自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

點解只有幾個疫苗中心可以預約,係唔係打嘅份量唔同?想約九龍區,得觀塘同荔枝角full曬(emoji)

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

好多社區疫苗中心已經Closed!

珍珠宮

每枝針都定左份量架啦, 你又想打一滴?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

之前closed 咗,冇開返!

男爵府

2024年龍年勳章

fanny590 發表於 22-1-7 12:12
每枝針都定左份量架啦, 你又想打一滴?

唔係,我知復每一枝係要抽針出嚟分,只係奇怪只有幾間可以約打第三針,係唔係有分別

別墅

減齡達人勳章

sau2005 發表於 22-1-7 12:08
點解只有幾個疫苗中心可以預約,係唔係打嘅份量唔同?想約九龍區,得觀塘同荔枝角full曬(emoji)
...

題外話,想問下12岁小朋友係上年八月完成第二針復必泰,需要打第三針嗎?第三針打科興又好唔好呢?請大家俾下意見,唔該曬

大宅

牛年勳章

sau2005 發表於 22-1-7 12:08
...
打科興可以去指定私家打,都係免費
https://www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/

msms0118    發表於 22-1-7 13:51

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sau2005 發表於 22-1-7 12:18
唔係,我知復每一枝係要抽針出嚟分,只係奇怪只有幾間可以約打第三針,係唔係有分別
...

因少人打,close左幾間喇
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

其實港島更 full,新界有兩間易 book d。我照 book,雖然要坐成個鐘車。

公爵府

sau2005 發表於 22-1-7 12:18
...

全部都可以打第三針,份量同一,二針無分別。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

YCherryWong 發表於 22-1-7 13:04
題外話,想問下12岁小朋友係上年八月完成第二針復必泰,需要打第三針嗎?第三針打科興又好唔好呢?請大家俾 ...

如隔約28日內打了2針, 第3針係隔6個月後, 即係2月.

溝唔溝針, 你自己決定信
國內疫苗對抗Delta及Omicron的數據
或信本港大學的數據

男爵府

YCherryWong 發表於 22-1-7 13:04
題外話,想問下12岁小朋友係上年八月完成第二針復必泰,需要打第三針嗎?第三針打科興又好唔好呢?請大家俾 ...
袁國勇教授佢自己打第1及2針係復必泰,而第3針係科興

水晶宮

有流動接種服務,不過都好多人

黃大仙新設流動站種站大排長龍
http://news.now.com/home/local/player?newsId=462484&refer=Share

水晶宮

私家診所都好爆,我問咗嘅,最快要排到4月

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

好多打到12/31之後就摺咗啦,所以我 上星期打咗第三針。

子爵府

pauline_c 發表於 22-1-7 14:25
私家診所都好爆,我問咗嘅,最快要排到4月

好彩我父母樓下診所唔爆,佢哋今日已經約咗打第3針。

首頁

尾頁

跳至