自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

追夢富二代|張明偉突然宣布離開《愛·回家》George激似林作令觀眾深刻印象

喺《愛·回家之開心速遞》中演補習天王嘅George「佐治」張明偉今日(25日)突然喺社交平台宣布離開劇組!唔少粉絲都表示唔捨得,更加指係因為George呢個角色先認識到張明偉,留言話接受唔到呀!

張明偉cap低多張大家喺討論區提起佢嘅留言同劇照,表示多謝大家對自己嘅支持:「我一直好想講……其實我做George不知不覺3年有多,一路都有follow大家嘅留言。無論好同壞,都畀咗好多靈感同意見我思考點樣進步,務求令呢個角色有娛樂性而且夠貼地。衷心多謝你哋每一位支持,希望大家日後留意我其他作品,有緣再見!」

張明偉曾經講到喺佢初入行嗰八年,獲安排嘅角色多數都係行行企企,直至「佐治」一角,先令佢感受到咩叫「入屋」嘅威力。其實「佐治」呢個角色本來只係劇中其中一個單元嘅「一次性」角色;隔咗幾個月之後,監製決定再寫「佐治」,更要求佢喺造型上要有林作feel,於是張明偉就參考林作嘅訪問,更削咗一執頭髮,等頭髮容易飛起。做足功課嘅佢冇白費心機,一頭「佐治」嘅亂髮造型成網民佳話,仲受到林作關注,林作仲親自落手指導對方打造其招牌亂髮。

現年31歲嘅張明偉,畢業於美國加州大學洛杉磯分校(UCLA)的傳理系;而喜歡唱歌演戲嘅佢,2012年畢業於第廿五期無綫藝員訓練班,翌年參加過《星夢傳奇》,自彈自唱《Let it be》,大騷音樂才華。其實佢本身亦係創作歌手,以及係樂隊「Charming Way」嘅主音及結他手。張明偉父親同哥哥都係法律界人士,媽媽係英文老師,家境相當富裕。張明偉選擇入娛圈由低做起,初入行時亦一度被標籤為「玩玩吓」嘅二世祖。張明偉表示知道自己幸福,但無論富二代定屋邨仔都有各自的辛酸同難處,無論標籤係正面定負面,佢都要承受、接受,工作上亦無得抵賴,無藉口做得唔夠好。

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3043426/追夢富二代|張明偉突然宣布離開《愛·回家》George激似林作令觀眾深刻印象

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我都鍾意睇佢~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

個髮型越來越騎呢

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

呢部《愛·回家》一早應該收檔!

Amy7802    發表於 21-8-28 20:29

珍珠宮

大力大力 發表於 21-8-28 06:55
我都鍾意睇佢~

佢做得好好睇又好笑。

珍珠宮

makm 發表於 21-8-28 07:06

啱啱出新歌,睇來要做多1000 集

侯爵府

去張個ig睇啲黃留言好好笑,又話叫佢轉去v台做,但又話由張開始做愛回家就喜歡張,佢哋點解會追tvb節目㗎

wcpcelia    發表於 21-8-30 11:31

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

Lilyforest 發表於 21-8-28 07:53
去張個ig睇啲黃留言好好笑,又話叫佢轉去v台做,但又話由張開始做愛回家就喜歡張,佢哋點解會追tvb節目㗎:w ...

2019年前未黃未杯tbb
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

水晶宮

我都鍾意睇佢做戲,佢好用心演

男爵府

makm 發表於 21-8-28 07:06

都唔係,我覺得幾好睇。我仔好鍾意睇,雖然在大人角度睇有點幼稚,但在合家歡時間有點正確正面的信息俾小朋友都唔錯。

水晶宮

回覆樓主:

如果張走埋,補習社條線會很悶,無人可以帶起條線,現在的愛回家越來越不好睇,特別是Rebecca,為左Max,什麼都做,發花癲。

珍珠宮

MariaTsui 發表於 21-8-28 08:08
如果張走埋,補習社條線會很悶,無人可以帶起條線,現在的愛回家越來越不好睇,特別是Rebecca,為左Max,什 ...

堅持睇愛回家係真愛以前屋企會睇,唔啱睇都由佢開著,近期頂唔順而且有時好嘈所以直情轉台/熄機。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

點解要走呀,我都幾鍾意睇佢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

補習條線,冇佢唔好睇

珍珠宮

畀面勳章

我好中意George ,演得好好,點解要離開呢

男爵府

補習社可能加入新老闆?

珍珠宮

大力大力 發表於 21-8-28 06:54
追夢富二代|張明偉突然宣布離開《愛·回家》George激似林作令觀眾深刻印象

.

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

幾鍾意睇George

男爵府

愛回家可以唔睇,已經冇咗島大,現在又冇George, 成日講來講去都是tree gun,熊家,好悶

侯爵府

薯圈 發表於 21-8-28 08:37
George本人就是朱玲真人版,爸爸哥哥是律師,媽媽是老師,自己是Ucla畢業,真正有父蔭。

玩夠了,係時間 ...
見ig啲相佢應該係去玩返音樂

首頁

尾頁

跳至