自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

水晶宮

無話可說 發表於 21-6-2 12:17
我個高中,等打科興

我女小一,等科興!
應該有排等!

男爵府

ada_fung 發表於 21-6-2 16:58
https://www.med.hku.hk/en/covid-19/vaccine/study/cova

參加呢個
其實參加呢個有咩好處?

大宅

ckmammy 發表於 21-6-2 12:09
我反而有個疑問, 點解科興副作用少啲但12歲唔打得,反而服必泰副作用多又可以打呢?
...

因為科興打嘅人比復必泰少D,所以驟眼看來副作用嘅數字係小D,其實兩隻差俉多

水晶宮

好媽媽勳章

女皇駕到 發表於 21-6-2 13:04
會打,我仔13歲,已經報左名做科興疫苗研究。

我女未夠15 都報左做科興疫苗研究,星期日去手第1針

大仔考完dse就book左打復

koan922    發表於 21-6-3 01:09

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

patpat234 發表於 21-6-2 19:30

我仔都係星期日第一針

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

等打科興

男爵府

ckmammy 發表於 21-6-2 17:09
其實參加呢個有咩好處?

會同小朋友做簡單檢查,3年抽6次血追縱,期間有問題可以有app即時聯絡研究團隊。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

我反而有個疑問, 點解科興副作用少啲但12歲唔打得,反而服必泰副作用多又可以打呢?
...

因為復必泰果批貨就快到期

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

幸好我仔夠年齡打科興,如果打復必泰真係唔考慮,我唔擔心成效問題,但擔心後遺症多一點,始終科興係舊有技術又成熟,後遺症有機會係可預見的(對研發的藥廠),但復必泰係新技術後遺症無數據,如果日後証實有問題都唔知點算,好似之前沙士咁有骨枯的後遺症,但當時係救命唔理得咁多,但現在只係想保命,值唔值博就自己考慮。

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

遲D衛生署會不會安排經學校打針?

珍珠宮

回覆樓主:

大圍要做,都要打

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

請問你係咪答左6月初可以???

水晶宮

好媽媽勳章

sasa0208 發表於 21-6-2 20:34

請問你係咪答左6月初可以???

唔係呀,我答任何日子
其實佢打電話來有幾個日子可揀
我女6月中先開考,所以早啲打
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

patpat234 發表於 21-6-2 20:42
唔係呀,我答任何日子
其實佢打電話來有幾個日子可揀
我女6月中先開考,所以早啲打

我女就係考緊
我等緊電話咋,我答左6月中之後
好想佢打黎呀

水晶宮

fitfit貓 發表於 21-6-2 18:25
因為科興打嘅人比復必泰少D,所以驟眼看來副作用嘅數字係小D,其實兩隻差俉多
...

唔係喎,兩者列出來的副作用明顯復必泰多很多

水晶宮

去邊到打?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

...

因為未做完臨床試驗, 估計9目前有得打. 我個仔等緊打科興.

但幾時外國雜誌才出期刊“恩准”12-18歲使用,係好被動的俾面派對.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

emilylam 發表於 21-6-2 20:49
去邊到打?

港大

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

唔會打住。

水晶宮

回覆樓主:

如果政府要中學生9月前打復必泰先可以返學,都唔知打唔打好,想打科興

首頁
12345...16

尾頁

跳至