興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

玩左 15 日, 依家我有 1242 分, 諗住換兩張 coupon 買野食~~

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

13/9/2021 再再再再再更新~~~
更新之後登入唔到點算, 入去睇啦
大家減齡 (有玩 / 無玩都可以入黎) (13/9/2021#2有更新)

7/8/2021 再再再再更新~~~
android 機方面係使用手錶或手環方面有問題, 會員 lilian.chim & dasy 都搵到解決方法
小米手環 (多謝 lilian.chim 提供)
所有手錶 (多謝 dasy 提供)

非持保單戶口係兩個月後唔玩會點, 入去睇, 唔講啦
大家減齡 (有玩 / 無玩都可以入黎) (7/8/2021#2有更新)#1465

31/7/2021 再再再更新~~~
原來可以唔入睡眠時間都拎到 120 分, 但要記住 BMI & 靜態心率一定要有, 同埋唔過大或過少先得丫

大家減齡 (有玩 / 無玩都可以入黎) (#2 有更新)#1040

30/7/2021 再再更新~~~
搵到資料, 有問題可以睇下

「大家減齡」獎賞程式啟動指南

23/7/2021 再更新~~~

14/7/2021 - 經過多日觀察, 多謝 lilian.chim 提供資料, 每日最高分數係 120 分

因為呢個 "減齡二三四 (500 分)" 要既分有規定, 搞到我噚日發傻地研究, 以下既都係估咋

(以下內容有再更新資料)

步數 (手機記錄) - 唔使講, 行幾多, 走幾多, 自己決定, 想攞分就日日過 6000 步. (得 6000 步都係極少分, 真係行到我傻了)

動態卡路里 (手機記錄) - 平時真係行路, 噚日真係唔夠分.......我有跑下, 跑左之後, 睇返個動態卡路里個分數係高過之前, 相信呢度真係會根返個活動量去計, 即係運動量越大, 加既分數越多

BMI (自行輸入) - 肥胖指數, 係返個 range 內會計分, 即係 19-23 內, 過高同過低都會無分 (我同事爆晒額, 相信係咁, 佢行得多過我少少, 但分數少過我)

靜息心率 (運動手錶記錄) - 多謝 sammi_ckm 同 lilian.chim 提供既資料, 佢地一個有分, 一個無分, 同樣每日行萬幾兩萬步, 但拎既分數都唔同, sammi_ckm 最高都係 104 分, lilian.chim 最高 120 分, 相信係因為 lilian.chim 有用手錶做記錄, 加上 lilian.chim 記錄無爆指標, 所以有分

睡眠時間 (自行輸入) - 即係呢, 我絕對強力建議手動人, 唔好用手錶設定囉

下面個表, 有圈住個三項, 除左靜態心率係無得郁, BMI 同睡眠時間都可以人手入丫

lakgarden    發表於 21-7-30 15:23
littlefunpig    發表於 21-7-23 15:22

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

我未dl嚟玩,懶爬文呀
請問冇手表冇裝咩google fit, iphone 就咁dl呢個app就可以玩?

王國長老

mariefish 發表於 21-7-16 14:10
我未dl嚟玩,懶爬文呀
請問冇手表冇裝咩google fit, iphone 就咁dl呢個app就可以玩?
我都係 iphone, iphone 有個 app 係記錄心率, 步行架, 我 download 完揀左個 app 就 connected

Adrio77    發表於 21-8-12 18:30
la_source    發表於 21-7-16 15:16

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

減齡達人勳章

回覆 miriam 的帖子

早些日子見JM分享出嚟,行路賺分換coupon, 宜家勁著迷,上隠咁,好中意睇自己今日行咗幾多步啦!宜家總分2182,會堅持

終於成功驗證及開通咗親子王國會員身份啦! 好開心

王國長老

lilian.chim 發表於 21-7-16 14:26

早些日子見JM分享出嚟,行路賺分換coupon, 宜家勁著迷,上隠咁,好中意睇自己今日行咗幾 ...

我得 1242 分,點都追唔到你

大宅

miriam 發表於 21-7-16 14:00
玩左 15 日, 依家我有 1242 分, 諗住換兩張 coupon 買野食~~

即係計步數儲分呀? 有咩換㗎?

王國長老

lovelycassey 發表於 21-7-16 14:30
即係計步數儲分呀? 有咩換㗎?

yes,計步換分

公爵府

miriam 發表於 21-7-16 14:18
我都係 iphone, iphone 有個 app 係記錄心率, 步行架, 我 download 完揀左個 app 就 connected

...

咩app

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

miriam 發表於 21-7-16 14:18

...

係咪呢個心心圖案健康app呀?

大宅

miriam 發表於 21-7-16 14:32
yes,計步換分

都幾吸引喎 ,成千蚊咪有排儲囉

王國長老

mmpo 發表於 21-7-16 14:32
咩app
大家減齡

王國長老

mariefish 發表於 21-7-16 14:33
係咪呢個心心圖案健康app呀?
全中, 呢個每日都有幫我地計步數, 我平時都係睇呢個知心率丫

翡翠宮

miriam 發表於 21-7-16 14:38
全中, 呢個每日都有幫我地計步數, 我平時都係睇呢個知心率丫

整好勒唔該晒
唔知點解我冇心率

王國長老

mariefish 發表於 21-7-16 15:00
整好勒唔該晒
唔知點解我冇心率
你無用 apple watch?

伯爵府

2024勳章

lilian.chim 發表於 21-7-16 14:26

早些日子見JM分享出嚟,行路賺分換coupon, 宜家勁著迷,上隠咁,好中意睇自己今日行咗幾 ...

加油, 你應該好快可以換到coupon

翡翠宮

miriam 發表於 21-7-16 15:15
你無用 apple watch?

冇手表呀,而家淨係連接咗去內置健康嗰app,有步數,訓覺,bmi 要老作先合標準

王國長老

mariefish 發表於 21-7-16 15:36
冇手表呀,而家淨係連接咗去內置健康嗰app,有步數,訓覺,bmi 要老作先合標準
...
咁就努力行多 d, bmi 老作唔好咁大聲呀

男爵府

要入個人資料,到時又一大堆陌生人或來電埋手 sell 野

翡翠宮

miriam 發表於 21-7-16 16:02
咁就努力行多 d, bmi 老作唔好咁大聲呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊