時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你好驚咩?
要專登開個新帳講!

夠2句~!

珍珠宮

blueshit 發表於 22-2-9 16:29
感謝指教
當初的罷工 為的是阻截源頭
至於罔顧人命...
當初的罷工 為的是分化香港和中國
醫護真正罔顧人命, 相信市民心中有數

伯爵府

不論當年定今日既香港都做唔到封關/封區,香港土地本身就少,十之八九的食物都係由外地入口,如果真係如你所講封關/封區,香港人食乜?

中國之可以封關係因為佢地可以自給自足,但香港可以嗎?少少農地、養殖場真係夠香港700幾萬人食?可以食幾耐?

伯爵府

mybabylove 發表於 22-2-18 22:40
不論當年定今日既香港都做唔到封關/封區,香港土地本身就少,十之八九的食物都係由外地入口,如果真係如你 ...

佢地為乜野罷工大家都心知肚明,如果佢地做好自己本分,幫手留意下病人/家屬,可能佢地重快搵到源頭,而唔係等到依家爆疫而講東講西!

子爵府

kamkong 發表於 22-2-9 22:11
當年黑醫護想封關嘅真正目的都不是為疫情,至於為嘜嘢!樓主心知肚明,我只睇到呢兩年政府無論對錯,都有 ...

咁係因為安心出行呢個app 無open source code, 加上要用戶授權它取得太多資料/access right, 這些才令大眾市民不滿。

子爵府

HL7646 發表於 22-2-19 07:44
咁係因為安心出行呢個app 無open source code, 加上要用戶授權它取得太多資料/access right, 這些才令大 ...

而家已知道安心出行沒有追蹤功能,嘜你資訊仍然停留在第五波疫情前啲小黃人所傳出來的,況且只有小部份為反而反的人不滿,而不是大眾市民不滿喎

子爵府

HL7646 發表於 22-2-19 07:44
咁係因為安心出行呢個app 無open source code, 加上要用戶授權它取得太多資料/access right, 這些才令大 ...

請問你講的授權,其他app有嗎?而家啲人手機內都有唔少app,又無乜人因此而不滿,仲繼續下載繼續用。

ps不是挑機,我真係唔熟悉這方面的知識

子爵府

bhamcy 發表於 22-2-19 08:04
請問你講的授權,其他app有嗎?而家啲人手機內都有唔少app,又無乜人因此而不滿,仲繼續下載繼續用。

ps ...

https://youtu.be/BQ4XzkhvuT4

你自己可以睇下呢條片的介紹,有提過我提過的問題。點解一個追蹤app 要有人面識別?

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

當日黃醫護要求係封內地關
關今次爆第五波乜事
過關司機感染停運幾日菜
菜價已經飛上天
你仲有乜好講?
天朗氣清

珍珠宮

HL7646 發表於 22-2-19 12:17
https://youtu.be/BQ4XzkhvuT4

你自己可以睇下呢條片的介紹,有提過我提過的問題。點解一個追蹤app 要有 ...

事實証明安心出行跟本無追蹤功能
天朗氣清

珍珠宮

janice_cat 發表於 22-2-16 02:19
隨便你點講,硬要分黃藍係你哋呢班腦殘黃人!
做咗又唔認,抵你哋輸到咩都冇!
...

我成日都講
叫D黃人認自己黃
係慘過叫佢地食屎既
天朗氣清

大宅

當日醫護要求封關, 今日其他各國陸續開關, 又唔見佢地出去抗議他國?

水晶宮

2024勳章

youma 發表於 22-2-20 11:39
當日醫護要求封關, 今日其他各國陸續開關, 又唔見佢地出去抗議他國? ...

可能今次要調轉,罷工要求開關(外國關)共存,放病毒入黎

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

czl115 發表於 22-2-20 14:09
可能今次要調轉,罷工要求開關(外國關)共存,放病毒入黎

而家呢到有人玩分化!黎緊明知會全民檢測,一定會有好多黃物搞事對抗,搵退休公務員(紀律部隊)幫手,佢哋受過訓練,一定有能力保護到市民及檢測等工作人員,仲可以扯開話題⋯⋯大陸醫護幫手….佢哋怕利益受損!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

大宅

czl115 發表於 22-2-9 16:46
醫護有自己使命,呢個行業與其他行業唔同,罷工後果會有人命傷亡,如果醫院裡躺著的人係你,你希望佢哋丟 ...

同意。有使命的行業就應該更要專業謹守岡位,當時還未知疫情形勢,最需要醫護謹守岡位時,一位垃圾黑護走去講政治,以封關保市民安危為由,係正常人都知班黑護怕死唔想入病房啦。當時講既封關係封國內入境既關,唔係全面封關喎,睇到而家國內無大規模感染港人,相反英美澳加既人入境就咁傳播開晒手。

大宅

D..D 發表於 22-2-10 23:15
樓主愛藍人

機主肯定愛藍人, 自己叫自己做「藍人篤屎」, 笑死。

大宅

回覆 blueshit 的帖子

當年醫護罷工係要求「封關」唔係「封區」,前四波疫情,政府最後都可以控制到。並且醫護罷工行為,係置全港市民健康於不理,係專業失德行為,所以冇人支持。黃人最叻指鹿為馬,歪曲事實,你哋不喜歡香港快走吧!

伯爵府

blueshit 發表於 22-2-9 12:16
當年醫護罷工要求封區防疫就話佢哋係黑醫護
而家爆成咁 藍人仲有咩好講?
...

吓,你。。。。

男爵府

回覆樓主:

其實黑護被炒哂未

首頁

尾頁

跳至