自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

瑪瑙宮

回覆樓主:

今日將軍澳坑口,一早超過200人排隊,室外落雨仲有風,如果唔想排,比240蚊就唔使排,朋友公司要佢地全公司員工,,公司樓上幾層有人中招,所以樓下幾層公司都要今日做檢測,唔係冇得番工,今日一定要做檢測,今日有朋友去比左240蚊唔排免費隊,佢話咁排隊法,唔病都變有病。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原來我6299 都強檢完
好彩係62推99去,坐輪椅唔駛排
唔好彩係要坐的士去,上落麻煩

好彩佢地只檢一次

瑪瑙宮

維仔媽媽 發表於 22-2-7 13:47
好心政府搵多啲人幫手做檢測
如果檢測系方便快捷,好多人都肯檢

其實大家知唔知,已經有各區公務員文職去幫手,登記派檢疫包物資等等,仲要輪流番通宵,唔係個個公務員都係home office,因為政府根本唔夠人手,24小時聽電話去支援家居隔離人士既,都係政府文職人員,唔一定係醫護人員。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

moonlight9198 發表於 22-2-7 16:41
今日將軍澳坑口,一早超過200人排隊,室外落雨仲有風,如果唔想排,比240蚊就唔使排,公司要佢地全公司員工 ...

荃灣路德圍球場
今日出入左三次
三次都仲係排爆晒個球場

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

如果有長者龍就好

瑪瑙宮

pauline_c 發表於 22-2-7 15:38
特首話而家已經有廣東人員到咗香港,幫手做檢測

政府係又比人黎香港,唔係又比人黎香港,唔封關,全部係輸入黎既個案,國泰機組人員,回港又唔生性,好好家居隔離,周圍去,咪攪到咁。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

琥珀宮

回覆樓主:

大宅

回覆 WaiYin1225 的帖子

其實帶凳都唔係好方便,要不停起身坐底仲辛苦,我而家排緊,都見到好多老人家,我見到都心up

瑪瑙宮

LedTV 發表於 22-2-7 16:46
荃灣路德圍球場
今日出入左三次
三次都仲係排爆晒個球場

天水圍今日都係咁,朋友send黎的。

yeung_ma    發表於 22-2-7 19:37

瑪瑙宮

回覆樓主:

將軍澳,坑口,檢測站。
起碼200人。早上九點幾。

yeung_ma    發表於 22-2-7 19:37

男爵府

Hazel226 發表於 22-2-7 16:55

其實帶凳都唔係好方便,要不停起身坐底仲辛苦,我而家排緊,都見到好多老人家,我 ...

老人家,又D唔係企得太耐嘛..
你唔好話,電視影,後生都帶..

一張摺櫈,雖然,我唔知有幾重..
但總好過,企4,5個鐘,無人可憐!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

moonlight9198 發表於 22-2-7 16:46
其實大家知唔知,已經有各區公務員文職去幫手,登記派檢疫包物資等等,仲要輪流番通宵,唔係個個公務員都 ...

係D刁民成日話公務員WFH唔駛做有糧出

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

moonlight9198 發表於 22-2-7 16:49
政府係又比人黎香港,唔係又比人黎香港,唔封關,全部係輸入黎既個案,國泰機組人員,回港又唔生性,好好 ...

其實 Omicron 呢轉唔關國泰員工事,雖然佢地唔抵幫

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

Hazel226 發表於 22-2-7 16:55

其實帶凳都唔係好方便,要不停起身坐底仲辛苦,我而家排緊,都見到好多老人家,我 ...

可能要坐輪椅排先會好D

大宅

咁又係,不過我排呢度啲老人家起身坐低都吃力,睇見都心酸

瑪瑙宮

saladhk 發表於 22-2-7 17:03
係D刁民成日話公務員WFH唔駛做有糧出

如果佢地有家人親友做公務員文職既,問問就知係咪坐響屋企唔使做,等出糧?疫情開始,已經要調配文職去幫手,只係邊區,要幾多人手咁解!

瑪瑙宮

pauline_c 發表於 22-2-7 17:03
其實 Omicron 呢轉唔關國泰員工事,雖然佢地唔抵幫

咁都係輸入香港先會出現,香港人大部分都已好自律了。

象牙宮

老翻太太 發表於 22-2-7 16:20
唔係可以點?由得香港爆到七彩?

污水果度係咪唔應該搞強檢呢?同埋開多d站,幾百人排幾個鐘,呢d天氣點排呀

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

moonlight9198 發表於 22-2-7 17:11
咁都係輸入香港先會出現,香港人大部分都已好自律了。

咁一定係輸入,唔通香港會自己產生病毒?Omicron 傳播真係好容易,國內都有唔少輸入。
唔好諗點指責喇~ 諗吓點面對。

子爵府

虎到金來勳章

明白 你心情,我都真係好擔心

首頁
23456...8

尾頁

跳至