興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

wktktw 發表於 22-1-27 12:57
小米係就係唔錯,真係要揀就等佢係香港出12行貨先買, d評測講到影相好掂,
不過一定要等行貨,始終有保養會安 ...

小米12價錢一定唔便宜,雖然影相及片已經絕對完勝iphone

男爵府

berberbb 發表於 22-1-28 18:51
近呢幾年小米d機都進步左,你可以落舖頭到同自己部機比較下,我部10T用左成年半d電量仲可以用足全日剩20幾%. ...

我都係用緊小米10T Pro,用個小米真係返唔到轉頭,電池超級耐用,使用13個月之後電池損耗竟然只係1%,當年用iphone用一年電池損耗最少都6%

男爵府

lyh80115 發表於 22-1-29 08:48
我用緊華為Mate40pro,而家内地網購256GB,6299人仔。

咪玩啦,七千蚊人港紙,買部只係影得相但用唔到google嘅電話,三千幾蚊買部小米已經完勝華為

男爵府

lyh80115 發表於 22-2-1 19:04

華為有gspace用,解決咗95%google問題啦,你唔知?

弊在非常之唔穩定,始終唔係google原生嘢,即係第三方軟件都有風險

男爵府

lyh80115 發表於 22-2-1 19:13
mate40、p50呢啲其實有方法裝gms,會比gspace好少少,不過gspace夠用我就費事搞。
...

小米同華為影相叮噹馬頭,但係價錢比佢更抵,重要有google,完全諗唔到一個理由點解要咁麻煩買華為,而且新款機只可以行到4g網絡,真係買嗰個都傻仔

男爵府

lyh80115 發表於 22-2-1 20:41
所以我買mate40pro有5g,配合我部matepad pro平板有得玩互動;買咗手寫筆,平板、手機都用得;有手機八達 ...

你係都要玩舊款機就冇辦法,但係2022年嘅今日,仲玩緊2021年咯之前嘅舊物?

我用三千幾蚊買部新款機

男爵府

lyh80115 發表於 22-2-1 22:13
舊年4月買,都玩咗大半年啦。後來買原裝手寫筆70人仔好平;66W尿袋¥180,出街極速充電,好正

之 ...

大陸人自己都唔敢玩國產機,中國版本小米大陸人已証實傳送資料去中央,所以買小米手機必須香港行貨或者外國版

https://www.zhihu.com/question/510425082/answer/2390787167

首頁

尾頁

跳至