自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

低風險C組清空了

政府宣布,將新西蘭由低風險C組指明地區提升至中風險B組指明地區,下周三凌晨零時起生效。

政府發言人表示,新西蘭當局早前宣布將採取「與病毒共存」政策並訂定完成疫苗接種的目標,特區政府留意到當地確診個案一直有所增加。因應輸入個案的風險上升,必須收緊從新西蘭到港人士的檢疫要求。

伯爵府

就來全世界都通關,只中國自己同自己玩.

珍珠宮

.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

幸福花海 發表於 21-11-10 13:21

睇YouTube, Bangkok, Dubai機場同香港機場係一個對比

水晶宮

唔緊要,有條件唔通咪睇下人地通晒後果如何先囉

珍珠宮

如果佢連我住嘅小國都話中度危險,叫香港政府官員全部上太空啦,包保冇Covid.
呢度全國合資格嘅人有89% 打咗第一針,79% 打咗第二針,咁都B list,香港可以去D list 啦!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

cindy618 發表於 21-11-10 14:21
睇YouTube, Bangkok, Dubai機場同香港機場係一個對比

有朋友係泰國人,佢話泰國通關後有10個由日本嚟嘅人驗出陽性, 全機3百幾人一齊隔離

男爵府

好明顯啦。
香港同內地繼續自己玩啦。

水晶宮

2024勳章

國情唔同,好難一概而論,因地制宜係最好
中國廣大農村、偏遠地區醫療資源匱乏,玩共存一旦爆發死得人多,仲衰過而家

珍珠宮

回覆樓主:

嚴謹啲好

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

alicemic 發表於 21-11-10 14:25
有朋友係泰國人,佢話泰國通關後有10個由日本嚟嘅人驗出陽性, 全機3百幾人一齊隔離
...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

支援嚴謹D好,既然人地要與病毒共存,甘自己都要有相應措施。

首頁

尾頁

跳至