夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

你做嘅已經夠多,盡曬力。男人總是不停搵藉口。樓主生完BB有冇走樣?性格會唔會好強勢?

大宅

Ginnia 發表於 21-12-8 02:08
其實2年幾前..我已經察覺老公有異樣。但由於較早前我有懷疑過佢問佢,但當時佢係無出軌。係我誤會左佢。所 ...

會出軌既人,講既野已經唔值得再相信,愈勉強自己相信,結局只會令自己更傷痛

你就算點辛苦 點心痛 內心點折磨都好,對方係唔會識體諒你,如果識體諒就唔會去出軌

由佢選擇自私而唔係修補的時候,雙方既關係都應該係要完結,感情 係雙方向的。

換轉係我都係會盡力去修補,願諒一次,但真係要有心理準備,受的打擊會更大,

加油

男爵府

其實2年幾前..我已經察覺老公有異樣。但由於較早前我有懷疑過佢問佢,但當時佢係無出軌。係我誤會左佢。所 ...

你同佢都開心坦誠講, 大家願意keep 落去, 我建議去揾輔導, ngo 好多都有, 幾百一次, 有個專業人士guide 住你地, 理清你地情緒好重要, 我覺得表面係無事, 內心好多問題, 我有fd 遇過問題, 佢地揾左輔導搞, 經過哩件事佢地關係又到另一個層次, 當然無輔導, 你地自己可唔可以傾到就要睇下你地, 加油

子爵府

Ginnia 發表於 21-12-8 22:32
資產全部在我手,我一d都無擔心,而且佢知道我有晒小三既資料,要玩到佢無面無工做係非常容易既事...
...

你平時對佢係強勢,唔溫柔?

大宅

即係小三係四年前開始同你老公認識,近兩年出埋軌?咁長時間,真的不是SP only

男爵府

Ginnia 發表於 21-12-8 22:32
資產全部在我手,我一d都無擔心,而且佢知道我有晒小三既資料,要玩到佢無面無工做係非常容易既事...
...

就係因為所有资產係你手,所以就算佢唔想同你一齊,都暫時唔會離婚,萬一離婚比你踢出街,錢又冇,咁點算?

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

好坦白,佢唔愛你了。佢對你放鬆,係因為對你坦白左有小三,好似放底左心頭大石咁。

不如你諗下,頂唔頂得到佢唔掂你,唔太想理你先。

先處理自己情緒,再從長計議
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Ginnia 的帖子

你老公食飽小三,和你兩年冇夫妻生活,回歸都唔同你行埋,根本唔當你係女人。佢將出軌原因歸咎係你度,又唔肯積極修補。
你唔恨佢咩?你見到佢唔Un 眼咩?

佢為乜和小三分開?其實係咪有新目標?
一腳兜走佢啦。佢可以繼續做仔女爸爸,但唔好阻住你搵過個將你視作女人的男人。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

呢d男人又賤又高招,自己出軌就賴老婆忽略佢,

小朋友出世時佢有無湊下小朋友呀?
你都要返工,你又要返工又要照顧小朋友,就算忽略左老公,咁點解佢唔拎出黎傾?

咁多借口仲扮內疚
想嘔

cathngai    發表於 21-12-11 15:18

洋房

佢離職原因係?如果唔係因為你而離職咁好大機會只係想搵個第二個新女人。

我好奇佢公司同事自己都離婚都要搞人老公。。。

加油,儲多啲錢,對你日後同小朋友都好,唔好好似我咁蠢。。

民房

各位姊妹, 我都發生同樣情況, 但現實未能讓我輕易離開; 經歷左幾個月消極, 失落, 傷心之後; 突然好似俾人敲醒左, 定左一個目標之後, 唔打算再諗佢點解要咁做, 我又要點對佢等等冇用既問題, 反而安排自己點樣完成目標, 個心態有D 唔同, 但絕對比發現佢出軌個陣好受得多.

希望同路人互勉, 心情差時, 要舒發出黎, 兩公婆發生事, 唔能同認識既人傾, 可以係呢度呻下, 絕對係一個辦法.

cathngai    發表於 21-12-13 18:38
soso1227    發表於 21-12-13 18:20

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

個賤男都講到出口唔想一齊 其實無計既喇 抓番實枝尊嚴好過啦 d垃圾係要清理的

大宅

athm08 發表於 21-12-13 12:30
各位姊妹, 我都發生同樣情況, 但現實未能讓我輕易離開; 經歷左幾個月消極, 失落, 傷心之後; 突然好似俾人敲 ...

你好叻,一個人要走,就算你做乜都係會走,只能做好自己,令自己開心才對

民房

回覆 積極的人 的帖子

我都係儘力做, 希望成功啦.

cathngai    發表於 21-12-13 18:39

複式洋房

你老公同我ex當年講ga好似

心態就係知道自己係仆街,所以更加講唔出離婚2個字,由你決定。

佢心底已經知道自己唔再愛你,呢個係事實。

如果係我,我寧願趁自己仲保持到少少理性,去搞離婚。起碼未撕爛塊面,可以理性處理小朋友日後點樣。

坦白講 就當佢日後真心改過,你真係可以做到唔鞭屍咩?

咁樣婚姻 不如及早放手啦

男爵府

老實講,我好難接受返自己老公曾經出軌,就算佢做到所謂嘅浪子回頭,你係咪真係又會完全信任返佢?有裂縫的婚姻,到大家都唔開心。同埋,依家個主導權好似係哂佢度,出左軌仲同你講佢唔同返你一齊,牌面上,恕我直言,你輸晒!
佢而家唔提出離婚,係因為佢唔想做醜人,所以將個決定權擺喺你嗰度!你自己好好考慮吓啦,呢啲咁嘅生活,你自己係咪真係接受到?
加油

cathngai    發表於 21-12-14 21:19

複式洋房

離婚啦,我係過來人,我老婆出軌,我認左半年最終都係認唔到,越拖得耐關係月複雜越差,早點解決反而自己好受d

洋房

屯門羊俊 發表於 21-12-12 20:58
佢離職原因係?如果唔係因為你而離職咁好大機會只係想搵個第二個新女人。

我好奇佢公司同事自己都離婚都要 ...

其實我都同你有同一疑問..個女人都離過婚,自己都係單親。真心唔明點解搞人老公,我並唔係話自己老公無錯。但做女人唔明點解咁都做得出..
個女人同我老公d。common friend, 全部都有出席我地婚禮,人人都叫識我,係佢無出席因為佢較遲先入職。係我發現老公出軌,睇到好多野都係個女人做主動,主動報名去旅行仲要出埋錢,佢同個親生女一齊住,都叫我老公去佢度過夜,我地攤牌後,佢仲主動offer我老公去佢一齊屋企住。好嘔心囉。當然依家我老公無搬去佢度。但真係唔明點解做女人可以做到咁cheap, 貼錢搶人老公。但明明佢攪緊移民會走...唔係想同我老公一齊。

子爵府

畀面勳章

Ginnia 發表於 22-1-2 14:26
其實我都同你有同一疑問..個女人都離過婚,自己都係單親。真心唔明點解搞人老公,我並唔係話自己老公無錯 ...

因為好勝囉 佢擺明挑機啦 搶倒你老公咪有面囉

首頁

尾頁

跳至