自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

被指網上發文針對無綫電視及商戶 警拘兩男涉串謀刑事恐嚇

消息指,被捕的18歲男於去年在社交媒體成立群組,並成為管理員,不時貼出無綫廣告商名稱,呼籲網民「永久抵制」及「派嬲」,導致有關商戶感到不安,及引致無綫財務損失。另外,被捕的18歲男生亦被指於前年9月反修例期間,在網上煽動他人參與非法集會。據了解,被捕男所設立的Facebook 專頁現時仍活躍,今日仍有出帖文。

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E ... =all&itm_medium=web

(補充)
轉FB:
"提提大家,今次俾人拉嘅係「抵制無良TVB戰線」,而唔係平日大家關注嘅「抵制tvb戰線 - 鍵盤救港 」。不過,「抵制無良TVB戰線」絕大部分嘅Post,都係轉自「抵制tvb戰線 - 鍵盤救港 」;所以,同樣嘅內容,一個犯法,咁另一個呢?大家放長雙眼睇。"

la_source    發表於 21-7-29 16:07
李個豬    發表於 21-7-29 15:19

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

finally!

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

希望判重d

李個豬    發表於 21-7-29 15:19

伯爵府

回覆樓主:

Good job! 一定要打擊喱班打游擊煽動年輕人嘅黑暗網!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

Good job 咪以為打鍵盤唔駛負責

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

警察加油
拉哂D禍國殃民既人

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

佢地仲覺得冇問題果下勁

珍珠宮

sinchui 發表於 21-7-29 15:00

消息指,被捕的18歲男於去年在社交媒體成立群組 ...
呢D要罰重D啦, 刑事恐嚇喎!! 陣間邊個得罪佢又恐嚇人仲成世界既

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

[/smiley邪不能勝正

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

應該阻嚇性懲罰, 坐監, 唔好判社會服務令!

子爵府

轉FB:

"提提大家,今次俾人拉嘅係「抵制無良TVB戰線」,而唔係平日大家關注嘅「抵制tvb戰線 - 鍵盤救港 」。不過,「抵制無良TVB戰線」絕大部分嘅Post,都係轉自「抵制tvb戰線 - 鍵盤救港 」;所以,同樣嘅內容,一個犯法,咁另一個呢?大家放長雙眼睇。"

伯爵府

終於要找數

子爵府

回覆樓主:

撲滅罪行,還香港安寧。

子爵府

sinchui 發表於 21-7-29 15:22
轉FB:

"提提大家,今次俾人拉嘅係「抵制無良TVB戰線」,而唔係平日大家關注嘅「抵制tvb戰線 - 鍵盤救港 」 ...

希望快啲拉埋 始作俑者

珍珠宮

apelok 發表於 21-7-29 15:18
佢地仲覺得冇問題果下勁
YC曱甴無我哋普通正常人既腦, 它們既思維唔係我哋正常人能理解.

水晶宮

sinchui 發表於 21-7-29 15:00

消息指,被捕的18歲男於去年在社交媒體成立群組 ...

絕對要判監,打擊歪風
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

畀面勳章

apelok 發表於 21-7-29 15:18
佢地仲覺得冇問題果下勁

佢地話: 去一間餐廳食野,,覺得難食,,寫食評唱衰佢係咪都要拉喎咁我想問: 係咪佢地會抵制個廚師? 抵制個老闆? 抵制班伙記? 呼籲D人去第二間食? 連租比食肆個商場都會派嬲先? 根本就兩件事,,佢地而家逢出現TBB既廣告,代言,甚至贊助都要抵制,派嬲,仲要不斷呼籲D人去罷買,,呢D唔叫恐嚇叫咩? 班人根本就野蠻,,仲話TBB有今日係自己攞嚟

大宅

牛年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

拉得好

首頁

尾頁

跳至