自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

總共買左1364左右,其中有400幾$ 嘅貨冇送到
之後帳單下面寫住,我想問呢D積分同電子印花係咪當退咗錢定係我本來買嘢就有?如果係的話想知呢D積分同電子印花點用,另外易賞錢既積分我到E+都味收到
已賺取「易賞錢」積分 272積分
已賺取ROYAL 電子印花 28 個電子印花
已賺取Majorette 電子印花 1 個電子印花
已賺取Glasslock 電子印花 28 電子印花

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

退錢會退返你個會員帳戶,下次再買你會見到自己有400幾蚊既現金券可以扣。
因為我自己都試過相同情況,打左好耐去問到先知會變成現金券去返我帳戶。
所以覺得百佳呢度唔好,TVMxxx買果陣有貨就係有貨,唔會好似百佳咁,錢就俾哂,但到送貨果日先知有無貨。

洋房

回覆 goo_littlebb 的帖子

你記唔記得你之前等左幾耐之後會先有電子現金券喺你嘅帳號到?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

KZ1 發表於 21-8-21 20:45
回覆 goo_littlebb 的帖子

你記唔記得你之前等左幾耐之後會先有電子現金券喺你嘅帳號到? ...

幾耐就唔記得,因為我根本唔知佢會咁樣退,email cs又無人覆,打電話無人聽,跟住去FB msg問先有人覆我,話原來已經入左我帳戶,我估都成個星期後既事。

伯爵府

好媽媽勳章

goo_littlebb 發表於 21-8-21 21:56

幾耐就唔記得,因為我根本唔知佢會咁樣退,email cs又 ...

百佳客服好差,打電話冇人覆, email都係冇人覆,退錢就退積分,但係又唔通知,限期內要用,會過期的。我蝕咗成千蚊

翡翠宮

angelheart 發表於 21-8-21 22:30
百佳客服好差,打電話冇人覆, email都係冇人覆,退錢就退積分,但係又唔通知,限期內要用,會過期的。我 ...

果次我退百幾,但又一定要再買嘢先用得,好啦我再買,但第2轉又係送唔齊,又退返少少,總之就是沒完沒了,你唔用就過期。所以我都無用百佳網購了,要買就第2間,必須要百佳就落樓下買

伯爵府

好媽媽勳章

goo_littlebb 發表於 21-8-21 22:33
果次我退百幾,但又一定要再買嘢先用得,好啦我再買,但第2轉又係送唔齊,又退返少少,總之就是沒完沒了, ...

係呀,要你下次再買先可以扣,但次次都總會有一兩樣野無貨。又要再買我決定放棄。果一百幾十就算了

翡翠宮

angelheart 發表於 21-8-22 12:20
係呀,要你下次再買先可以扣,但次次都總會有一兩樣野無貨。又要再買我決定放棄。果一百幾十就算 ...

最嬲係果次我想買油,跟住搭啲嘢買夠免運,點知佢就係支油缺貨 太難預測。

惠康我又唔鍾意佢買凍嘢必定俾幾個大雪袋我,但又話疫情緣故佢地唔會回收,我邊有位擺呢,所以買一兩次又放棄。

侯爵府

goo_littlebb 發表於 21-8-22 12:26
最嬲係果次我想買油,跟住搭啲嘢買夠免運,點知佢就係支油缺貨 太難預測。

惠康我又唔鍾意佢買 ...

唔係喎,D雪袋可以下次買嘢送貨時俾返佢哋,我平時係幫襯market place, 佢哋同一集團,做法應該一樣。

翡翠宮

imlcc 發表於 21-8-22 12:50
唔係喎,D雪袋可以下次買嘢送貨時俾返佢哋,我平時係幫襯market place, 佢哋同一集團,做法應該一樣。
...

果期疫情比較嚴重, 我記得係去FB定官網見到佢地話回收暫停. 不過我之後都無再買惠康住.

首頁

尾頁

跳至