懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

仲有4日就6W, 我一直keep住食Aspirin同打薄血針,但一直都有流啡,流下停下,又唔係好多,每日大約兩至三個5毫子面積,又多白帶分秘(都係偏啡),雖然都係淺啡色,但真係好擔心,尋日就去咗診所打黃體素針,跟住尋晚又見到兩條淺紅色嘅血絲,搞到我尋晚唔敢打針(姑娘之前話見有粉紅或紅就停打先),停咗一晚針又唔知有咩影響

有冇jm都好似我咁?尋求安慰
PS. 我之前自然流咗3次,今次好驚。。

別墅

醫生點講呀?

複式洋房

sunsson 發表於 21-12-10 12:17
醫生點講呀?

我頭先打去診所,佢只係話見粉紅或紅血絲都要停針停藥24小時。

大宅

我由4週幾一直流啡流血到8週左右,都有打黃體針,打針唔會令你流血,唔洗膽心

複式洋房

jub615 發表於 21-12-10 14:10
我由4週幾一直流啡流血到8週左右,都有打黃體針,打針唔會令你流血,唔洗膽心
...

你幾耐打一次黃體針?

大宅

foxybaby 發表於 21-12-10 15:08
你幾耐打一次黃體針?

3日

複式洋房

黃體針同流血應該無直接關係,盡力多d瞓床休息。唔知道你因為咩原因流啡,除咗黃體針,其實都仲有HCG針。希望你休息多d,bb乖乖痴實。

別墅

foxybaby 發表於 21-12-10 12:27
我頭先打去診所,佢只係話見粉紅或紅血絲都要停針停藥24小時。
...
而家好D嗎?

大宅

foxybaby 發表於 21-12-10 11:44
仲有4日就6W, 我一直keep住食Aspirin同打薄血針,但一直都有流啡,流下停下,又唔係好多,每日大約兩至三個5 ...

我由上年除夕前見底底有少少啡,仲以為自己黎m, 奇怪第二日又流唔出,以為d 血唔通仲走去行左好多路, 點知驗原來有淺線, 果刻仲記得食食吓飯成個人硬晒呔,諗緊係咪着床血。

不過過左幾日番工又有淺啡,本身我有睇開中醫,本來都冇諗住睇西醫,因為見話太細照唔到,都未必會開藥俾你。但最後隔咗幾日都keep住有流,個心真係好洧,最後都係乜都照唔到,開左十日黃體素,中間bed rest 左5日,流少左但都係有淺啡。

試過番左一日工就深啡真係好似內傷咁,最後鼓起勇氣同老細講wfh, 喺屋企做嘢係好啲,不過坐咗第二日之後又開始流多左。

大宅

Yin807 發表於 22-1-18 10:39
我由上年除夕前見底底有少少啡,仲以為自己黎m, 奇怪第二日又流唔出,以為d 血唔通仲走去行左好多路, 點 ...

我7月嗰時都有個唔好嘅經歷,其實我都好驚,明白每一次去廁所都有種壓力。 最後琴日都又有再睇醫生, 其實每次都好驚,自己有信仰就唯有不斷咁祈禱。可能之前嘅經歷係有佢嘅用意成就我哋做一個更強大嘅人, 今次唯有好好保護自己同bb,其他就交俾個天。 尋日總算照到個胎囊同埋營養囊,但因為週數太細,都未可以估計到佢個預產期,但果下都算安心左。

不過返到屋企唔知係咪俾佢照得太耐而家又深啡,唯有努力灘多d, 大家一齊加油!無論如何我哋嘅內心都要強大, 媽媽堅強,bb 堅強痴實

Ps. 唔好睇咁多B K嚇自己,我都係忍唔住手行經過xD,似我已經唔敢再入嗰啲mama group

複式洋房

sunsson 發表於 22-1-18 09:49
而家好D嗎?

多謝你呀,我而家已經11w, 一切都好正常,之前真係自己嚇自己

複式洋房

Yin807 發表於 22-1-18 10:44
我7月嗰時都有個唔好嘅經歷,其實我都好驚,明白每一次去廁所都有種壓力。 最後琴日都又有再睇醫生, 其實 ...

我都係,當時去親廁所都好驚,但我由5w一直流啡流到8w就冇再流啦

你照到胎囊就可以放心啲啦,好快就可以聽到bb心跳,加油

大宅

foxybaby 發表於 22-1-19 01:24
我都係,當時去親廁所都好驚,但我由5w一直流啡流到8w就冇再流啦

你照到胎囊就可以放心啲啦,好 ...

我尋晚突然抹到鮮血,嚇到差d 暈左

複式洋房

Yin807 發表於 22-1-19 08:50
我尋晚突然抹到鮮血,嚇到差d 暈左

咁你今日有冇去揾醫生?

大宅

foxybaby 發表於 22-1-19 16:16
咁你今日有冇去揾醫生?

我本身有黃體素,今日認真長灘起床暫時無血喇,係小小深啡,比尋日少咗好多。 其實之前都無話好多, 係星期一肚完超聲波,唔知係咪壓住個肚太耐,番去突然流多左深啡,我尋晚都好鬼驚,不過叫BB加油同佢打氣,唔好諗太多負面野,要吸收多啲正能量。

尋日睇嗰條片都有啲得着,開心share

https://youtu.be/yYQL4ejcKSc

首頁

尾頁

跳至