諗深一層,可能分開未必係壞事,賽翁失馬焉知非福,離開錯既人,先有機會遇到對既人

子爵府

你老公送貨 啲時間都好衝衝忙忙架? 送完一到又趕下一到 咁樣其實同每個客都係見嗰幾分鐘 熟極有限 好難去開始傾計喎仲講到去心事? 除左客人 你老公有冇女姓朋友架 你會唔會又唔鍾意佢地傾計? 想傾唔同topic都會同唔同既人傾啦 你都話見到個女人係up無謂野 咁就懷疑! 你真係咁鍾意check既話 點解唔等到真係有曖昧內容先問佢呢

首頁
34567...16

尾頁

跳至