自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

http://news.tvb.com/greaterchina/6117ebb034b031b054dd425d

公安指無証據事主曾被强姦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

goldpiglet 發表於 21-8-15 08:59
http://news.tvb.com/greaterchina/6117ebb034b031b054dd425d

公安指無証據事主曾被强姦 ...

唔係當場搜証,真係好難告得入
放下自在

珍珠宮

如果没事,老鼎都P10了,已經屬於阿里集團嘅headcount,怎麼可能引咎辭職。公司內部在個女同事投訴後就調查,當時想冷處理,叫個強姦犯自己離職,起碼可以保住股票,阿里就可以撇清關係,畢竟就是個P7,沒有半點可惜。呢個粉人已經立刻面試字節跳動,亦都過了first- in,如果唔係爆了大鑊,可能真被河蟹過去!
國內公司嘅所謂破冰文化,個人是完全不能夠接受。看過他們的NEO活動,比大學生玩得更露骨。有一啲白癡覺得三級活動放到大眾面前就係搞好氣氛,所以才有那麼多做伴娘給非禮甚至強姦嘅故事。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好似只入猥褻一罪! 又話攞房咭係得女方同意, 真唔真架?

珍珠宮

goldpiglet 發表於 21-8-15 08:59

公安指無証據事主曾被强姦 ...

冇足夠證據起訴唔代表冇發生過!
呢個賤人一定要被封殺

翡翠宮

有物証也不提告

希望事件淡化了
事主可以放下

珍珠宮

cy101 發表於 21-8-15 09:16
好似只入猥褻一罪! 又話攞房咭係得女方同意, 真唔真架?

個女仔醉咗,應該係個P7賤人攞佢身分證去補辦
夠膽喺屋企帶埋盒dom去出差,同Blizzard呢個賤種帶埋sex toy去同女下屬出差一樣該殺!

wcpcelia    發表於 21-8-16 15:19

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

乜都否定晒, 無迫出差, 無灌酒, 無強姦!!!

象牙宮

2024年龍年勳章

mizuho 發表於 21-8-15 09:23
夠膽喺屋企帶埋盒dom去出差,同Blizzard呢個賤種帶埋sex toy ...

睇公安通告, 人渣送咗女事主回酒店, 即刻網購袋袋...

琥珀宮

呢個結論, 俾人感覺, 好似女事主玩野咁!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

goldpiglet 發表於 21-8-15 09:21
有物証也不提告

希望事件淡化了
你去濟南微博望下,事件仲查緊,有3位事主出入酒店時間線,經過,
我最奇怪係,點解女事主第二日朝早,仲會打電話比張某,叫佢去酒店同告知房號,事後,4/8先再第2次報警

珍珠宮

goldpiglet 發表於 21-8-15 09:21
有物証也不提告

希望事件淡化了

呢件事發生真係令我好嬲好嬲
呢啲文化一直在各個大廠都有,阿里出身嘅仲好喜歡賣自己陣阿里味,覺得咁樣先似破冰,破了冰幹活才有磨合,呸!
但可悲嘅係好多大陸女仔咁怒不敢言,因為怕被工作上為難和語言傷害。所以我個人目標要在大陸培養更多高科業嘅女性領導,只有領導層有多一點平衡,呢啲文化才有機會改變。但壓力非常大,我和幾個同道嘅女性朋友都被同僚各種言語暴力過,心臟必須厚大。

circleda    發表於 21-8-15 11:06

琥珀宮

文字版話條友攞走咗女事主條底底, 但有一盒完整未開嘅套係房!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sumyeema1 發表於 21-8-15 09:28
睇公安通告, 人渣送咗女事主回酒店, 即刻網購袋袋...
...

2個人渣,
王某於酒店電話網購,
張某第二日朝,收到女事主電話,喺屋企帶去酒店

翡翠宮

乜唔係醉醒後
床上有用過嘅doms咩?

翡翠宮

畀面勳章

mizuho 發表於 21-8-15 09:32
呢件事發生真係令我好嬲好嬲
呢啲文化一直在各個大廠都有,阿里出身嘅仲好喜歡賣自己陣阿里味,覺得咁樣先 ...

尊敬你
日日是好日

侯爵府

去人民日報fb睇公安調查初步報告啦,有哂事件所有時間表

珍珠宮

mizuho 發表於 21-8-15 09:23
夠膽喺屋企帶埋盒dom去出差,同Blizzard呢個賤種帶埋sex toy ...

你有冇睇微博評論呀?應該冇睇先咁激動。

翡翠宮

goldpiglet 發表於 21-8-15 09:43
乜唔係醉醒後
床上有用過嘅doms咩?
警方報告寫,事主退房後先報警,警方到場已經執好房,
而2個人渣,一個網購嘅,快遞放喺酒店前台,未開封,周某去前台拎完掉左,
另一個張某,第2朝去事主房,在家拎左盒新嘅,都未開封,留左喺房內, 但有拎走事主底褲

珍珠宮

Moti 發表於 21-8-15 09:51
你有冇睇微博評論呀?應該冇睇先咁激動。

我睇阿里內聯網,裡面更激動

首頁

尾頁

跳至