自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

恭喜晒!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20210711/bkn-20210711120618753-0711_00862_001.html?refer=hn2

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20210711/bkn-20210711133749001-0711_00862_001.html?eventsection=hk_entertainment&eventid=402883474d7616cc014d963eab406ce6

提到Tony雙喜臨門,記者打趣指二人遭Tony「爬頭」,更暗笑蕭正楠體格差,阿蕭反駁:「如果洪永城體格OK,就冇乜人唔OK啦!」翠如指今日(11日)是Tony好日子,且補鑊:「洪永城好厲害呀!我頭先有摸新娘個肚,佢佗B佗得好靚。(想沾吓旺氣?)我摸過好多個肚喇,係祝福多啲。(你哋其實想唔想生B?)我哋冇乜所謂,有BB一定開心,但依家生B責任好大,我哋都係練跑練體格好啲。(同Tony講定做契媽?)一知道佢哋有B已講咗啦。」阿蕭亦指與翠如「同一陣線」,覺得BB乃上天所賜,故隨緣。另外,林夏薇、林盛斌、區永權及連詩雅等紛紛現身賀Tony小登科,場面熱鬧。
另外,張振朗與女友楊偲泳拍拖到場,算是首度齊齊公開亮相。振朗全程緊張到滴汗,做訪問時愈講愈口窒,相當搞笑。問到他們會否趕進度?振朗說:「做嘢先,工作重要啲。睇怕我哋唔會有第2次(一齊見人),唔知會咁多人,我哋好低調。」問到楊偲泳會否「等」男友,她笑言:「睇吓點先啦!」
張振朗同楊偲泳首次合體現身!

藝人洪永城(Tony)今日(11日)迎娶梁諾妍(Inez),二人正式拉埋天窗,更喺開心日子宣布Inez已懷孕。二人今早於尖沙咀6星級酒店行禮,正式結為夫婦,Tony人逢喜事精神爽,全程冧爆之餘,當記者追問是否將當人父,他大方承認「雙喜臨門」,問到如今是否膊頭很重?他答:「唔會,係開心嘅正能量,以後努力工作同搵奶粉錢。」二人又透露預產期是12月,即Inez已大肚約4個月,好大機會是山羊座BB。

新娘透露2月求婚後,2人開始嘗試造人,想不到很快成事,記者讚他「一擊即中」,Tony即露出「得戚樣」,之後先坦白6、7擊先「中」,又表示其實想做爸爸好耐,係時候組織一個家庭。當問到爬好友黃翠如頭有喜?他謂:「呢啲嘢唔係計時間嘅。(會唔會過蕭正楠兩招?)都好喎,不過有招式之餘,都要有體格,哈哈!」
開心到呢~

一對新人登場!

接受大家祝賀!

好閃!

咀嘴!

宣布雙喜臨門!

完全睇唔出大肚!

為亡父斟茶感觸落淚

談到今早婚禮情況,新娘透露做足中西儀式:「我哋有着褂,亦有斟茶畀雙方父母。」由於Tony媽媽身在台灣,只能「隔空」飲新抱茶,而Tony對在天上的爸爸致上敬意,Tony更忍不住感觸落淚,他表示:「我唔忍心要媽媽返嚟隔離21日,希望疫情過後,可以擺酒啦。(接新娘你有冇喊?)全部人都有喊,我開聲就眼濕濕喇。其實TVB好多同事因限聚令今日都請唔到,遲啲擺酒請番。」他又指今日賓客要分時段到場,每節限50人。
洪永城同梁諾妍簽字結婚。

笑到見牙唔見眼!

氣勢浩蕩接新娘

至於今日接新娘時,Tony率領C君及一眾好友兄弟團氣勢浩蕩接新娘,由新娘梁諾妍帶領的黎紀君及一眾姐妹團就要求Tony「密室逃脫」,被他大讚有心思:「搵啲數字先有鎖匙開新娘房門,搵唔到要受罰,都係啲正常嘅懲罰,都預咗畀佢哋虐待。(開門利是有幾多?)4位數,其實以後我啲錢咪又係佢(梁諾妍)。」二人又大方展示婚戒,及約1卡的訂婚戒指。而婚禮就使了6位數,Tony搞笑表示未到7位數。
Tony對天上的爸爸致意時,忍不住感觸落淚。

由於洪媽媽身在台灣,只能與一對新人「隔空」見面。

一對新人同兄弟團。

一對新人同姊妹團。

至於「愛的宣言」令Tony緊張到「成晚瞓唔着」,最終唱《分分鐘需要你》冧老婆,梁諾言搞笑謂:「唱功仲有進步空間。」Tony則指自己有多謝太太「收留我呢個奇怪嘅人」,並指婚假將至9月,有足充時間照顧懷孕妻子。
睇見都痛!

洪永城跪低「求婚」。

la_source    發表於 21-7-12 11:55

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

男爵府

侯爵府

佢老婆幾靚女

伯爵府

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

恭喜

珍珠宮

好媽媽勳章

恭喜洪永城, 很登對的新人!

男爵府

回覆樓主:

congratulations

男爵府

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

恭喜晒 好幸福
梁諾研好靚

水晶宮

Tony同inez真係好襯 好鍾意inez成日笑,好有正能量。祝福佢哋

大宅

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

恭喜,老婆身形好正
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

子爵府

回覆樓主:

男才女貌好襯
有埋喜上加喜
阿尼陀佛   enjoy enjoy
black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

黃翠如痴實新娘影響相穩陣d...

水晶宮

mickeyeva 發表於 21-7-11 15:38
恭喜晒!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20210711/bkn-20210711120618753-0711_00 ...

大宅

回覆樓主:

2位新人好登對,恭喜

別墅

琥珀宮

回覆樓主:

係媒體上,唔識呢個新娘,都好高大,鋼水幾堅固 ,二人幾襯吖!白頭偕老

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

恭喜晒 洪太好正能量,又靚女

首頁

尾頁

跳至