夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

SUMSUM_88 發表於 21-4-26 03:25
殘忍D講句,佢係預咗你發現,佢係求之不得你開口,由佢同人影婚紗相就預咗
你而家放棄一個唔愛你嘅人,係 ...

係囉,同另一個人影婚紗相,即係承諾會同人結婚,已經背棄你呢段婚姻,仲點可以一齊行落去

子爵府

IamDirector 發表於 21-4-26 09:30
係囉,同另一個人影婚紗相,即係承諾會同人結婚,已經背棄你呢段婚姻,仲點可以一齊行落去
...

咁如果買3皮嘢鑽石戒指呢?算唔算係求婚戒指或承諾結婚戒指?

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

男爵府

alittlebird 發表於 21-4-24 22:24
今日終於面對了,以為他會自辯、認錯、求原諒...卻通通沒有做,只是淡然地說「預左會離婚」,然後就沉默不 ...
人到中年開始病痛多,十年八載後唔知佢咩環境,一向待你麻麻,到時可能周身病痛要你照顧,而家佢負心走咗,十幾年後可能你睇返轉頭慶幸今日結果,樂得清靜輕輕鬆鬆,而家最緊要好好保重自己身體,唔好鬱病自己,,凡事向好嗰邊諗,上天有呢個安排可能係為你好,去到呢個年紀好好對自己,最緊要有晚福,今日佢放棄家庭,將來老咗面對仔女點都係差啲,人到中年情情愛愛已經唔係最重要,仲有好多其他嘢值得開心同關心的

大宅

alicewong18 發表於 21-4-26 10:35

咁如果買3皮嘢鑽石戒指呢?算唔算係求婚戒指或承諾結婚 ...

如果個男人好有錢,3皮嘢戒指唔代表啲咩,如果無錢都買,先唔講承唔承諾結婚,肯定好愛佢

別墅

beebee67890 發表於 21-4-26 10:55
人到中年開始病痛多,十年八載後唔知佢咩環境,一向待你麻麻,到時可能周身病痛要你照顧,而家佢負心走咗,十幾 ...

經過了兩日的沉澱,情緒已由激動到慢慢接受,昨天我激動到趕佢走,我已經唔想再同佢同睡一床,我想佢在我生命中消失。賤男會下星期搬走,估佢都係去小三度住。聯名戶口的錢,不多,佢不會取走,家用照舊負責,我同D仔女照舊係度住。無論金錢、家庭佢好像已不在乎,只想快快離開呢個家,為什麼17年的婚姻會敵不過兩年的婚外情?小三不是最可怕,有錢的小三才致命,可以令賤男頭也不回

複式洋房

alittlebird 發表於 21-4-26 12:35
經過了兩日的沉澱,情緒已由激動到慢慢接受,昨天我激動到趕佢走,我已經唔想再同佢同睡一床,我想佢在我 ...

樓主活得比佢好。

男人貪新鮮感,貪後生,
但佢地無諗過人會老,當日子耐左感情都係會淡。當佢地一齊住左之後就會發現柴米油鹽,生活習慣,唔係幻想中咁好。

賤男對仔女都好似無咩留戀咁。 小朋友知道左未?

子爵府

之後賤男就要靠個小三,小三最後會發現賤男食軟飯, 再加埋新鮮感減退後,感情轉淡,之後你話會有幾好?

別墅

mandy’t 發表於 21-4-26 13:06
樓主活得比佢好。

男人貪新鮮感,貪後生,

大嗰個知道發生咩事,細嗰個就要找合適時候同佢講

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

alicewong18 發表於 21-4-26 10:35

咁如果買3皮嘢鑽石戒指呢?算唔算係求婚戒指或承諾結婚 ...

係水魚

男爵府

alittlebird 發表於 21-4-26 12:35
經過了兩日的沉澱,情緒已由激動到慢慢接受,昨天我激動到趕佢走,我已經唔想再同佢同睡一床,我想佢在我 ...

現在有很多男人都希望另一半有自己的經濟能力,不用他照顧及金錢的付出,這樣的賤男不要也罷,如同垃圾掃他出門口就可以了。

子爵府

丢掉垃圾,收獲幸福。
樓主的福氣在後頭。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

alittlebird 發表於 21-4-24 18:42
今日同C6攤牌,佢沉默不語,我説要離婚,他説預咗,挽留也不會

佢唔留仲好,最憎啲男人拖拖拉拉,呢頭跪玻璃喊曬口話仲好愛你,點都唔離婚,轉個頭又去個小三度仲衰

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

「聯名戶口的錢,不多,佢不會取走,家用照舊負責,我同D仔女照舊係度住。」-->男方無情,但亦算有承擔,我是明白, 樓主需要的不是這金錢,但現實確有需要點算、重新出發。
既然男方無情,樓主5好客氣,CAP 得幾多得幾多。

cathngai    發表於 21-4-26 19:51
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

別墅

回覆 牛牛牛牛 的帖子

好多賤男只想兩邊有,做呢啲戲對賤男嚟講易過食生菜,好多時係女人心軟就俾佢浪費青春,到十年八年後,又再犯時 ,你又味可以原諒倒?但當然愛可包容一切,好多男人慣性出軌,但女人都照原諒,就因為太愛賤男,所以無一定定律。

別墅

kwhkwh 發表於 21-4-26 19:09
「聯名戶口的錢,不多,佢不會取走,家用照舊負責,我同D仔女照舊係度住。」-->男方無情,但亦算有承擔,我 ...

水冇乜得cap,佢cap咗我十幾年青春,一手建立的家,就咁散左,唔甘心但又奈何

伯爵府

alittlebird 發表於 21-4-26 21:30
水冇乜得cap,佢cap咗我十幾年青春,一手建立的家,就咁散左,唔甘心但又奈何
...

我呢兩日都好擔心你 , 今日等到你回應, 我都放心啲, 想安慰你但唔知講乜好。 佢咁無情,唔好再為佢繼續嘥青春, 為咗對仔女要向前行,祝你早日走出陰霾, 要活得比佢幸福

別墅

cathngai 發表於 21-4-26 21:57
我呢兩日都好擔心你 , 今日等到你回應, 我都放心啲, 想安慰你但唔知講乜好。 佢咁無情,唔好再為佢繼續 ...

多謝你們這裡每個陌生人對我的關懷,路不平坦但為了仔女仍要向前行,我會重新謀劃將來,畢竟我已努力挽留過這段婚姻,但不是我一人努力便成,對方已不留戀,我只可放手吧!放過佢等於放過自己

子爵府

alittlebird 發表於 21-4-26 21:30
...

幾年前,我都失婚,比你短一些,十三年婚姻呀
你養大兩個仔女,已是成就啦
兩仔女現在跟你,前夫亦肯畀錢,所以不如放輕「失」
上天畀你揭發,就係憐憫你,要你離開件垃圾
件垃圾丟咗去唔駛恨
我而家生活幸福,相信你也會找到幸福
祝你早日重新出發!

cathngai    發表於 21-4-26 23:03

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

cathngai 發表於 21-4-26 21:57
我呢兩日都好擔心你 , 今日等到你回應, 我都放心啲, 想安慰你但唔知講乜好。 佢咁無情,唔好再為佢繼續 ...
我都係。見到樓主回應,心安了。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

首頁

尾頁

跳至