自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

小朋友生病應留在家中休息避免外出,以免加重病情或傳染他人。一名港媽為了兒子能入讀心儀的名幼稚園,竟然不理兒子發燒堅持出席面試。其後港媽炫耀即使兒子當日表現不佳仍獲該幼稚園取錄,行為被網民炮轟自私。

最近一名網民向Facebook專頁「生仔要考牌系列」投稿並附上一張對話截圖,指內容從一個名幼稚園通訊群組傳出。對話內容講述一名港媽於上月27日,帶著發燒的兒子出席一間名幼稚園的面試,港媽當日表示:

今日我仔發住燒咁去,佢冇發癲我已經覺得好好,肯答吓問題,雖然有啲答唔啱。

(emoji)
記者報到冇野好報

水晶宮

回覆樓主:

俾着好多人都會

別墅

李露眉 發表於 21-12-20 14:40
俾着好多人都會

我都係咁諗 可能我有問題

大宅

入門口前冇check體溫咩?發燒都有得入?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

之前咪有個話表演點病都要出席

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

照計會check體溫,可能食咗藥暫時退返落黎,但有必要公開炫耀呢件'錯事'嗎?

水晶宮

俾着好多人都會

我都想咁講
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

藍眼 發表於 21-12-20 16:03
照計會check體溫,可能食咗藥暫時退返落黎,但有必要公開炫耀呢件'錯事'嗎?
...

珍珠宮

藍眼 發表於 21-12-20 16:03
...

就是想炫耀即使表現打折扣也有offer

珍珠宮

俾着好多人都會

係,但唔會周圍講

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

daisy0108 發表於 21-12-20 14:49
入門口前冇check體溫咩?發燒都有得入?
可能食咗退燒藥所以 check 唔到,小學都大把人食住退燒藥返學啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

Olivia406 發表於 21-12-20 14:38
小朋友生病應留在家中休息避免外出,以免加重病情或傳染他人。一名港媽為了兒子能入讀心儀的名幼稚園,竟然 ...

發燒根本入唔到間幼稚園入面啦

首頁

尾頁

跳至