美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

之前睇過一輪PO, 見JM 話treatment lotion 幾好, 特別係敏感肌(我自己皮膚超易敏感), 所以考慮緊入手.
除左呢樣, 仲有無其他入手好介紹?

大宅

回覆 Poddlero 的帖子

我買左個經典cream 未用. 啱啱見有個平台做la mer 部分產品55 折你可以睇下

複式洋房

我有用開La Mer , 佢個海洋精華水真係好潤好補濕, 用左之後上妝都容易好多. 個人覺得個價錢係值既..

伯爵府

Rascalbaby 發表於 21-8-16 19:51

我買左個經典cream 未用. 啱啱見有個平台做la mer 部分產品55 折你可以睇下 ...

Which website?

複式洋房

呢排我見 La Mer有set海洋精華呀, 幾抵呀. 一千左右有齊3樣野, 用消費劵買完仲有錢剩 https://www.cosmopolitan.com.hk/ ... e-Treatment-Lotion2

別墅

Rascalbaby 發表於 21-8-16 19:51

我買左個經典cream 未用. 啱啱見有個平台做la mer 部分產品55 折你可以睇下 ...
呢D平台怕唔怕假貨/水貨?
護膚品好似去返專櫃感覺比較安全可靠

大宅

佢又唔係成日promo 就算promo 都唔係全缐做discount 我唔覺得假野. 咁當然afford 到咪去專門店囉. 我唔係莎x 卓x 買應還好

複式洋房

綠色嗰支好似幾好

大宅

Treatment lotion 真心好用~~
之前成日出暗瘡, 但用左佢之後少左爆瘡同埋皮膚清爽精神左

珍珠宮

精華水同cool gel我都鍾意,gel用黎化妝打底夠薄又同時修護皮膚,唔會起擦膠碎~如果夜晚就會改用cream+concentrate,我上年勁爆粒粒,即是功效又講唔上,我諗係慢慢見效,而家啲皮膚光滑返好多
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

珍珠宮

另外SOFT CREAM都唔錯,唔使乳化都適合打底用,唔起擦膠碎。不過我就鍾意COOL GEL多D,再薄D適合我油皮。反而同系列嘅SOFT LOTION就無乜特別,用左唔算貼妝。
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

大宅

treatment lotion試得過

禁止訪問

複式洋房

Hobbyguts 發表於 21-8-18 12:32
Treatment lotion 真心好用~~
之前成日出暗瘡, 但用左佢之後少左爆瘡同埋皮膚清爽精神左 ...

用過表示真係返唔到轉頭,貴一貴都值

大宅

眼霜好出名啊

大宅

Poddlero 發表於 21-8-16 15:19
之前睇過一輪PO, 見JM 話treatment lotion 幾好, 特別係敏感肌(我自己皮膚超易敏感), 所以考慮緊入手.
除 ...

1. treatment lotion 唔錯,但提你皮膚穩定時先用,皮膚唔穩定時枝野既活性成份有機會加劇敏感情況

2. 經典 moisturising cream,訓前厚身上,第2日皮膚狀態好穩定

3. eye cream, 我用全效果隻,貴但效果好好,覺得D紋淡左

4. the concentrate,敏感時用有舒緩作用

男爵府

琴日去左入手treatment lotion 同新出果支emulsion

別墅

Poddlero 發表於 21-8-16 15:19
除 ...

精華水好好用

男爵府

carman2412 發表於 21-8-23 08:52
琴日去左入手treatment lotion 同新出果支emulsion

treatment lotion用過返唔到轉頭 乾性皮膚
自從用左lamer 無點過瘡 皮膚好穩定

男爵府

減齡達人勳章

lingling66 發表於 21-8-25 09:12
treatment lotion用過返唔到轉頭 乾性皮膚
自從用左lamer 無點過瘡 皮膚好穩定
...

Me2
以前天氣唔好、又雨又晴嘅時候,我塊面會痕,自從用咗 treatment lotion 後,皮膚真係穩定咗好多,無乜敏感。

不過我無喺專門店買,我喺金英買,平好多,我一枝 treatment lotion 用到差唔多九個月,早晚各一次,每次兩 pump。

首頁

尾頁

跳至