夫婦情感

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

mayce860914 發表於 21-1-9 13:30
你唔信就唔好問啦!唔好再纏繞!日日係屋企你都係咁,我返工都好大壓力,返到屋企你又問長問短審犯咁,對住 ...

不如搵私家偵探check 下係咪真係有野?

大宅

cupid0627 發表於 21-1-9 15:13
我反而好相信女人的直覺,樓主,你老公都係有啲身痕
佢唔能夠令你安心,係佢嘅問題
我失婚,自然話你知,離 ...

其實我都唔知點,成日都係講話信,但身體又唔信走去搵證據支持自己諗係岩定錯,我都好攰,有時會諗要一齊就唔好搵咩證據啦,我又忍唔住又會check佢,而家先一齊8年,仲有好多個8年,我咁樣點生活落?
所以人地話7年之癢係真係架!不過而家我老公可能已經心灰意冷喇!以前就算鬧交,佢自己煮嘢食食完會擺係度等我洗,今日佢煮食完自己洗返,我日日都沖一支咖啡比佢帶返工飲,佢今日都無攞支咖啡返工喇,好似真係同我劃清界線咁,我好心痛!

大宅

sasaki_peach 發表於 21-1-9 15:28
不如搵私家偵探check 下係咪真係有野?

太貴喇,我都有搵過啲人可以hack入佢電話睇佢電話入面嘅嘢,del左都睇得返,但好貴。

男爵府

mayce860914 發表於 21-1-9 15:30
其實我都唔知點,成日都係講話信,但身體又唔信走去搵證據支持自己諗係岩定錯,我都好攰,有時會諗要一齊 ...

咁你諗下點同佢傾個仔歸邊個,財政點安排,早d準備好啦,到時可能佢出面真係小3承機順手離婚計點都唔好益你老公同個女人啦!

大宅

bsg 發表於 21-1-9 15:34
咁你諗下點同佢傾個仔歸邊個,財政點安排,早d準備好啦,到時可能佢出面真係小3承機順手離婚計點都唔好益 ...

個仔跟我,贍養費等官判

子爵府

mayce860914 發表於 21-1-9 15:30
其實我都唔知點,成日都係講話信,但身體又唔信走去搵證據支持自己諗係岩定錯,我都好攰,有時會諗要一齊 ...

佢以前同人曖昧過,你當然會有咁嘅反應啦,信任破壞咗就好難重建㗎啦
所以,我覺得,你冇錯晒㗎,佢曾經傷害過你,今日就係佢自食其果囉,所以佢應該要做雙倍嘅嘢,令你放心
我男朋友講過,男人放工之後根本就唔應該同女同事(係你case就係女客人)WhatsApp傾私事
我男朋友話,男人就係要令女人放心,因為個個女人都係疑心重
你見到果一句咩「唔使咁掛住我」已經係非常不恰當

珍珠宮

cupid0627 發表於 21-1-9 15:13
我反而好相信女人的直覺,樓主,你老公都係有啲身痕
佢唔能夠令你安心,係佢嘅問題
我失婚,自然話你知,離 ...

樓主又何妨唔係唔能夠令佢老公安心呢
双向嘅

cathngai    發表於 21-1-9 17:47

大宅

cupid0627 發表於 21-1-9 15:37
佢以前同人曖昧過,你當然會有咁嘅反應啦,信任破壞咗就好難重建㗎啦
所以,我覺得,你冇錯晒㗎,佢曾經傷 ...

佢覺得佢已經將個人交左比我,仲想點?日日返工放工返屋企,放假係屋企仲無安全感?連工都唔返咁好未?搵條鎖鏈鎖住我囉!

子爵府

mayce860914 發表於 21-1-9 15:40
佢覺得佢已經將個人交左比我,仲想點?日日返工放工返屋企,放假係屋企仲無安全感?連工都唔返咁好未?搵 ...

個心返咗未?
佢講嗰啲咪唔係樣樣野都可以同老婆講,反而要同外人講(我有冇理解錯?)
呢啲係咪歪理?
兩公婆如果發展到咁,根本就係雙方相處有問題,係咪應該大家溝通下?甚至搵人輔導下?而唔係應該向外求

大宅

cupid0627 發表於 21-1-9 15:43
個心返咗未?
佢講嗰啲咪唔係樣樣野都可以同老婆講,反而要同外人講(我有冇理解錯?)
呢啲係咪歪理?

佢覺得我迫到佢就黎癲,做乜都無用,都係唔信佢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

mayce860914 發表於 21-1-9 14:28
佢之前話過傾下計解悶姐,返工返十幾個鐘都係一個人,咁搵人吹下水都好正常啫,又無做啲乜嘢,日日返工放 ...
你係男人心中............條虫?

伯爵府

回覆樓主:

其實你哋簽咗紙離婚未? 如果未離婚試下去婚姻輔導, 搵社工傾下,你要改變下自己如果唔係會逼到大家一齊癲

cathngai    發表於 21-1-9 17:49

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

樓主, 如果個男人真係堅走既, 你做乜似乎真係冇咩用。不如你諗下點改善下自己性格不足。男事主曾經錯過, 佢冇資格批評你疑神疑鬼。
講得衰D, 社會要容納曾被懲教人士,但有案底就有案底,抹5甩。但佢地同其他人一樣, 5鐘意既可以換老闆,換工作,你明白嗎?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

肥肥寶 發表於 21-1-9 16:02
其實你哋簽咗紙離婚未? 如果未離婚試下去婚姻輔導, 搵社工傾下,你要改變下自己如果唔係會逼到大家一齊癲 ...

未簽呀,係琴日講離婚嘅,佢一定唔會去婚姻輔導,佢返工忙到飛起,食飯嘅時間都無,點會有時間去做埋啲佢覺得無謂嘅嘢。
我都知我要改變自己思想,但唔易,我19年個陣都同自己講過唔好再提舊帳,但到鬧交又係提返,我都忍唔到,就算到左琴日佢話係我一手造成,我都係提返舊事,話係你唔岩在先。

大宅

kwhkwh 發表於 21-1-9 16:03
樓主, 如果個男人真係堅走既, 你做乜似乎真係冇咩用。不如你諗下點改善下自己性格不足。男事主曾經錯過, 佢 ...

我明呀,所以我而家根本做乜都無用,因為佢話佢真係受夠喇!覺得我癡線有病。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

mayce860914 發表於 21-1-9 16:15
我明呀,所以我而家根本做乜都無用,因為佢話佢真係受夠喇!覺得我癡線有病。
...
樓主你係明既, 但你5肯做又或者5肯的起心肝做,我們幫你5到。你無法改變別人, 但你可改變自己,前提你有猜冇決心。而你既的改變, 不為別人係為自己。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

mayce860914 發表於 21-1-9 16:12
未簽呀,係琴日講離婚嘅,佢一定唔會去婚姻輔導,佢返工忙到飛起,食飯嘅時間都無,點會有時間去做埋啲佢 ...

最近佢又同其他女人傾偈惹起你嘅懷疑,所以就翻舊帳? 咁就佢有問題啦,點解唔可以同老婆傾一定要同陌生女人傾

男爵府

mayce860914 發表於 21-1-9 16:15
...

佢係好奇怪,但佢起碼都做啲嘢去令你有信心,你問下自己除咗質佢仲做過乜,你係做乜都無用,定係乜都無做過

大宅

uckukuku 發表於 21-1-9 16:30
佢係好奇怪,但佢起碼都做啲嘢去令你有信心,你問下自己除咗質佢仲做過乜,你係做乜都無用,定係乜都無做 ...

其實唔提唔再講就無事無幹生活得好好,係我呢排成日質佢,今次仲要騷擾佢個客,佢真係覺得我好討厭

大宅

肥肥寶 發表於 21-1-9 16:30

最近佢又同其他女人傾偈惹起你嘅懷疑,所以就翻舊帳? 咁就佢 ...

第一頁有講

首頁
12345...16

尾頁

跳至