母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

類似美容院果D我去過幾次,冇用,好嘥時間,錢就比咗, 唔去又好嘥, 要有實質效果先得㗎!

大宅

我之前都試過痛到訓唔到。

後尾系媽媽group到介紹做一個...又求其又痛,嚇到我驚左...

點知有一日我去買泵奶野,傾開原來老闆娘系做開催乳,咁我膽粗粗又去啦...同我第一次差好遠,唔痛仲見到原來自己有好多奶柱,自信心返曬黎,原來自己唔係無奶。

第一次做媽媽乜經驗都唔識,我同自己講,如果我係唔夠奶我就認命餵奶粉,如果我係夠奶,我就繼續餵我仔。

最後我餵到我仔呢家一歲就戒人奶。

大宅

我之前都試過痛到訓唔到。

後尾系媽媽group到介紹做一個...又求其又痛,嚇到我驚左...

點知有一日我去買泵奶野,傾開原來老闆娘系做開催乳,咁我膽粗粗又去啦...同我第一次差好遠,唔痛仲見到原來自己有好多奶柱,自信心返曬黎,原來自己唔係無奶。

第一次做媽媽乜經驗都唔識,我同自己講,如果我係唔夠奶我就認命餵奶粉,如果我係夠奶,我就繼續餵我仔。

最後我餵到我仔呢家一歲就戒人奶。

子爵府

回覆樓主:

我餵左4胎,每胎都塞幾次,頭兩胎經常乳線炎發高燒。我知道bb係最好既泵,如就岩位係可以幫到你通返,但唔係個個bb都咁配合到(即下巴對住你塞的位置)。最後我聽朋友講,搵左老公幫手都得,效果同bb一樣,直即試左,真係將塞的位置通返,根住即用泵奶,通返哂 好work. 我之後一有塞及硬,即刻搵老公幫手,根本唔駛搵其他人,方便快捷。

禁止訪問

大宅

LancyMak 發表於 21-6-7 09:52
咁揾邊間好?

我搵香港催乳中心,生完第6日又係出奶唔順,個胸好車,推左一次好左一半,奶多左一倍,成個過程都唔痛。我2胎都有搵呢間推

大宅

香港催乳中心咪又係同香港心一樣, 通完好快又塞返, 名差不多質素又係差不多
催完乳唔痛? 未聽過
同意15#所講
"類似美容院果D我去過幾次,冇用,好嘥時間,又話要慢慢來,錢就比咗, 唔去又好嘥, 淨係好服務好環境冇用, 要有實質效果先得㗎!"

大宅

mandytoby 發表於 21-4-27 16:28
我就去左間專做胸仲有埋催乳師證書,覺得專業d,第一次做係痛d 不過我又接受到,做左2,3次已經通左好多, ...

Can pm??

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊