自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

育兒性格勳章

成日都收錯錢,我試好多次都係咁,所以買嘢一定要睇單!

珍珠宮

家家公主 發表於 21-10-19 19:12
我基本上如果離開櫃檯先發現 就直接搵所謂大家姐 佢就會幫我攪
我點都唔會重新排隊
...

冇錯,咁既情況我唔會再排隊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我附近間文具舖成日收多錢,幫趁兩次,兩次都收多

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

錯單,我一定唔會再排隊

珍珠宮

cathyb 發表於 21-10-19 18:46
事情是這樣,在惠康買嘢,好不容易揀齊合心水嘅貨品。走去排隊付款,等了很久終於到了,付款後核對收據,發 ...
我都試過錯價退款,每次我都唔需要再排隊喎

水晶宮

事情是這樣,在惠康買嘢,好不容易揀齊合心水嘅貨品。走去排隊付款,等了很久終於到了,付款後核對收據,發 ...

我而家好怕去惠康買嘢,收銀條隊勁長佢又唔開特快通道,我去親只係買一兩樣嘢排餐飽。其實我唔想幫襯百佳,但佢有自助收銀機真係快好多。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

子爵府

尋日放工時間六點幾,响界限街彌敦道交界,落地下嗰間惠康,得一個收銀,勁多人排隊比錢之際,有位女人,好客氣話要搵經理,但啲職員愛理不理好冇禮貌,

嗰女人等咗一陣,見啲職員敷衍佢,就好嬲咁話:成日收多$,呢幾次特登「荘」你哋,果然真係有古怪,要睇返蔽路電視,如果唔係就報警!!!

咁初初話經理食飯,聽到話報警又即刻响間房出嚟

同一時間,排我前面對夫婦,買咗啲酒,一睇單,又係收多咗要退錢

我成日上完堂都順便去呢間,一向都知啲收銀超冇禮貌,成日恰啲老人家,嫌多問兩句手腳慢以後都係Check單安心啲

水晶宮

Kc天長地久 發表於 21-10-20 03:24
尋日放工時間六點幾,响界限街彌敦道交界,落地下嗰間惠康,得一個收銀,勁多人排隊比錢之際,有位女人, ...

登打士街嗰間惠康又係超差,收銀少成日排長龍,態度又差。我有次去買濕貨,佢唔主動俾袋我都算,連開聲問到都話我唔合資格拎。我本來都想算數,但佢態度真係差到我走返轉頭同佢對質,問佢我d嘢點樣唔合資格,佢先好唔服氣咁俾個袋我。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

cathyb 發表於 21-10-19 18:53
個職員唔肯呀,跟住仲有另一個顧客又係話收錯錢,佢話佢自己都要排隊。但後尾發現,原來嗰個顧客根本就唔 ...

唔肯就搵搵經理。

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

首先吸取經驗,下次唔好排嗰個收銀員嘅隊。然後再金睛火眼睇實佢do貨,唔好比佢do多咗!跟手係好大聲搵經理講,如果都要排隊就全部退錢,費事搞,下次先再買~

伯爵府

KWBN 發表於 21-10-19 19:30
我唔會重新排隊,直接同收銀講,一般佢會call 人幫手/或者等做完做緊啲收款再幫我搞埋 ...

Me too

男爵府

認識瑞士牛牛第三回 好媽媽勳章

回覆樓主:

謝謝大家
原來咁多收錯錢

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

溫馨提示:大家發現收據價錢唔啱,最好自己先去搵返價$牌影相留作證據,再去同收銀講,我試過係aeon 買野,發現價錢唔啱,同收銀講,佢叫人去睇,點知返來話我知係我睇錯佐,我好肯定我冇睇錯,我返去再睇,價錢牌已經俾人換咗應該係佢地忘記換價錢牌,怕會被上司責罵,所以屈我睇錯

子爵府

2024年龍年勳章

我唔會再排過隊

最近試過一次check 完單有問題,我就企係職員嘟完比貨果個位等,之後職員就叫經理出黎,再check 價錢,之後對番就退番錢比我。

我買野果間都有另外1-2條隊排緊,都有其他職員收緊錢

子爵府

2024年龍年勳章

KWBN 發表於 21-10-20 07:51
溫馨提示:大家發現收據價錢唔啱,最好自己先去搵返價$牌影相留作證據,再去同收銀講,我試過係aeon 買野 ...

多謝你溫馨提示

子爵府

KWBN 發表於 21-10-20 07:51
溫馨提示:大家發現收據價錢唔啱,最好自己先去搵返價$牌影相留作證據,再去同收銀講,我試過係aeon 買野 ...

好衰囉,大家都可以理解工作辛苦、忙中有錯,重點係出錯後,態度同處理手法!

子爵府

wsyggk 發表於 21-10-20 04:25
登打士街嗰間惠康又係超差,收銀少成日排長龍,態度又差。我有次去買濕貨,佢唔主動俾袋我都算,連開聲問 ...

補充返少少,我尋日見到太子嗰客,好似投訴幾次用惠康現金Coupon ,但就收足全數,所以,都係認同睇住過機比錢,即時對單先好離開!!

嗰個女人企咗一陣冇職員處理,先發火,話職員欺善怕惡

首頁

尾頁

跳至