自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

海岸村
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

男爵府

~^_^~ 發表於 21-11-13 22:08
咁多年之後,我重睇舊劇‘聽見你聲音’,仍然覺得堅好睇

我仲記得叫朴修夏

侯爵府

maywong288 發表於 21-11-13 14:00
365 是我唯一一套估唔到BIG BOSS既劇 真係好好睇

我都估唔到,最正係節奏快,結果完滿,好難得!

唯一係男女主角其實好襯,但戲入面太忙,無物時間談情,少感情戲,可惜!

水晶宮

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 Irene1121 的帖子

Thank you very much!

男爵府

kawai120 發表於 21-11-14 11:47
回覆 Irene1121 的帖子

Thank you very much!

客氣
「緝魂」入面元素有追兇、懸疑、鬼魅、科學、感情
雖然兩個鐘頭,但係由頭到尾你唔會覺得悶
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

子爵府

maywong288 發表於 21-11-13 02:16
舊劇可以嗎?

365逆轉命運的一年

呢套Netflix 好似冇

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

maywong288 發表於 21-11-12 14:10
大發不動產(地產公司只會接鬼屋生意,驅完鬼幫業主賣)

智異山

好彩見到你介紹大發 剛睇第一集

智障山都好好睇,男主好慘呀而家

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

Lulu0820 發表於 21-11-14 11:43
我都估唔到,最正係節奏快,結果完滿,好難得!

唯一係男女主角其實好襯,但戲入面太忙,無物時間談情, ...
呢套真係緊張刺激 一集接一集咁追

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

rachie 發表於 21-11-14 11:59
呢套Netflix 好似冇

呢套劇唔係今年 應該1-2年前 要網上看 但真係好好睇
唔好意思 我想推介精彩緊張劇 沒留意Netflix有冇得睇

侯爵府

mariefish 發表於 21-11-14 13:59
好彩見到你介紹大發 剛睇第一集

智障山都好好睇,男主好慘呀而家

大發我覺得唔錯 希望你都鍾意睇

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

maywong288 發表於 21-11-14 14:07
大發我覺得唔錯 希望你都鍾意睇

鍾意呀,凡係有鬼嘅都會睇

上面有會員介紹嘅具景伊都想睇吓

子爵府

2023年兔年勳章

紫翹 發表於 21-11-12 10:28
- 德老納酒店
- 具景伊 (李英愛新劇, 講中學生殺人狂)
- 智異山 (全智醫新劇, 講山上面既殺人狂同一D靈異野 ...

德老納酒店好好睇

珍珠宮

mariefish 發表於 21-11-14 14:41

大發好睇, 智異山都有D零異,但Netflix冇

具景伊講中学生連環殺人,仲有套驅魔面館但唔知ok唔ok

翡翠宮

紫翹 發表於 21-11-14 21:16

驅魔麵館我之前煲了,都ok呀
頭先又忍唔住開埋具景伊,好好睇
呢幾套嘅節奏都比智異山爽快

侯爵府

mariefish 發表於 21-11-14 14:41

慢慢欣賞

侯爵府

大發係上半年我最鍾意 所以推介
驅魔麵館由漫畫改編 喜歡看熱血漫畫(男主一步一步變最強)就會覺得好好睇

大宅

You 好好睇

男爵府

驅魔面館睇左OK呀,有笑位又有D感動位

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mariefish 發表於 21-11-14 22:13
驅魔麵館我之前煲了,都ok呀
頭先又忍唔住開埋具景伊,好好睇
呢幾套嘅節奏都比智異山爽快

有冇睇The guest 呀?我覺得好驚

翡翠宮

bufferzone 發表於 21-11-15 21:33
有冇睇The guest 呀?我覺得好驚

有呀,我嗰陣時仲扮神父,同我隻貓貓玩驅魔

首頁
23456...7

尾頁

跳至