自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

珍珠宮

Wary 發表於 21-1-10 22:39
其中一個受訪者話綜援得1,1000,生活繃緊,但用緊iPhone 12

唔使返工,有11000,可以自己睇小朋友,仲想點?

侯爵府

回覆樓主:

性教育唔得,第一次意外有咗,生完都要學吓避孕吧!

象牙宮

回覆樓主:

年輕唔緊要,男女一齊捱ok,但而家靠政府就...我都係廿幾歲就做人阿媽,但一個真係夠晒

珍珠宮

乜都拉落顏色,唔通唔黃就無年輕媽媽,無食綜援單親媽媽?悶唔悶呀⋯⋯

且個節目得一個媽媽係綜援,其他二個無話要救濟。自己養到,理得人幾多歲生,合法就得啦。

公爵府

拎綜援,都可以揸愛瘋12,平時吃咩?
期待2019

子爵府

Wary 發表於 21-1-10 22:39
其中一個受訪者話綜援得1,1000,生活繃緊,但用緊iPhone 12

好似睇到佢仲養幾隻貓

琥珀宮

畀面勳章

gilgilgilgil 發表於 21-1-10 22:31
好surprise 咁後生生3個

我識人生3個都係意外

男爵府

Celine524 發表於 21-1-10 19:38
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E5%8D%80%E5%B0%88%E9%A1%8C/243900/%E5%B9%B4%E8%BC%95%E5%AA%BD%E5%AA%B ...

我始終覺得思想成熟及有經驗能力先生仔

子爵府

esmehouse 發表於 21-1-10 21:51
全部都係俾人搞大個肚都唔知有乜好訪問

我都係咁諗!16歲有左書都未讀完點教自己仔女?

子爵府

白毛毛 發表於 21-1-10 21:26
最尾果個得24歲?咁後生就靠綜援,唔知佢以後點算⋯

24 歲好多女仔仲讀緊書炸, 如果我女係禁我真係

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

waic 發表於 21-1-10 21:10
其中一個年輕媽媽竟然話付出了的應該得到不錯的回報掛,聽到呢句,我直頭覺得佢仲末適合做人媽媽喎。
我仔 ...

認同,聽到佢講果句不錯的回報我都打個突,好明顯佢而家養仔女就旨意仔女要養番佢。現今世代太早生跟本就係唔成熟嘅表現,自己書又讀得唔多,思想都未成熟就做人阿媽,單親嘅就將呢啲思想一路代代延續。

子爵府

esmehouse 發表於 21-1-10 21:42
仲要好似 3 個都係學歷低

3個都係中三之後就輟學果d......

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MSAA 發表於 21-1-10 23:18
冇眼睇
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

JoeyJoey 發表於 21-1-10 23:47
3個都係中三之後就輟學果d......

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

正常讀完中五都未必識教而家嘅小學課程,何況佢書都未讀完

Astra00    發表於 21-1-11 13:40

子爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 21-1-10 23:34
認同,聽到佢講果句不錯的回報我都打個突,好明顯佢而家養仔女就旨意仔女要養番佢。現今世代太早生跟本就 ...

誰講? 我睇啲冇睇啲

男爵府

食得好勳章

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E5%8D%80%E5%B0%88%E9%A1%8C/243900/%E5%B9%B4%E8%BC%95%E5%AA%BD%E5%AA%B ...

估唔知邊度有得睇番

大宅

gilgilgilgil 發表於 21-1-10 22:31
好surprise 咁後生生3個

有個仲要拎綜緩,其實真係⋯⋯⋯ 俾我咁既環境一個都唔會要
本身話唔想要,點知要完再要,生3個,好多有錢都唔敢生3個,真係好奇佢仲可以上埋興趣班,有個細既仲要長期病患

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

珍珠宮

虎到金來勳章

3個都係讀書唔成

首頁
12345...12

尾頁

跳至