自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Part 4 係度呢

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23445709&&utm_source=babykingdom&utm_medium=post_bottom&utm_campaign=hottopics

啱啱四月分別住咗兩間酒店,第一間見佢係老牌酒店開咗個新lounge 好想去試吓
第二間之前住過一次好滿意,見佢又有特價plan 又來住吓,一樣印象好好呢

首先第一間呢,四月見佢復活節只係加少少價,我只係book 最便宜可以入lounge 房間咋
佢房價都包好多嘢嘅,包括早餐、下午茶、lounge access 嘅evening cocktails, 房間晚餐,free minibar, 仲有黑松露薯片同紅酒一支,其實算好抵嘅

房間唔新不過算乾淨清潔,不過完全無任何景觀㗎
可能浴室比較細,相對房間空間感都唔錯

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

係房間休息一下大約1430 去咗餐廳食下午茶,包咗個東南亞tea set 環境服務都好ok, 食物呢個鮑魚酥同燕窩奶涷都好好食,其他都唔錯,唔好期望太高應該ok, 比較驚喜原來仲有盒蝴蝶酥同蛋卷送添,

咁lounge 下午都有下午茶供應,我哋食完tea set 又去見識下,老實講佢tea set 供應嘅食物比較失望呢,大部分係甜點無乜咸點供應嘅,所以老公麻麻哋啱食咋

珍珠宮

食完下午茶出咗街行吓消化,周圍連接唔同商場其實好方便呀,到咗夜晚lounge 有evening cocktails 供應,大食怪又去見識吓啦
佢個lounge 其實二月先開,啱啱開時啲酒好似用靚香檳嘅,可能將貨就價啦,依家已經改咗供應比較平嘅酒呢
不過夜晚供應嘅食物唔錯呀,熱食都有幾款,我哋食唔少咖哩魚蛋同春卷
老公飲完champagne 飲紅酒最後再飲埋杯威士忌先走好怕佢飲醉呀
不過整體來講我哋都覺得都係Ritz 個lounge 吸引好多呢

珍珠宮

個package 包埋房間黑松露三道菜,準時有專人送來,頭盤同甜品我都幾滿意算幾好食,不過呢主菜個牛肉真係麻麻哋有啲失望呢,而且佢有麵包配但完全無主動提供牛油、olive oil 等,同上次我哋係Conrad 房間食比較服務唔夠貼心呢
我哋係房間著家居服食可以大聲講笑都好relax 嘅,而且minibar 已經有飲品供應又唔錯喎,都算食得好開心嘅

珍珠宮

今日又無唒quota upload 相片,咁下次再嚟update 埋早餐同第二間酒店啦

大宅

好唔錯(emoji),等你再update ~

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

HHCCMama 發表於 21-5-2 15:12
好唔錯(emoji),等你再update ~

哈哈謝謝你

男爵府

回覆樓主:

繼續追 post

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

一次過睇曬你 5 part

珍珠宮

回覆樓主:

咁咁多間邊間你最中意?

珍珠宮

bbbchoco 發表於 21-5-2 19:22
繼續追 post

謝謝你呀

珍珠宮

JChan 發表於 21-5-2 20:11
一次過睇曬你 5 part

哇咁支持呢多謝你呀

珍珠宮

daijuju 發表於 21-5-2 20:12
咁咁多間邊間你最中意?

我最喜歡Ritz 同Murray 呢

wcpcelia    發表於 21-5-5 14:58

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

房麻麻

食物

珍珠宮

Sumyeema1 發表於 21-5-2 21:58
房麻麻

食物

同意呀,房間普通不過包咁多餐,已經收貨啦

男爵府

我幾個月前都住過呢間,其實性價比低,間房(舊裝修個款)已不用說,分分鐘四星酒店都好過佢。早餐都可以,但自助晚餐超差,款式少又唔好食。不過SET 晚餐我就唔清楚。
服務又唔係話超好,室內泳池細到兒童池咁,見到都唔想游,完全唔值三千蚊。比佢個名騙左。

伯爵府

2024勳章

fatmousechai 發表於 21-5-2 12:13
Part 4 係度呢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

fatmousechai 發表於 21-5-2 12:34
食完下午茶出咗街行吓消化,周圍連接唔同商場其實好方便呀,到咗夜晚lounge 有evening cocktails 供應,大 ...

睇完搞到我都想試

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

fatmousechai 發表於 21-5-2 12:44
個package 包埋房間黑松露三道菜,準時有專人送來,頭盤同甜品我都幾滿意算幾好食,不過呢主菜個牛肉真係麻 ...

好似都係威靈頓正啲
最衰冇再出呢個staycation package,忍唔住book左六月尾去文華扒房再食多次

首頁
12345...6

尾頁

跳至