自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

會講。始終小朋友仲細,但都要教佢學識保護自己!再遇到就即刻話俾老師聽

大宅

little.k 發表於 21-9-10 21:08
我怕老師覺得家長好麻煩同太過保護自己小朋友,感覺上好似幼稚園老師先會處理呢啲問題,小學老師好似淨係f ...

可以鼓勵阿女自己試下私下同班主任講,如果佢真的做唔到,我會打去同班主任講的。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

little.k 發表於 21-9-11 10:56
多謝大家回覆,但係見到有唔少留言都話有類似經歷,乜而家啲初小學生咁曳㗎
...

咁又曳

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

問下個女想唔想你講先。

珍珠宮

little.k 發表於 21-9-10 21:08
我怕老師覺得家長好麻煩同太過保護自己小朋友,感覺上好似幼稚園老師先會處理呢啲問題,小學老師好似淨係f ...

梗係唔會啦!因為原因已經唔再係佢扯你女既頭髮,而係佢持住自己係班長走去蝦其他同學,仲要協你女,事情嚴重得多!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

我細個後面個男同學成日扯我條辮,我同左媽咪講,媽咪去學校搵老師
而家大個,每次小學聚會,個男同學都會提返,但其實都係佢講返,我先有咁既印象
叫個囡同老師講啦,老師無做野先家長出動

大宅

C.Humphrey 發表於 21-9-17 22:23
條街好多癲人,如果佢夠膽走黎大力拍我個袋,我怕我會追住佢鬧!
啲職員仲話你多事?鬧返佢見到人打尖唔出 ...

佢應該見佢老公阻佢 佢先加戲 不過係大陸打交唔犯法 佢應該唔知香港打交有機會坐監

珍珠宮

2024年龍年勳章

一定講,老師唔理,同校長講。

首頁

尾頁

跳至