自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

已刪除用户

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我係你就唔好一個人揸啦,未揸你都已經咁驚。

la_source    發表於 21-8-17 09:57
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

yy_chow1210 發表於 21-8-8 15:05
聽日會自己一個人揸,冇人傍住,好驚有冇師姐講下秘訣,我好驚cut 線,有時唔知隔離線既車係咁湧 ...

不如你做多d乘客先啦

男爵府

邊度去邊度?
有啲人見妳想cut就督油(dc9),唔駛驚,拖慢車,夠位先cut, 如果唔係撞到要賠!

大宅

比個秘訣你,如果你想cut線,伸出手俾個五人,10個九個都讓

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

慢吾緊要
但吾好忽快忽慢
打燈望清楚
望一次再望多次
第一架吾讓
第二架吾讓
第三架會讓
定D黎就得

伯爵府

calson 發表於 21-8-8 15:16
比個秘訣你,如果你想cut線,伸出手俾個五人,10個九個都讓
唔係啩 在香港揸車十個有五個讓都奇

大宅

caa 發表於 21-8-8 15:24

如果你就咁打燈真係唔讓
比個五好多都讓
我喺紅隧次次都係用呢招
咁當然唔係叫你高速嗰度伸個五出嚟啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

datejust 發表於 21-8-8 15:14
邊度去邊度?
有啲人見妳想cut就督油(dc9),唔駛驚,拖慢車,夠位先cut, 如果唔係撞到要賠!
...
我怕佢到時係停車 cut 線仲大鑊喎
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

caa 發表於 21-8-8 15:24
見你係女人揸更加唔讓

珍珠宮

車速平穩
千萬唔好忽然慢
好易出事

男爵府

回覆樓主:

驚就唔好揸啦,真係有信心先黎,唔好害人

男爵府

esmehouse 發表於 21-8-8 15:11
我係你就唔好一個人揸啦,未揸你都已經咁驚。

咁都總有一日自己揸車出街㗎⋯⋯
照你咁講驚就冇揸車?我第一日自揸車出街係好驚㗎⋯⋯唔通唔揸咩?揸多幾次咪唔驚囉.技術係要練返嚟㗎喎!

男爵府

kuhs 發表於 21-8-8 15:29

坐定定係屋企唔使練車會冇咁驚?

大宅

牛年勳章

yy_chow1210 發表於 21-8-8 15:05
聽日會自己一個人揸,冇人傍住,好驚有冇師姐講下秘訣,我好驚cut 線,有時唔知隔離線既車係咁湧 ...
為己為人,驚就唔好揸

寶石宮

藍田譚C奶 發表於 21-8-8 15:29
咁都總有一日自己揸車出街㗎⋯⋯
照你咁講驚就冇揸車?我第一日自揸車出街係好驚㗎⋯⋯唔通唔揸咩?揸多幾 ...
但個問題係佢連信心都未夠喎,佢應該係熟悉嘅地方自己練多幾轉才出去會好些

子爵府

應該首先揸好熟嘅路線。攞經驗先。然後再試其他路線⋯⋯淡定,愈驚愈錯

寶石宮

kuhs 發表於 21-8-8 15:29
完全同意

子爵府

預先計劃好路線
行錯路由得佢唔好夾硬cut
俾人呠保持鎮定
唔好突然停

已刪除用户

首頁
12345...8

尾頁

跳至