自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

舊式單棟洋樓,咸水泵壞左要換。沒有管理公司,問業主立案法團主席。第一次答全個委員會無人做野,搞到佢想整都整唔到。到停左十幾日後開始俾人鬧,其他委員就走出黎話搵唔到報價冇得整……之後有業主搵埋師傅俾佢地聯絡,但已經已讀不回。依家咸水冇得用,報價/維修進度冇人知,可以有咩辦法?

男爵府

克洛怡 發表於 21-10-4 23:57
舊式單棟洋樓,咸水泵壞左要換。沒有管理公司,問業主立案法團主席。第一次答全個委員會無人做野,搞到佢想 ...

我以前細個住公屋,經常性冇鹹水,我爸爸整咗條水喉,搭去廁所水箱,有需要嘅時候就開個個大制

珍珠宮

乜啲委員唔係同一幢樓住咩?
咁佢哋用乜水沖廁?
有冇可能收集業主簽名動議換委員會委員?
單幢樓冇咸水用咁耐,又冇人做嘢
咁都捱到三星期
成幢樓啲業主都好淋喎

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

yurijm 發表於 21-10-5 00:58
乜啲委員唔係同一幢樓住咩?
咁佢哋用乜水沖廁?
有冇可能收集業主簽名動議換委員會委員?

主席個單位係拎黎做鋪,而某一兩個委員係放租的,都係唔係到住。我地呢d舊樓有好多業主都係老人家,連智能電話都唔識用……其它業主又冇人出聲。鬧黎鬧去都係得個兩三個業主(包括我),次次都係已讀不回。

侯爵府

克洛怡 發表於 21-10-4 23:57
舊式單棟洋樓,咸水泵壞左要換。沒有管理公司,問業主立案法團主席。第一次答全個委員會無人做野,搞到佢想 ...

可以搵當區區議員嘅, 不過唔知妳嗰個有無被DQ咗. 但都可以找民政處頃頃.

首頁

尾頁

跳至