自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

以前在吉之島專柜買咗一把罐頭刀,售貨員話永久保用,不用保留單據,認刀唔認人,有壞攞去專柜就可保用。點知早兩日攞去專柜,sales叫我攞去火炭做維修,或憑單去返當時買的專柜。「我話當年售後保用係賣點之一,但佢話政策已改。」我覺得咁大間公司,售賣貨品後就隨意違背服務承諾,以後唔會再幫襯買任何廚具。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

jumpy 發表於 21-2-3 13:01
以前在吉之島專柜買咗一把罐頭刀,售貨員話永久保用,不用保留單據,認刀唔認人,有壞攞去專柜就可保用。點 ...

反口?好cheap呀

珍珠宮

以前在吉之島專柜買咗一把罐頭刀,售貨員話永久保用,不用保留單據,認刀唔認人,有壞攞去專柜就可保用。點 ...

唔係都可以拎去維修咩?

珍珠宮

幾老土。自己公司專櫃唔幫手收發。

水晶宮

咁就大打折扣

子爵府

終極熊貓 發表於 21-2-3 13:09
唔係都可以拎去維修咩?

現在要維修就憑單攞去專柜或交去火炭喎。但我當年買時,sales強調認刀唔認人,不用單據,只要交去任何一間專柜就可以收回產品代交維修。

子爵府

佢不是叫你攞去火炭維修,如果有提供就不算反口。

子爵府

你用左幾多年呀?
我好多年前買左一把刀,都係永久保養的。隔年我要比佢哋磨刀。近幾次售貨員都唔清楚,話一定要收費,最後可能同公司了解左就話不用收費。但近2年仍未去磨刀,所以唔知會唔會好似你咁講政策取消。
不過,把刀我真係日日用,用左10年以上,平均計番真係好抵用

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

問下消委會,佢地咁改合唔合理既。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

thankyou201020 發表於 21-2-3 13:13
佢不是叫你攞去火炭維修,如果有提供就不算反口。

重點係售後服務改變,當年買時承諾有問題的產品交去任何一間專柜就可以,現在必需交去火炭。住港島就很不便,而且佢哋有專櫃,竟然拒收自己產品,亦因為自己政策改變。

子爵府

my005 發表於 21-2-3 13:19
問下消委會,佢地咁改合唔合理既。

我曾經有諗過,口頭承諾都有法律效力,但口同鼻拗,費事嘥精神。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

而家呢個牌子生產地係大陸做[唔知道品質好唔好,但重點不在呢點]而係好多貨品由大陸淘寶買到,唔經香港代理

珍珠宮

我幫襯周XX買頸鍊嘅時候都話有咩可以免費整,幾年後,斷咗,咪又話改咗要收幾百維修,點知整完唔夠1個月又斷,呢次free,佢再收都唔好意思啦。

子爵府

可能太多假貨,怕專櫃的人認錯,唯有要你自己拿去火炭

大宅

回覆樓主:

如果係改咗應該係好多年了,我印像中,六七年前已經唔可以喺櫃檯做交收維修品,要自己拎去

子爵府

jumpy 發表於 21-2-3 13:13
現在要維修就憑單攞去專柜或交去火炭喎。但我當年買時,sales強調認刀唔認人,不用單據,只要交去任何一間 ...

係! 當年佢都係咁同我講!

我果把已經WORK 唔到...

又係叫我自己拎去...

離開現場途中已丟棄了...

費時帶埋怨氣回家, 買過第二D 牌子算了..

伯爵府

咁係孖人牌唔啱,唔守承諾,當年就唔好咁同客講啦!一句政策改變就推翻之前承諾,
佢講曬,都好冇品

侯爵府

回覆 boaangel 的帖子

我阿媽把刀用咗幾十年, 鈍了就用碗底磨幾下. 平靚正.我把孖人, 師傅話硬度唔夠, 好易崩, 切下果菜就得 ... 我掉咗啦.
都係中式菜刀實際.

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

無話唔保呀, 你無單, 就自己拎去火炭做維修.

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

我都係,我有把雞剪,早幾個禮拜攞去SOGO度整,佢話而家已經冇得門市收維修,我把雞剪應該都有10年啦,早幾年試過整一次,都係喺SOGO收同攞,現在改政策要自己去火炭,無奈

首頁

尾頁

跳至