自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

QQ70 發表於 22-8-27 12:53

我唔知你講邊間,今日去左華都2/F ,可以比$ 試戴,又係開對One ...
唔好意思,我都唔知係邊層,
只記得同屯門市廣場有天橋直通果層,
中間位置近貨𨋢,
疫情後更加冇機會去,
One day acuvue 真係好差
我當時特登要求試copper vision
就因為它有D/N鏡分別
所以遠近睇得都清楚
連超微細字體也能睇到
我已經戴咗8年了。
只要第ㄧ副有驗光師驗証
確定左右眼用D/N鏡
就算價錢比網購貴都冇所謂。

"唔係人人適應到"
就等於你都適應唔到?
我估係佢哋懶,嫌麻煩落單訂啫,
Coopervision鏡片其實都係免費試戴
咁你不如去ㄧ間肯訂鏡的店舖。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

lemonlemoncc 發表於 22-8-21 22:09
咩牌子, 幾多錢?

不過好細既字其實係米老花鏡都攪唔掂?
牌子係 Coopervision( multifocal)
我連超細微字體都可以睇到
(例如商品說明下面果堆條款細字,我都輕鬆睇到)

伯爵府

[quote]QQ70 發表於 22-8-27 12:53

我唔知你講邊間,今日去左華都2/F ,可以比$ 試戴,又係開對One ...[/q

其實只要戴上幾分鐘就知道清唔清楚, 啱唔啱自己,如果單憑呢句「要個腦立即 adjust d 影像唔係人人適應到,好多人都唔岩戴。」就連ㄧ個嘗試嘅機會都冇。

令我諗起「甲之蜜糖、乙之砒霜」

男爵府

我覺得麻麻,睇近野好左,睇遠野差左,試左幾日都係決定戴返近視con, 睇近野時再加副老花眼鏡

子爵府

wiiabcd 發表於 22-8-27 13:21
唔好意思,我都唔知係邊層,
只記得同屯門市廣場有天橋直通果層,
中間位置近貨𨋢,

係呀,由屯市果層直行去華都,中間右手邊,對面係鞋鋪,附近係 pizza hut, 行入間鋪,最入係驗眼房,右邊最尾係洗手盆,岩唔岩?叫"潮xx 地" Imagxx Optixxx, 好多地方都有分店,我估係 franchise
我去好多間問,個個都推介One Day Acuvue, 好少你講果隻,想試都唔得

子爵府

wiiabcd 發表於 22-8-27 13:29
牌子係 Coopervision( multifocal)
我連超細微字體都可以睇到
(例如商品說明下面果堆條款細字,我都輕鬆睇 ...

幾錢?

近視加老花真係好難攪
細字真係吃力

大宅

我之前去華都個間又係俾one day acuvue我試,我試咗1盒唔得好朦,今日終於去翻屋村眼鏡鋪訂coopervision漸進,佢話要訂貨,希望今次可以成功戴

大宅

WongFaye 發表於 22-9-25 01:51
我之前去華都個間又係俾one day acuvue我試,我試咗1盒唔得好朦,今日終於去翻屋村眼鏡鋪訂coopervision漸 ...

你好,請問效果如何?我都好有興趣

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

杜小田 發表於 21-12-1 15:03
好似唔係人人都成功, 想試下!

只係要適應,配得啱度數,唔難適應。

複式洋房

大宅

zakka121 發表於 23-4-10 18:28
你好,請問效果如何?我都好有興趣

我戴唔到,我要戴翻平時的con

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊