自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

個結局到底係真發夢? 定係時空返轉轉頭去返未死時呀?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

唔知, 但覺得個結局幾好喎!
可能係果3日3夜穿越時空, 男女主角一齊中鎗所以一齊穿越卦

大宅

回覆樓主:

留啲幻想空間俾觀眾
呢套我睇咗好多次,好睇

la_source    發表於 21-8-30 14:52

伯爵府

主題曲好好聽,以前的主題不像現在,首首melody主唱人都一樣,實在懷念以前

大宅

係呀...呢套原來22年前...當時我得十多歲太細個唔識咩叫演技...呢套個個都做得好好..羅嘉良好正 由惡死瞬間變溫柔...好好笑..
張燊悅/李家聲/湯ying ying/ 江華等等都做得好好...

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

bowielwl 發表於 21-8-30 14:13
係呀...呢套原來22年前...當時我得十多歲太細個唔識咩叫演技...呢套個個都做得好好..羅嘉良好正 由 ...

我呢排都摷返羅啲劇嚟睇,佢真係好戲,同埋把聲雖然似呂奇,但首首主題曲都好好聽

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

我係餓底 發表於 21-8-30 14:49
我呢排都摷返羅啲劇嚟睇,佢真係好戲,同埋把聲雖然似呂奇,但首首主題曲都好好聽
...

嗰時幾喜歡羅的戲:流金歲月,創世紀丶天地豪情(大頭文同apple 和郭靄明)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 bowielwl 的帖子

我都唔明, 就最後訓鬼埋, 羅嘉良記得, 咁女主角呢....
◕順其自然啦~♥ ◕

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

我理解係佢哋發埋同一個夢,夢裏經歷現實發生嘅事,係夢裏經歴生死建立真愛,夢醒後憑夢裏經歷輯兇,雙方亦因夢裏經歷改變了人生態度及性格,繼而在真實世界裏延續真愛。

侯爵府

2024年龍年勳章

好好睇呀..
上星期睇返流金歲月.用咗5日睇晒

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

kekka 發表於 21-8-30 14:58
回覆 bowielwl 的帖子

我都唔明, 就最後訓鬼埋, 羅嘉良記得, 咁女主角呢.... ...

Christine都記得
跌咗落水升上水面後話炳權短髮無癦好睇啲
之後就潛返落水

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

bowielwl 發表於 21-8-30 14:13
係呀...呢套原來22年前...當時我得十多歲太細個唔識咩叫演技...呢套個個都做得好好..羅嘉良好正 由 ...

呢輯湯盈盈好有石原里美style

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Moppyhaha 發表於 21-8-30 15:29
好好睇呀..
上星期睇返流金歲月.用咗5日睇晒

呢套好睇,我都啱啱煲晒

男爵府

我係第一次睇
個結局完全估唔到, 有驚喜
幾好睇

子爵府

我理解係兩個都過左身,去左另一個不同維度空間,似去了另一個結界之類,過另一個人生

大宅

ewater 發表於 21-8-30 15:22
我理解係佢哋發埋同一個夢,夢裏經歷現實發生嘅事,係夢裏經歴生死建立真愛,夢醒後憑夢裏經歷輯兇,雙方亦 ...

我同你一樣..覺得佢地係一起發同一個夢呀...不過我屋企人話覺得唔係...佢覺得係穿越時空返轉頭

大宅

szeszephoebe 發表於 21-8-30 15:50
我係第一次睇
個結局完全估唔到, 有驚喜
幾好睇

係呀...昨天睇到炳權比車撞倒嗰下真係'呀'左一聲...
因為我未睇過...亦冇預告睇..

子爵府

2024年龍年勳章

我理解係佢哋發埋同一個夢,夢裏經歷現實發生嘅事,係夢裏經歴生死建立真愛,夢醒後憑夢裏經歷輯兇,雙方亦 ...

個結局好意外,睇到好開心
(題外話: jm你既文筆非常好,簡㓗又清楚明白,你中文考試係咪考第一)

子爵府

我都覺得係咁!
阿權講咗句「對你哋係三日三夜,但對我就係一生一世。」三日嘅夢中經歷令兩個霸道之人明白做人應有態度。
編審真係好嘢,帶出道理但又唔說教,故事情節有趣又有推理成份,人物刻劃又立體豐富,好睇!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至