自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問知唔知道校際音樂節是否要買正本琴書錄影show出黎影2秒架?因為協會講法比較含糊,謝謝!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yukiyukipang 發表於 21-9-3 16:05
請問知唔知道校際音樂節是否要買正本琴書錄影show出黎影2秒架?因為協會講法比較含糊,謝謝!
...

係,考生有責任證明自己用緊正版樂譜
不過通常老師會借嚟借去俾學生用

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 21-9-3 19:08
係,考生有責任證明自己用緊正版樂譜
不過通常老師會借嚟借去俾學生用
...

拎老師本書去 x2, 疫情前去嗰次咁啱無人 check

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

好似可以背譜就唔需要show琴書

男爵府

yokulami 發表於 21-9-3 19:38

音樂節不是要背譜?

大宅

係必須背譜

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yokulami 發表於 21-9-3 19:38

Sor無留意今年拍片,我之次答嘅唔關事

大宅

回覆樓主:

背譜唔洗,但如果參賽者/伴奏要用譜就要show 出嚟,可以去音樂節網站→比賽章程有列出來

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

佢講過就算背譜, 唔睇, 都要show本書出來。

伯爵府

chitchitboy 發表於 21-9-3 19:39
音樂節不是要背譜?

好似上年開始改左

伯爵府

lily-of-valley 發表於 21-9-3 20:01
佢講過就算背譜, 唔睇, 都要show本書出來。

但我印象中我上年背左譜無show本書

男爵府

回覆樓主:

必須背譜
上年冇講要show書,所以唔洗show

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

yokulami 發表於 21-9-3 20:03
但我印象中我上年背左譜無show本書
而家疫情唔知, 但之前,講明, 可以唔睇書, 但一定要show本書出來。 同考琴試一樣。 考琴若無指明版本, 可用 abrsm版, schirmer版或德國版, 但音樂節指明邊個版, 不能用另外版。

伯爵府

lily-of-valley 發表於 21-9-3 21:00
而家疫情唔知, 但之前,講明, 可以唔睇書, 但一定要show本書出來。 同考琴試一樣。 考琴若無指明版本, ...

疫情前後,校際音樂節只要背譜都無show過本書。
考琴試,疫情前一定要帶書去考,疫情後拍片就可背譜就不需show書。

子爵府

回覆樓主:

謝謝各位回覆

象牙宮

yokulami 發表於 21-9-3 21:03
疫情前後,校際音樂節只要背譜都無show過本書。
考琴試,疫情前一定要帶書去考,疫情後拍片就可背譜就不需 ...
咁我已經out. 因無教好多年。

首頁

尾頁

跳至