夫婦情感

跳至

首頁
34567...8

尾頁

珍珠宮

alittlebird 發表於 21-4-24 21:13
佢依然比家用,傾左仔女歸我,佢都唔想D細路阻住佢同小三生活啦

佢都幾無情

複式洋房

alittlebird 發表於 21-4-24 21:13
佢依然比家用,傾左仔女歸我,佢都唔想D細路阻住佢同小三生活啦

jm今晚容許自己傷心難過,畢竟人是有感情的,明天訓醒後就是新的一天。接下來很多事情要處理,好好安排自己同小朋友日後既生活。加油。

大宅

PIGPIG朱 發表於 21-4-24 21:39
佢都幾無情

係~~
所以好多男人,只係唔想做衰人,唔想做開口講離婚果個。
樓主好好加油,好彩樓主小朋友都唔算太細個。

別墅

ACR824 發表於 21-4-24 21:47
jm今晚容許自己傷心難過,畢竟人是有感情的,明天訓醒後就是新的一天。接下來很多事情要處理,好好安排自 ...

今日終於面對了,以為他會自辯、認錯、求原諒...卻通通沒有做,只是淡然地說「預左會離婚」,然後就沉默不語,不管你怎樣的駡,哪種徹底失望比發現出軌更難受。
今晚又餘自己及子女,他說要上班,還是去了小三哪兒,誰知?
不甘心,人家小三求愛求財,我家小三只求愛,窮光旦也跟你搶,冇錢冇様要尼做乜

水晶宮

alittlebird 發表於 21-4-24 22:24
今日終於面對了,以為他會自辯、認錯、求原諒...卻通通沒有做,只是淡然地說「預左會離婚」,然後就沉默不 ...

小三可能都係醜八怪呢,件垃圾等件醜女接收,樓主要加油支持你

伯爵府

今日終於面對了,以為他會自辯、認錯、求原諒...卻通通沒有做,只是淡然地說「預左會離婚」,然後就沉默不 ...
個心變咗 =壞咗個蘋果, 要嚟做乜。 咁嘅C6, 唔使恨。 繼續落去, 盞嘥你時間, 此刻雖然好痛苦, 總好過繼續痛苦落去, 時間會撫平, 你要活得比佢好

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

早排我在執屋, 行斷捨離,決定一件物件是否要棄置的時候,心中總會不捨, 那份一絲不捨是難免,更何況果個是那你對了1x年的人!「斷捨離」係要令自己生活更好, 更簡潔, 更順利!祝樓主生活平安!
記得要cap 水, 好好為自己同小朋友打算。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

咁佢真係好仆街,講句對不起都冇!你往後要活得比佢好佢睇!等佢後悔!

cathngai    發表於 21-4-25 00:01

大宅

唔駛為呢啲人傷心,講真句,就算佢今日認錯道歉亦係最多為咗仔女,唔係為咗你,佢連婚紗相都肯同人影,有幾愛你?男人最怕影相,仲要出錢出力,一定已經好愛佢,我相信唔會有一個人會願意同一個洩欲對象去影呱,所以樓主你認清事實,從新出發先係宜家應該做嘅事,何況小三話同佢分手,佢仲氹番人,即係唔係單方面,男人唔開口講離婚,通常都係因為唔想同屋企人交代同唔想同仔女分開又或者想當你免費工人湊仔,你走後唔知點照顧等等先唔離婚,重點係個男人如果愛你,根本唔會有小三,仲要認真到影埋婚紗相,所以唔需要唔開心,你值得擁有更好的,加油

cathngai    發表於 21-4-25 00:02

複式洋房

回覆 kwhkwh 的帖子

遇到咁嘅事其實無心情 (cap 水)

伯爵府

回覆 alittlebird 的帖子

樓主仔女回來了嗎 ?你現在有冇人在你身邊? 這個時候千祈唔好一個人, 一定要有人陪著。記住你還有仔女, 你唔係孤單一個, 有乜嘢同我哋傾訴, 祝福你

男爵府

alittlebird 發表於 21-4-24 18:42
今日同C6攤牌,佢沉默不語,我説要離婚,他説預咗,挽留也不會

佢真係好無情,勁似我屋企果個,但佢又死唔離婚,每晚返黎篤眼篤鼻

樓主,加油啦!傷心一晚好啦!明敢湊返對仔女返黎,重新生活!
祝福你將來生活愉快,加油!

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

對你不好的人,不要花時間理佢,離婚佢地兩個賤人急你唔急,比我就拖到個小三發癲先,浪費下佢時間,遲D離婚對你無影響,玩下佢地都好。
你要過新生活,唔好對個c6有期望,安排自己同子女多活動,過返開心日子,傷心梗會有,你肯放低好快就成過去,你仲記掛個c6多一日就傷心多一日,賤男不配有你愛佢架!

cathngai    發表於 21-4-25 09:40

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

心滿意足 發表於 21-4-25 04:01
對你不好的人,不要花時間理佢,離婚佢地兩個賤人急你唔急,比我就拖到個小三發癲先,浪費下佢時間,遲D離 ...

同意。
你又唔係急於再嫁,你老公又唔係大把身家分,根本唔需要急於辦手續離婚。暫時你老公只有你呢頭家,大條道理要佢養家。如果離左婚,你老公又和小三結婚的話,分分鐘再生BB,到時就冇資源給你的小朋友。做人要現實D,唔為自己都為小朋友爭取最大利益。

cathngai    發表於 21-4-25 23:05

子爵府

佢做到咁絕俾我就快啲離婚,佢又冇錢,留住又比得幾多?女人青春有限嗱嗱臨重新出發好過啦!

大宅

alicewong18 發表於 21-4-25 22:16
佢做到咁絕俾我就快啲離婚,佢又冇錢,留住又比得幾多?女人青春有限嗱嗱臨重新出發好過啦!
...

絕對同意!好過拖到自己人老珠黃,仲要日日唔開心,到時再離開已經太遲,或者有啲小三本身都唔想個男人離婚,然後去做後母幫人湊仔,唔係個個都急住想個男人離婚再娶佢,所以最重要係自己未來要過得開心,何必日日愁眉苦面?重要無錢,俾我都立即離婚!

伯爵府

回覆 心滿意足 的帖子

你個建議都好喎。樓主不要主動辦離婚手續,若佢真係做得出辦離婚, 你咪同佢分居兩年囉 ,拖下佢冇得同小三即刻結婚都好呀。 不過我擔心佢不給家用, 逼你就範。 我又擔心,即使你簽紙離婚, 佢同小三結婚後 , 小三都會要去畀家用 , 佢要負擔兩頭家, 佢未必會遵守承諾畀贍養費。
你有冇家人能夠畀你意見, 男家方面會幫你嗎?現在仔女知道嗎?
樓主要堅強 , 你個C6咁薄情, 唔值得為佢傷心。
祝福你, 要畀佢活得更好

侯爵府

BK Milk勳章

佢肯離婚就成全佢啦!同小朋友生活無論幾艱難都好,自由自在生活,唔使成日諗住佢同小三啲嘢!
自從我離咗婚後,同小朋友生活自由自在,放假去旅行鍾意去邊就去邊,唔使就佢老豆,呢度唔去嗰度唔去,淨係鍾意返大陸!

男爵府

alittlebird 發表於 21-4-24 18:42
今日同C6攤牌,佢沉默不語,我説要離婚,他説預咗,挽留也不會

殘忍D講句,佢係預咗你發現,佢係求之不得你開口,由佢同人影婚紗相就預咗
你而家放棄一個唔愛你嘅人,係最正確嘅決定,好好愛錫自己同子女,加油!

複式洋房

Foreverboom30 發表於 21-4-22 21:15
其實d人成日話老公有小三唔離婚當佢提款機, 工人,cap 水
坦白講而家好多老公搵錢唔特別多點樣樣提款機?
...

我明你意思,男人出去享受完回頭求原諒,之後戲碼重重覆覆,再出軌再回頭再原諒。其實正印又何嘗不是被老公不斷咁玩緊。

首頁
34567...8

尾頁

跳至