自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

剛在門診進行了小型手術,請問一張收據可以claim晒兩間保險公司嗎?(claim公司medical + 自己保險)

男爵府

應該可以,先claim 其中一份保險,取回收據後,餘數可 claim 埋另一份保險。

男爵府

Mrs.YeungMeh 發表於 21-7-3 23:56
剛在門診進行了小型手術,請問一張收據可以claim晒兩間保險公司嗎?(claim公司medical + 自己保險)
...

可以架,記得張form剔返會claim拎一份保險,咁第一間claim既保險公司完成後,會比返一套收據(certified true copy)你,連埋保險公司claim到幾多錢個張statement, 就可以claim另一份保險(emoji)

珍珠宮

...

第一份 claim 唔足就可以 claim 另一份!不能兩份同時 claim 的

子爵府

...

睇吓你個小型手術有幾小型,
一般嚟講,保險公司各自各都有份claim form 要交嘅,所以要請醫生幫手填。
claim 完1間,有餘額claim 第2間
claim form上要tick 請退回certified true copy。

首頁

尾頁

跳至