自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

我有親戚好多年前在外國做過貨車司機,要連續幾天穿洲過省,好辛苦㗎!

水晶宮

有民煮說得啦!

侯爵府

VickiC 發表於 21-9-24 23:45
睇見都覺得正

英國最豉油既地方,空氣吸左都會人生更有色彩,潮濕令佢人生更為濕潤像霉菌一樣,錢,物資身外物姐,黃人手足人生就像霉菌發到不可收拾,堅持就有得著!加油。
kckammy

大宅

回覆樓主:

你地好關心英國

大宅

回覆樓主:

我依到一切正常,無缺貨

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

Onlok 發表於 21-9-24 22:53

我有問剛過去嘅中同要唔要入定貨。但佢哋無答我。

有d 貨缺,好似礦泉水
但日常貨唔算太大問題

珍珠宮

三國1 發表於 21-9-24 23:40
真定假?我仔下星期六飛,有d 擔心

唔會餓親架,放心

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

大力大力 發表於 21-9-25 05:04

英國嘅冬季係10月至3月,何來9個月?

英國嘅牛肉難食?You cannot be serious.

Fish & chips唔難食架喎!我中秋個日先特登去間Fish & chips嘅restaurant食fish & chips

大家唔駛「擔心」!個啲energy company細到唔細,closing down即時有其他公司接手,唔會斷供應!上返官網就有得睇,EDF to take on supplying Green Network Energy’s domestic customers and non-domestic customers.

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mother904 發表於 21-9-25 00:01
剛過去人生路不熟,好難做司機,起碼要一年半載熟悉道路環境先有得諗。
...

做跟車得唔得

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Onlok 發表於 21-9-24 22:53

我有問剛過去嘅中同要唔要入定貨。但佢哋無答我。

咁易咩!!

珊瑚宮

stkyo 發表於 21-9-25 05:42

9月1日開學已經十幾度喎!
見到D小朋友著哂jumper加外套!
算凍呀!

大宅

babyf 發表於 21-9-25 01:15
我有親戚好多年前在外國做過貨車司機,要連續幾天穿洲過省,好辛苦㗎!
...

我老豆喺加拿大呢邊都做過揸大貸櫃,真係好辛苦,做左冇耐轉左去教車,人地揸車自己un un 腳做乘客

水晶宮

FennieMan 發表於 21-9-24 23:55
自從脫歐再加上疫情,係缺司機,但要揸大貨車,有啲要拖住隻櫃,唔係普通私家車牌。香港人有幾多會有呢類 ...

邊類貨品最缺?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Fishqqma 發表於 21-9-25 06:37
算凍呀!

唔係日日都十幾度,今日晏晝就廿幾度,夜晚我嫌房間焗,開風扇吹間房,唔係吹人!

要同香港嘅夏季當然無得比,但係英國嘅冬季的確係10月到3月,一定唔會係9個月,而家9月尾,7點先天黑!

侯爵府

stkyo 發表於 21-9-25 05:42

借用6樓的圖,英國能源庫存真係唔夠,今個冬天危危乎了,而且學了個新字:
terawatt hour

象牙宮

bks2014 發表於 21-9-25 07:13
借用6樓的圖,英國能源庫存真係唔夠,今個冬天危危乎了,而且學了個新字:
terawatt hour

首先英國唔會好好好凍,落雪日子唔多,真係咩都無咪係屋企包實自己,英國好多屋,屋頂下面有層綿花保暖,而且英國嘅屋設計都唔多透氣,凍還好,我想講熱浪仲難頂

珊瑚宮

stkyo 發表於 21-9-25 07:01
唔係日日都十幾度,今日晏晝就廿幾度,夜晚我嫌房間焗,開風扇吹間房,唔係吹人!

要同香港嘅夏季當然無 ...

朋友話早晚好涼下,又陰天多又常落雨,佢住果到6點已黑,佢話十月應更早,正擔心小朋友放學天巳黑哂!

侯爵府

三國1 發表於 21-9-24 23:40
真定假?我仔下星期六飛,有d 擔心

唔係要嚇你,上網一search, 連 bbc都報導了

珍珠宮

Fishqqma 發表於 21-9-25 06:37
算凍呀!

jumper + 外套係校服?
我仔間學校規定返學校前要全套校服,夏天都係咁,無夏天校服,入到課室先可以除

首頁
12345...14

尾頁

跳至