夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

melody174 發表於 21-6-19 23:57
回覆 uckukuku 的帖子

因為我男朋友比好大自由度我,唔會強迫我一定要出席,就算我唔去佢都唔會嬲 ...

但人地成家出去食飯,而你在人地屋企又唔一齊出去食,我係伯母都唔會鍾意,你一係番自己屋企。
我對仔女已成年,如果佢地既男女朋友獨留我屋企, 我唔會認同, 會一齊出去食,或者叫仔女提對方離開。
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

珍珠宮

fitceo 發表於 21-6-20 00:17
但人地成家出去食飯,而你在人地屋企又唔一齊出去食,我係伯母都唔會鍾意,你一係番自己屋企。
我對仔女已成 ...

我覺得樓主份人自我中心好重,覺得別人要以佢為主,特別係做得佢男朋友的就一定要以佢為先。

公主病好重

水晶宮

fitceo 發表於 21-6-20 00:17
我對仔女已成 ...

樓主應該冇屋企,或者來自破碎家庭,感覺佢好冇家教,隨便去人屋企瞓!

侯爵府

回覆 melody174 的帖子

講真你哋只係拍拖你都未入門、節日吾一定要預你囉、人哋一家人興祝有什麼問題、

侯爵府

回覆 fitceo 的帖子

我直接同二個仔講得好清楚、拍拖吾可以帶女朋友返屋企過夜,節日只想一家人食飯吾想有外人係度、結咗婚就可以、

子爵府

回覆樓主:

的確因為限聚4人, 今晚父親節晚飯,無預仔女既男女朋友,只一家四口食餐飯。

cathngai    發表於 21-6-20 13:38
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

伯爵府

melody174 發表於 21-6-19 15:30
大家好!最近發生左一件事,想問下大家意見應該點處理。
事緣我同男朋友拍拖四年,星期六日都會係佢屋企過 ...

結左婚先批評佢細妹啦

侯爵府

melody174 發表於 21-6-19 20:28
回覆 HOPEFORBB 的帖子

其實大部分男人都唔會處理,因為覺得你地女人好麻煩

我係女都覺得佢好煩

cathngai    發表於 21-6-20 13:40

珍珠宮

melody174 發表於 21-6-19 23:57

因為我男朋友比好大自由度我,唔會強迫我一定要出席,就算我唔去佢都唔會嬲 ...

你男朋友比自由度你唔代表你可以咁無禮貌,人地成家出街食你就留係人地屋企唔出,係非常無禮貌ge行為!好唔尊重人地屋企人~

happylife28    發表於 21-6-21 03:12

男爵府

melody174 發表於 21-6-19 17:28

大家感話啦!佢細妹都係一個麻煩既人

其實大家少見,就唔係一個好大問題,如果日後要一齊住,就要諗下點化解大家關係,到底邊個去和解呢,應該你男朋友

珍珠宮

好正常喎都未入門未算係家庭一份子,人地食飯慶祝真係可以唔預你

而你話佢細妹見親你都黑面,你洗乜理佢黑唔黑面,佢要黑由佢黑到夠我係你唔會理佢,因係我同男友拍拖,唔係同佢妹拍拖

大宅

melody174 發表於 21-6-19 16:55
回覆 秋天與楓葉 的帖子

我覺得佢細妹唔鍾意我係因為我留意到佢每次見到我都黑面。其實佢係細妹only我都無 ...

你未正式入門,已經擺大嫂款,當正自己系大嫂要什麼什麼尊重你,又要男友幫你手話個細妹!大佬,佢哋父親節,又有限聚令,自己一家人吃飯有什麼問題,你男朋友已經好好通知你自己安排一下節目, 非常交帶。唔知你有咩好嬲,反且覺得你係一個非常自我,麻煩的女人!

cathngai    發表於 21-6-20 10:36

子爵府

我都好認同其她JM睇法,樓主都幾自私,我都有個廿幾歲的女女,我可以用長輩角度睇你,你只系女朋友,人地一家人,你真系無身份和資格去批平人,人地一家食飯你唔應該一個人留在人地屋企。家中有東西遺失,第一個懷疑是你偷,而這行為真的好無禮貌。 你自己家一向做法,點解要套落人地家到,跟你個套去做,你仲上網話人地個妹是八婆,來說是非者便是是非人,你話人八婆,自己又是什麼,是否比八婆更八婆,如果你愛你男朋友,想一直行落去,首先改下自己自私的想法,心胸不要太窄,將來才能做個好太太。

cathngai    發表於 21-6-20 13:39

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

要面子的樓主,應該已潛水了。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

你都未入門,為何一定要預你

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實重點係你未入門,身份只係女朋友,人地做節,唔一定要預你,特別限聚令之下,人數有限。

cathngai    發表於 21-6-20 18:39

男爵府

melody174 發表於 21-6-19 15:36
補充多少少其實我原本都無打算去,因為一直以來男朋友屋企既飯局我都盡可能唔會去,唔想應酬佢地,有時就算 ...

你話原本唔想去,但你又嬲人地無預你?

rayrayus    發表於 21-6-21 05:23
cathngai    發表於 21-6-20 23:13

男爵府

kwhkwh 發表於 21-6-20 16:13
要面子的樓主,應該已潛水了。

分分鐘好快delete post

大宅

你都係八婆

cathngai    發表於 21-6-20 23:14

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

melody174 發表於 21-6-19 16:52
回覆 Yee_ng 的帖子

係呀!男人你唔搞佢分分鐘唔慶祝都無問題!我好奇想問你覺得結婚之後呢啲節日都分開大 ...

結左婚當然盡量一齊慶祝
你唔鐘意佢妹

佢妹一樣唔鐘意你
咁你男友有冇出聲建議去間可6人枱/改在家食?
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至