自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我在今年1月頭買了上述洗衣機,但用左不夠兩個月便壞,LG師傅3月2日上門維修,結果係要收回廠才能整,因為機件脫落。經過我一星期不斷打電話去客服查詢,到了3月10日才回覆訂了零件要到4月11日才到港,到時再安排上門收機,我聽到要等咁耐就要求換新機,追問三次回覆是不能換機也沒有暫借舊機服務,新機用不夠兩個月就機件脫落,我問客服是我黑仔買到部有不完善的機還是這個型號機都存在這問題,客服竟然答都有不同的問題。咁即係換過部俾我都可能出現同樣的問題。我個人對於LG的洗衣機和服務感到非常失望。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

真係好黑仔

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

YYYF 發表於 21-3-15 15:39
我在今年1月頭買了上述洗衣機,但用左不夠兩個月便壞,LG師傅3月2日上門維修,結果係要收回廠才能整,因為 ...

哇 我仲想買呢個型號,好彩睇到,甘我考慮買miele啦
日本の平安を祈ります

大宅

回覆樓主:

我一月中買這款機, 暫時OK,希望唔會咁黑仔, 只係覺得客服比較差

wcpcelia    發表於 21-3-16 12:34

大宅

減齡達人勳章

機件脫落?咩零件?

男爵府

YYYF 發表於 21-3-15 15:39
我在今年1月頭買了上述洗衣機,但用左不夠兩個月便壞,LG師傅3月2日上門維修,結果係要收回廠才能整,因為 ...

我係Lg呢部。我係今年2月頭買,上星期壞左,我都好失望(emoji)

大宅

Kaman1108 發表於 21-3-16 00:03
我係Lg呢部。我係今年2月頭買,上星期壞左,我都好失望(emoji)

壞乜? 師傅有講原因? 冇機用 LG 點幫你? 我都担心售後服務

子爵府

熱血金章

LG洗衣機算大路,性價比高,我部大眼仔用左兩年幾暫時ok

男爵府

ben-dan 發表於 21-3-16 16:14
壞乜? 師傅有講原因? 冇機用 LG 點幫你? 我都担心售後服務

冇記錯,好似話係發熱絲壞。師傅話好少有人係甘,隔日黎整。Lg維修係外判。就算你點講,佢都唔會換新機比你!唔知係7定10日先有!
買電器都好睇運氣(emoji)本身有2年包零件同人工

複式洋房

andy01361 發表於 21-3-15 23:49
機件脫落?咩零件?

軸承損壞,同埋師傅話有件甩在入面

複式洋房

ben-dan 發表於 21-3-16 16:14

完全無幫到,仲要我追好多次先覆訂零件要個半月,又無借機服務,其他牌子如果維修時間耐係可以借舊機暫用,服務好差

大宅

減齡達人勳章

回覆 YYYF 的帖子

你部機咁新,正常個軸承唔會咁易壞,除非你洗衫落好多洗衣粉,而又洗得唔密,殘留洗衣粉乾咗,鈣化,先會咁樣整爛個洗筒...
如果缸入面有雜物,拆牛角應該見到。

部機如果係新型號,正常唔會冇件,可能係工場師傅效率低...我會日日打去問,追到佢甩褲為止。

複式洋房

andy01361 發表於 21-3-17 00:42
回覆 YYYF 的帖子

你部機咁新,正常個軸承唔會咁易壞,除非你洗衫落好多洗衣粉,而又洗得唔密,殘留洗衣粉 ...

你係洗衣機維修師傅?我用一向用洗衣液不用洗衣粉,每日洗一次,重量不過5磅,連維修師傅都冇質疑我的使用方法,為何你這這睇法??

大宅

減齡達人勳章

回覆 YYYF 的帖子

我唔係質疑你,我係唔明點解佢有無需要咁樣收走你架機。
咁耐無得用洗衣機好麻煩。有D師傅唔想整,事無大小,亂咁報返工場維修,自己就唔洗煩。

首頁

尾頁

跳至