潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

擁有佢嘅Jm可以講下用後感嗎?

公爵府

回覆樓主:

我自己覺得咋,比起其他CC袋,19都算難襯嘅一個,佢個臃腫外型,都係適會冬天用多D。

水晶宮

我想買30

大宅

Daxenna 發表於 21-10-5 10:17
擁有佢嘅Jm可以講下用後感嗎?

我嗰個係30cm 黑色,我超鍾意呢個袋,超好襯,又大容量!而家做左everyday bag, 返工,smart casual, casual都得!早幾個星期去event,見到有名緩穿黑色閃片晚裝拖尾裙手拿26cm, 出奇地襯!我估唔到呢個袋可以襯到咁grand嘅晚裝,不過可能佢人靚著乜都靚…hehe

而家我叫左SA幫我留意26cm奶茶色,因係seasonal color, 未必會再返貨…..我從未試過同款袋會想買多一個顏色。

大宅

回覆樓主:

正正呢個袋有金銀鍊雙色,所以我覺得超好襯,想要grand感覺又得,型格又得,總之就…大愛…哈哈

仲有,有次我好論盡,在街上推緊trolley 扑襯,差唔多成個大字型扒在街上,我嗰袋落地墊住我身,我心諗嗰袋一定花曬,回到家settle down後用電筒照,竟然一條花痕都無!簡直難以置信!我都唔明點解可以無花痕!

順帶一提,原來19有幾隻皮,有d shinny d 有d冇咁shinny, 我最後來回CWB兩間shop比較,揀左山羊shinny

男爵府

Happy937 發表於 21-10-5 15:13
正正呢個袋有金銀鍊雙色,所以我覺得超好襯,想要grand感覺又得,型格又得,總之就…大愛…哈哈

仲有,有 ...

襯得好睇可能因為瘦!我肥身形去shop試,人同袋一齊擁腫

大宅

bbcheung53 發表於 21-10-5 15:39

唔係啦,我唔係瘦嗰type, 都高大。不過,我有朋友身型嬌小,孭19好似嗰袋重過人,所以最後佢無買。可能因為19多金屬。

不過無論衫或袋,都要試上身睇吓襯唔襯自己。

侯爵府

我有個19 26CM黑色,但係未開嚟用,呢排用緊CC SEASONAL款大水桶同埋P26

雖然未開嚟用,但係我覺得係幾好的
8-)

男爵府

Happy937 發表於 21-10-5 16:11
唔係啦,我唔係瘦嗰type, 都高大。不過,我有朋友身型嬌小,孭19好似嗰袋重過人,所以最後佢無買。可能因 ...

同意。我睇完一輪YouTube 分析,打定主意買C19 中size,但試完上身,覺得都有D大(165cm 身高)。試咗細之後,覺得精緻啲,冇咁脹

大宅

bbcheung53 發表於 21-10-5 15:39

咁可能唔啱我。我超肥

別墅

今日剛買了細size黑色
我自己就好鍾意
因為覺得佢係軟身,易襯,夠隨性
Classic flap相對比較formal, 同埋都冇貨(emoji)想試下SA都話冇貨

wcpcelia    發表於 21-10-25 12:41

男爵府

回覆樓主:

我自己有19 navy色(seasonal color), 不過真係少用,少用到收藏多d, 因為係深色又係大格,感覺比較厚重,除左冬天,我真係諗唔到夏天著得清爽時襯到。

前排出過淺粉紅色,燒到我,好想要,淺粉紅色19我相信係影易襯好多。依家仲欠淺色19,開始佛系留意了。

首頁

尾頁

跳至