夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

ELLE_MAMA 發表於 22-1-21 13:21
回覆 Ginnia 的帖子

先唔好成日諗住呢件事 (講就易), 揾份part time 出去伸展下, 或者報個興趣班分散下注 ...

前面的建議ok,但最後話生多個小朋友就千祈唔好

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

ELLE_MAMA 發表於 22-1-21 13:21
回覆 Ginnia 的帖子
撹不好, 遲下放個長假, 兩公婆唔小心飲幾啖紅酒, 一晚過後
又生個細路, 以後幾十年開開心心咁行落去.
點解會建議「生個細路」既

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

洋房

其實佢想出軌,不過順便用左婚姻關係破裂去令出軌好似合理化

另外,佢話冇面目見你,覺得自己冇面目係返埋一齊,我角度係,佢扮曬野,扮死狗

洋房

佢就緊係驚啦,離婚的話可能要比贍養費

子爵府

感情丟淡咗幾年,但又兩年前生到小朋友?

複式洋房

Ginnia 發表於 21-12-8 02:08
其實2年幾前..我已經察覺老公有異樣。但由於較早前我有懷疑過佢問佢,但當時佢係無出軌。係我誤會左佢。所 ...

其實都可以正面D去睇
你地拎得出黎傾,傾完可以試下大家揾個舒適既相處方法行落去/轉下相處方式
因為我覺得一個男人講得出自己好內疚(當然你都要感覺佢係好真心),反而佢之後都會對你好,無論係出發於彌補OR 其他原因,佢對你好咪得囉,而你又開心咁就無問題

個人角度: 你令你老公番到轉頭,仲有內疚心,係你勁,唔係個個都可以做到(emoji)

洋房

Ginnia 發表於 21-12-8 02:08
其實2年幾前..我已經察覺老公有異樣。但由於較早前我有懷疑過佢問佢,但當時佢係無出軌。係我誤會左佢。所 ...

女人真係好好。永遠男人出完軌之後,但辛苦嘅永遠係女人,又要諗點維繫屋企,點改變自己,佢咁做係點。其實做女人係時候諗自己想點,要活出自己快樂嘅人生,我都學習緊,吾好吓吓就佢,為佢,做返自己

cathngai    發表於 22-3-1 21:42

首頁

尾頁

跳至