美容扮靚

跳至

首頁
12345...43

尾頁

大宅

我自37-8歲起塊面成日浮腫,面和眼開始下垂,買過唔同種類的家用美容儀回家,每部都有些少功效,但係總有不同理由令到我不能堅持使用(麻煩、重、停產…)後來的起心肝搵咗個醫生去做醫美,做過sculptra、埋線、打botox 瘦面、fraxel等,又真係幾快見到效果,成個樣後生咗好幾年,初初都好開心,但係後來越做越多嘢,眼、面、頸全部分開計,每年都要比好多錢,我做分期,每個月卡數都要還錢俾醫生,無底深潭,年紀大啲只會越洗越多,同埋效果維持到最多一年,好快又要做過,同埋做每種療程都要承受不同程度的痛楚和down time,而且最重要嘅問題係做醫美根本不能解決我面部浮腫... 待續

大宅

llb 發表於 21-5-8 13:09
我自37-8歲起塊面成日浮腫,面和眼開始下垂,買過唔同種類的家用美容儀回家,每部都有些少功效,但係總有不 ...

當然做完咁多嘢塊面冇以前咁腫,但係未能完全解決這個問題!自去年疫情起,我又再搵吓有冇家用美容儀取代醫美,終於比我搵到了Nuface,開頭半信半疑買住部Mini試吓先,做咗60日,效果真係嚇親我!成塊面、眼和頸緊緻提升左好多!對眼大左,額頭高咗、面頸輪廓出咗,全日都唔再浮腫,效果勁過埋線+sculptra!佢零痛感、又平,我在wechat CDF買,$1000左右,我諗應該係我買過最平嘅家用美容儀!但係效果係最勁!不過真係要有恆心,我每日都做足20分鐘!但係因為佢係即時見到效果,所以每日都好有動力keep住做!

333s    發表於 21-6-1 08:13

水晶宮

回覆樓主:

有效架但要好勤, 我用左2年仲有用埋Nuface fix

大宅

Elenalan 發表於 21-5-8 13:46
有效架但要好勤, 我用左2年仲有用埋Nuface fix

是的,Elenalan!請問你是否每天用trinity/mini? 如不是,你的schedule 如何?

我都有買fix, 但係唔知點用!! 我試過用完mini 在剩餘的gel primer上立即用,但見唔到即時效果!咁我又試過洗完gel primer, 搽埋toner,face serum 後用nuface eye serum 用,又驚有油分無效,唔搽toner, face serum又驚塊面會乾,所以用了2次就擺埋一邊。

水晶宮

llb 發表於 21-5-8 14:34
是的,Elenalan!請問你是否每天用trinity/mini? 如不是,你的schedule 如何?

我都有買fix, 但係唔知點 ...

我用Nuface Trinity, 最勤力都只係隔日用, 打laser或果酸後3~4日都停用,唔想太刺激皮膚。
我部Trinity太大做唔到眼或around lips呢d細位置,所以買左Nuface Fix, 但第一年用我覺得太刺激電流太大,做唔到眼(可能之前有眼濕疹較敏感),之後借左俾家人用,最近我先拎番來用又覺得ok, 但唔敢用咁密。

象牙宮

llb 發表於 21-5-8 13:09
我自37-8歲起塊面成日浮腫,面和眼開始下垂,買過唔同種類的家用美容儀回家,每部都有些少功效,但係總有不 ...

微电流?

要射频和微电流一起做了,射频只能到达真皮层,是做皮肤的紧致,而微电流是通过皮肤到达肌肉,强健面部肌肉从而起到提升作用。

微电流就是让肌肉饱满起来从而皮肤也得到提升。

红光。红光是主打皮肤修复和抗衰老的光波
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

333s 發表於 21-5-8 18:49
微电流?

是!微電流!

我以前都用過射頻機,改善唔到我輪廓

佢另外有個外加頭做紅光!

男爵府

我都覺得Nu Face 好用,我而家一星期大約用三次左右

大宅

ml6331 發表於 21-5-9 00:49
我都覺得Nu Face 好用,我而家一星期大約用三次左右

請問你用了多久,對你皮膚有什麼功效?

男爵府

我都係用緊mini, 好好用,亦好易用,我堅持每晚都用(只做一part)效果都好明顯

Fix我都有買,主力做眼,不過效果無做面咁明顯,打左入冷宮了

珍珠宮

減齡達人勳章

係咪一定要用佢支gel? 用其他得唔得

水晶宮

sky_blue618 發表於 21-5-9 23:19
我都係用緊mini, 好好用,亦好易用,我堅持每晚都用(只做一part)效果都好明顯

Fix我都有買,主力做眼,不 ...

Fix做around the lips, 特別係唇對上(即人中一帶位置)好啱位,可以預防「阿婆嘴」(薄唇人呢個位膠原流失快好顯老),冇乜美容機可以做到呢個位。Fix做法令紋和苦紋位都好啱位,唔好打入冷宮咁浪費。

男爵府

llb 發表於 21-5-9 21:41

舊年十月中買,提升效果明顯

男爵府

llb 發表於 21-5-8 13:18

當然做完咁多嘢塊面冇以前咁腫,但係未能完全解決這個問題!自去 ...

可唔可以分享吓點樣購買?我上網搵要三千幾蚊嘅?

大宅

FennieMan 發表於 21-5-9 23:35
係咪一定要用佢支gel? 用其他得唔得

得呀!無油gel便可以!我睇依度JM介紹左隻Aromatica 蘆薈啫喱超好用,iHerb 或gmarket 有售,效果好似好過跟機果支primer!

大宅

ml6331 發表於 21-5-9 23:52
舊年十月中買,提升效果明顯

大宅

MongLeung 發表於 21-5-10 01:41
可唔可以分享吓點樣購買?我上網搵要三千幾蚊嘅?

在wechat search Cdfi 中免國際就會見到間中資duty free shop, 佢賣的護膚品和美容儀不定時有特價,好平!

伯爵府

llb 發表於 21-5-10 10:49
得呀!無油gel便可以!我睇依度JM介紹左隻Aromatica 蘆薈啫喱超好用,iHerb 或gmarket 有售,效果好似好過 ...

伯爵府

llb 發表於 21-5-9 21:41

大宅

snoopyiu 發表於 21-5-10 13:50

我用緊aromatica, 係gmarket一買就幾枝,不過我諗住用哂都 ...

我反而覺得aromatica 蘆薈gel同隻Primer厚度差不多,但係佢哋價錢相差很遠,我日日厚敷(8大泵)都唔會覺得肉赤!我去Gmarket買aromatica蘆薈gel, 300 ml計埋運費都只不過係$50港紙樓下,好平呀!

首頁
12345...43

尾頁

跳至