自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Part 5 係依度:

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23457770

啱啱5月同6月都放大假,住咗幾間酒店覺得食物同房間服務等都唔錯,同大家分享吓吖

四間中最滿意係啱啱星期四住嘅,佢價錢其實我覺得都幾貴吓,如果唔係Joey8 極力推介我應該唔捨得book, 不過試過真係覺得貴得有道理嘅,多謝Joey8 介紹呢

我只係book 最平嘅房間當然無海景啦,不過佢新裝修房間好整潔舒服,大約40m2, 浴室好大好好用呢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

平時我哋喜歡book 埋有lounge access 房間,不過依間個價太誇張當然無book, package 只包早餐同八道菜中菜晚餐,我自己帶咗啲ham 同nuts 係房間自制afternoon tea set
平時我好懶唔去泳池游水嘅,不過見佢咁出名鄉下仔就去咗見識吓,好多人去打咭多過游水
見到有雪條派好開心呢(雖然勁細條為食貓唔夠食)

珍珠宮

回覆樓主:

四季酒店

珍珠宮

游完水瞓咗一陣就夠鐘去食晚飯,好開心可以安排坐窗邊位,住依間酒店最大原因係好想試佢間中菜廳,好似話係全球第一間連續13年都維持到米芝連三星嘅
佢個餐牌印埋我個名係上面好誇張吓
個晚餐包埋茶水嘅,有專人係我哋面前泡茶好好招呼
第一道菜係佢名菜龍帶肉梨香,入面有帶子、蝦同梨,熱辣辣好鮮好清新
三拼係鴨舌(竟然去咗骨好講究)、蝦多士同叉燒,三樣都好好味呀
燉竹笙一打開蓋已經好香,侍應話完全無落任何味精靠老雞花菇,食到依道我哋已經覺得好彩有來咋,真係好精彩

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

呢間我book左8月$3163+10新海景包早+800dc,不過諗諗下又覺得幾貴,本來見到klook有個$2750包2個餐,諗左一陣間就無左

珍珠宮

cheung2000 發表於 21-6-20 17:10
呢間我book左8月$3163+10新海景包早+800dc,不過諗諗下又覺得幾貴,本來見到klook有個$2750包2個餐,諗左一 ...

800 蚊好似無乜嘢食咋,其實我八月都想再book 不過要4.7K 包早晚餐唔捨得,試過就算啦

珍珠宮

薑蔥蝦球皇呢我仲以為啲蔥下面係好多隻蝦仁,原來係一隻大蝦球,好鮮又夠爽
鮮鮑和牛面係我覺得全晚最精彩嘅餸,佢個和牛面好香好軟好入味,比鮑魚更好食
杞子浸時蔬侍應介紹話用澳洲baby spinach 浸嘅,原來除咗沙律可以咁整法,等我下次試吓先,菜好嫩好滑好好味
炒乳鴿鬆嘅唔係飯嚟,而係米型意粉,好入味好食,不過我估如果用真米炒仲香呢

珍珠宮

fatmousechai 發表於 21-6-20 17:15
800 蚊好似無乜嘢食咋,其實我八月都想再book 不過要4.7K 包早晚餐唔捨得,試過就算啦
...

就係,只夠叫2個main course,其實個pkg已經叫free upgrade左(原本市景),但我玩開3k樓下,4k埋單有啲肉痛

珍珠宮

甜品係楊枝甘露,好多芒果而下面係布甸,唔會太甜夠香夠滑,比起天龍軒佢整得出色好多
仲有少少糕品送,老公好欣賞佢個奶皇酥,好香好鬆脆

整體食完個體驗太好啦,食物環境服務都係一流水準,平時彈三彈四麻煩老公好滿意,話唔怪之得佢咁出名呢
依個package 仲包一盒XO 醬,有禮物收好開心呀

珍珠宮

今日上傳照片quota 又full 咗,遲啲再update 啦

珍珠宮

cheung2000 發表於 21-6-20 17:19
就係,只夠叫2個main course,其實個pkg已經叫free upgrade左(原本市景),但我玩開3k樓下,4k埋單有啲肉 ...

完全明呀,不過個個都話佢服務食物一流,所以先去試,試完我覺得值㗎

男爵府

cheung2000 發表於 21-6-20 17:10
呢間我book左8月$3163+10新海景包早+800dc,不過諗諗下又覺得幾貴,本來見到klook有個$2750包2個餐,諗左一 ...

珍珠宮

fatmousechai 發表於 21-6-20 17:28
完全明呀,不過個個都話佢服務食物一流,所以先去試,試完我覺得值㗎
...

咁佢係值得一試嘅,我本來想book conrad包早晚buffet,但見佢啲buffet劣評如潮,都係決定加碼book fs

珍珠宮

cheung2000 發表於 21-6-20 17:30
咁佢係值得一試嘅,我本來想book conrad包早晚buffet,但見佢啲buffet劣評如潮,都係決定加碼book fs
...

Conrad 我住過兩次其實唔太差嘅,我好喜歡佢個sat or sun brunch ga. 不過未食過夜晚dinner buffet 所以無得評論
四季個中菜好精彩,成個experience 好好呀

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

好正
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

回覆樓主:

疫情之下,住四季入泳池只得1兩小時,我等遲些再去,因為住酒店主要想去泳池hea下

珍珠宮

fatmousechai 發表於 21-6-20 22:39
Conrad 我住過兩次其實唔太差嘅,我好喜歡佢個sat or sun brunch ga. 不過未食過夜晚dinner buffet 所以無 ...

但啲網友形容到食豬潲咁加上我帶小朋友去埋單都近3k,都係訂真5星穩陣啲

龍景軒pkg我見好多人介紹,不過如果我帶小朋友每個要加800,埋單好金(又唔想轉ird),我地平玩都係揀個中價plan算

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

哈哈,多謝你信任我推介
原來山景房都唔差喎

珍珠宮

creambb 發表於 21-6-20 23:04
疫情之下,住四季入泳池只得1兩小時,我等遲些再去,因為住酒店主要想去泳池hea下
...

其實每人每日可以留泳池2hour 我夠唒,平日去我見工作人員無特別check 時間,我諗平日其實有機會stay 耐少少嘅

首頁

尾頁

跳至